IT-FÖRSVARSFÖRBANDET SÖKER SENIOR INCIDENTHANTERARE

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Enköping, Uppsala län, Sverige
Annonserat
den 20 oktober 2021
Stängs
den 20 november 2021
Ref:
25561
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Om tjänsten

IT-försvarsförbandet är Försvarsmaktens förmåga till väpnad strid på cyberarenan. Vi verkar för att försvara Försvarsmaktens ledningssystem genom både proaktiv uppsökande verksamhet och reaktiv hantering av IT-säkerhetsincidenter. Försvarsmaktens motståndare är statsunderstödda, har stora resurser och hög kompetens, vilket ställer långtgående krav på Försvarsmaktens personal. Sektionen Analys och Respons är den del av Cyberförsvarsavdelningen som genomför incidenthantering och logganalys i Försvarsmaktens system. Incidenthanteringen i Försvarmakten är en omfattande uppgift och innefattar allt från att sätta sig in i okända system, genomföra nätverksforensik till reverse engineering av skadlig kod och attribuering.

Som senior incidenthanterare är dina huvuduppgifter att delta i och leda incidentutredningar, samt att förbättra och verksamhetsutveckla metod och teknik. Du blir en del av ett kompetent team där du tillsammans med andra löser uppgiften att försvara Försvarsmaktens IT-system, vilket innebär att du behöver ha en stor grad av personlig mognad samt en god balans mellan ödmjukhet och integritet. Vi ser att du som person motiveras av att lära dig nya saker, värdesätter bra samarbeten och kan prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt. Personlig utbildning och kompetensutveckling ges stort utrymme eftersom arbetsområdet är både kunskapsintensivt och i ständig förändring.

Kompetenskrav
 • Minst tio års erfarenhet av IT-säkerhetsincidenthantering och flerårig erfarenhet av: Windows Internals, forensik av disk, RAM och trafikinspelningar, analys av skadlig kod, debugging och Reverse engineering
 • Mycket goda tekniska färdigheter och kunskaper om olika operativsystem (Windows, Linux)
 • God förmåga till att programmera/skriva script
 • En gedigen förståelse av nätverk och grundläggande internet protokoll
 • Erfarenhet av att verksamhetsutveckla incidenthanteringsprocessen
 • Akademisk examen inom IT-säkerhet/datorteknik eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt
 • Goda kunskaper i svenska och engelska både i tal och skrift
 • B-körkort

Meriterande
 • Tidigare erfarenhet från t.ex. CERT- eller SOC-verksamhet
 • Varit projektledare eller gruppchef, där du har förvärvat erfarenhet av att leda team
 • Bedrivit säkerhetsgranskningsar av IT-system
 • Genomfört penetrationstester
 • Kvalificerad systemadministrativ erfarenheten

Övriga krav
Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos IT-Försvarsförbandet för andra personer än dina närmast berörda. Anledningen till att vi ber dig vara återhållsam med informationen är att det finns tjänster vid förbandet som omfattas av sekretess.

För anställning vid Försvarsmakten krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer nationell och internationell arbetsskyldighet. Tjänsten har kombattantstatus vilket innebär att du skall kunna hantera och bruka vapen. Denna utbildning får du hos oss. En säkerhetsprövning med registerkontroll och hälsokontroll kommer att genomföras före anställning. Urvalsprocessen kommer att kompletteras med arbetspsykologiska tester.

Vid arbete inom Försvarsmakten har du möjlighet att träna upp till tre timmar i veckan på arbetstid.

Fackliga kontaktpersoner vid FMTIS är:
Telefon: Försvarsmaktens vxl 08-788 75 00

SACO Pär Lohman, OFR/O Hans Skoog, OFR/S Martin Sparr, SEKO Ola Markgren

Anställningsform: Tillsvidareanställning, 6 månaders provanställning tillämpas för dig som f n inte är anställd inom Försvarsmakten.

Placeringsort: Enköping

Tillträde: Enligt överenskommelse.

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta: Linn Karlsson på 0171-492386 eller rekrytering-itf@mil.se

Välkommen in med din ansökan senast den 19 November. Din ansökan skall innehålla CV samt ett personligt brev där du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav.

Ansökan skickas till: rekrytering-itf@mil.se , ange referens "2109" på din ansökan.


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats. -------------------------------------------------------- Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om. Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Liknande jobb

Liknande jobb