Medarbetare inom it till utvecklingsprojekt, Must

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Stockholm, Stockholms län, Sverige
Annonserat
den 20 oktober 2021
Stängs
den 10 november 2021
Ref:
25479
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Om tjänsten

Vill du ha ett meningsfullt arbete och bidra till ett säkrare Sverige i en osäker värld? Det förändrade omvärldsläget medför att vårt försvar behöver förstärkas och den ökade underrättelseverksamheten mot Sverige och Försvarsmakten är omfattande. Den Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must) bedriver verksamhet inom försvarsunderrättelsetjänst, militär underrättelsetjänst och militär säkerhetstjänst.

Vårt erbjudande
Vi erbjuder ett viktigt och stimulerande arbete där du dagligen bidrar till Sveriges säkerhet. Vi erbjuder också mycket goda möjligheter till kompetensutveckling eftersom vårt uppdrag innebär att du ständigt måste ligga i framkant vad gäller tekniskt kunnande. Hos oss finns det friskvårdsmöjligheter som inkluderar träning tre timmar i veckan på arbetstid samt möjlighet att ha balans mellan fritid och arbete.

Om enheten
Gruppen består av en blandning av utvecklare och testare med olika teknisk bakgrund och präglas av hög kompetens och samarbete mot gemensamma mål. Vi arbetar i många olika projekt med stor variation i omfattning och utmaningar. Vi hanterar tekniska utmaningar inom en mängd olika teknikområden och lägger stor vikt vid att ständigt fortsätta utveckla vår verksamhet.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Dina arbetsuppgifter kommer att innebära mjukvaruutveckling på många olika abstraktionsnivåer men till största delen handlar det om operativsystemnära programmering. Produkterna som utvecklas kännetecknas av hög komplexitet och stora krav på driftsäkerhet.

Kvalifikationer
  • Civilingenjörsexamen eller motsvarande inom relevant område
  • Mycket goda erfarenheter av mjukvaruutveckling och programmering på relevant nivå
  • Goda kunskaper inom operativsystem, datasäkerhet, nätverk och/eller kryptoteknik

Meriterande
  • Erfarenhet av reverse engineering
  • Erfarenhet av kernel-/drivrutins-utveckling

Personliga egenskaper
Som person har du mycket god problemlösningsförmåga, är uppfinningsrik, kreativ och har förmågan att driva projekt från idé till avslut. Du präglas av ditt stora teknikintresse, din nyfikenhet och din vilja och drivkraft att alltid lära dig nya saker. Det är också av stor vikt att du har ett gott ordningssinne, är ansvarsfull och har ett högt säkerhetsmedvetande. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Tjänsten är placerad på Försvarsmakten i Stockholm .Tjänsten är oberoende och öppen att söka för både civila och militära medarbetare. Tillträde snarast.

Frågor om befattningen och rekryteringsprocessen mejlas till hkv-rekrytering-must@mil.se, vänligen skriv " Utvecklingsprojekt" i ämnesraden.

Fackliga företrädare
Fackliga representanter är Camilla Robertsson för SACO/Försvar, Roger Ericsson för OFR/O, Lise-Lotte Larsson för SEKO samt Maria Ekelund för OFR/S, vilka nås via 08-788 75 00.

Varmt välkommen med din ansökan senast 2021-11-09. Din ansökan ska innehålla cv samt ett personligt brev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats. -------------------------------------------------------- Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must) är en del av Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm. Vi ger regeringen och Försvarsmakten kvalificerade beslutsunderlag om omvärldsutvecklingen och hot mot Sveriges och Försvarsmaktens säkerhet. Vår vision är "Ett säkrare Sverige i en osäker värld". Must är en kunskapsorganisation och erbjuder både spännande och för Sverige angelägna arbetsuppgifter. Här arbetar både officerare och civila experter inom olika områden, t ex statsvetenskap, IT, ekonomi, teknik, matematik och HR. En stor del av Must verksamhet omfattas av sekretess och vi ber dig därför att inte berätta att du sökt jobb hos Must för andra personer än dina närmaste. Läs gärna mer om Must och vår verksamhet här Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen. Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra. I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv. Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar. En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Liknande jobb

Liknande jobb