Polismyndigheten

IT-samordnare , med placering i Luleå eller Umeå

Rekryterare
Polismyndigheten
Plats
Västerbottens län, Norrbottens län
Annonserat
den 20 oktober 2021
Stängs
den 2 november 2021
Ref:
A601.172/2021
Kategori
Drift & System
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Arbetsplatsbeskrivning

Polisens it-avdelning har cirka 1000 anställda och ansvarar för all it som används av polisens cirka 34000 medarbetare. Som anställd på IT-avdelningen är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och en möjlighet att göra skillnad på riktigt. Sektionen Leveranssamordning är indelade i tre geografiska områden Nord/Mitt, Stockholm/Bergslagen och Syd/Öst/Väst.

Till område Nord/Mitt söker vi nu en IT-samordnare med placeringsort Luleå eller Umeå som kommer ha ansvarsområde Norrbotten. Arbetet kommer att innefatta resor främst inom Norrbotten, men även resor till andra delar av landet kan förekomma.

Arbetsbeskrivning

Sektionen Leveranssamordning har ett helhetsansvar för införande och leverans av ny teknik, där fokus ligger på koordinering och samordning. Vi arbetar både enskilt och i team och har många kontaktytor både internt och externt i form av produktägare, entreprenörer, andra myndigheter samt interna verksamheter. Våra uppdrag är av varierande storlek och kan innebära it-samordning i ett nytt polishus, i förändringar av befintliga lokaler eller vid införande av nya system och verktyg för att utveckla och förbättra det polisiära arbetet både strategiskt och ute i fält.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet av för dig som har:
 • Eftergymnasial utbildning eller motsvarande förvärvad erfarenhet som Polismyndigheten bedömer som likvärdig.
 • Några års relevant erfarenhet av liknande arbete som innefattat uppdrag av samordnande/planerande karaktär
 • Erfarenhet av att delta i förändrings- och utvecklingsarbeten
 • B-körkort och har vana att köra bil
 • Svensk Medborgare

Meriterande

Vi ser det som meriterande om du har kunskap inom:
 • Fastighetsnät
 • Erfarenhet av arbete med it-teknisk infrastruktur
 • Erfarenhet av Jira /Confluence eller motsvarande
 • Erfarenhet av projektledning
 • Erfarenhet av arbete med larm-och passersystem
 • Erfarenhet av arbete inom offentlig sektor eller statlig myndighet


Personliga egenskaper

Vi söker dig som är ansvarstagande, engagerad och strukturerad med starkt driv. Arbetsuppgifterna ställer krav på att du är proaktiv och har ett serviceinriktat förhållningsätt till verksamhet, kollegor, chefer och andra som berörs. Du måste vara nyfiken på att ständigt lära dig mer inom ditt kompetensområde. Du behöver också vara en god kommunikatör och lagspelare som kan hantera många kontaktytor samt ha god förmåga att arbeta både självständigt och i grupp.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Kontaktpersoner

Välkommen att kontakta rekryterande chef Stefan Karlsson, tfn 010-5674021 alt. stefan-o.karlsson@polisen.se

Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult:

Elin Melkersson / elin.melkersson@polisen.se

Fackliga företrädare

Fredrik Bergh, SACO tfn 010-563 91 37

Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-563 87 10

Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010-56 770 92

Karna Tillheden, SEKO Polisen, tfn 010-561 66 27

Övrig information

Placeringsort: Luleå eller Umeå

Anställningsform: Tillsvidareanställning som inleds med 6 månades provanställning

Omfattning: Heltid

Arbetstid: Dagtid, flextid tillämpas

Tillträde: Enligt överenskommelse

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.na@polisen.se senast den 1/11 2021. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via den mailadress som anges i annonsen. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Märk din ansökan med ref.nr. A601.172/2021 i mailets ärendemening.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer ref.nr A601.172/2021 via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Sök jobbet

Ansök via e-post

Liknande jobb

Liknande jobb