IT-Säkerhetskonsult

Rekryterare
Atea
Plats
Jönköping, Skara, Värnamo, Växjö
Annonserat
den 19 oktober 2021
Stängs
den 23 november 2021
Ref:
148280
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Är du en lagspelare som vill bli en del av landslaget Har du ett gediget intresse av it-säkerhet? Just nu söker vi dig som vill jobba som it-säkerhetskonsult.Vi erbjuder dig en arbetsplats som präglas av medarbetare som brinner för att bygga Sverige med it, medarbetare som tar personligt ansvar och sätter laget före jaget. Vi kallar oss stolt för landslaget i informationsteknologi.

Din roll i laget

Atea har framgångsrikt etablerat sig som en av de största säkerhetsleverantörer på den nordiska marknaden och vi ser att allt fler av våra kunder under sin digitaliseringsresa önskar stöd och rådgivning om säkerhet. Du kommer att tillhöra ett lokalkontor men bli en del av det regionala teamet inom kompetensområdet säkerhet och kommer att ha kollegor om i Sverige där ni kan dra nytta av och hjälpa varandra.

I rollen som konsult inom säkerhet arbetar du praktiskt och teoretiskt med taktiska frågor. Merparten av din tid kommer du att arbeta mot våra kunder inom offentlig och privat verksamhet. Du kommer att vara delaktig som rådgivare kring säkerhetslösningar och kan bli involverad i allt från säljstöd, analys, design och implementation. Resor förekommer i tjänsten. Du erbjuds en utvecklande roll där varje dag erbjuder nya utmaningar att lösa tillsammans med dina kollegor och dina kunder.

Dina arbetsuppgifter

• Rekommendera säkerhetslösningar till kund
• Arbeta med säljstöd, analys, design och implementation

Vad söker vi hos dig

Dina personliga egenskaper är avgörande för att lyckas i rollen och trivas hos oss. Vi söker dig som har ett brinnande intresse för it-säkerhet Du har dokumenterad erfarenhet inom säkerhetsområdet och är beredd att leverera säkerhetskompetens och förändring hos kund. Du har god förståelse för hur it-säkerhet skapas och upprätthålls. Att tala inför grupper och hålla mindre utbildningar och presentationer känner du dig trygg med.

För att lyckas i tjänsten som it-säkerhetskonsult är bör du ha följande kompetens:
• Minst tre års erfarenhet av arbete inom it-säkerhet
• Behärska svenska och engelska
• Inneha B-körkort, och tillgång till egen bil

Meriterande egenskaper inkluderar:
• Erfarenhet från arbete med IPS/IDS och plattformar för nätverkssäkerhet.
• Erfarenhet av molntjänster med fokus på säkerhet (Azure, AWS och Google Cloud Platform).
• Erfarenhet av implementation av Office365 och klassificering av information ur ett säkerhetsperspektiv.
• Kompetens i Linux, Windows, iOS och Android med inriktning på it-säkerhet.
• Erfarenhet av arbete med Endpoint protection lösningar.

Vårt erbjudande till dig

Hos oss är det alltid nära till beslut. Vi har en målmedveten satsning på coachande ledarskap och våra medarbetares personliga utveckling och hälsa. Vår kultur präglas av våra värderingar, en kultur där framåtanda, humor, kamratskap och ett visst mått av galenskap är helt naturligt. En kultur som gjort oss till Sveriges största leverantör av informationsteknologi och tillhörande tjänster.

Vi har alltid stora saker på gång. Vi gillar att utmana oss själva och går ofta vår egen väg. Vi gör det tack vare modiga medarbetare som sporras av stora mål. Vi har ett stort fokus på ansvarstagande utveckling och är stolta över att kunna påverka branschen globalt att agera mer hållbart.

Kontakta oss

Välkommen med din ansökan! Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Henrik Jarelv, konsultchef, via henrik.jarelv@atea.se alternativt telefonnummer 036 - 34 82 90. Vi hanterar ansökningar löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum.

Atea vill vara The Place To Be och därför värdesätter vi de kvalitéer som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Som ett kvalitativt led i vårt sedvanliga rekryteringsarbete genomgår våra slutkandidater en bakgrundskontroll, detta för att öka kännedomen om våra framtida medarbetare.

Varmt välkommen med din ansökan!

Atea har samlat it-branschens största hjärtan och snabbaste hjärnor. Vi finns över hela Sverige och har över 2500 kompetenta medarbetare inom alla områden. Specialister som vet vad som krävs för att skapa konkurrenskraft inom exportindustrin, specialister som vet hur it kan bidra med bättre lärande i skolan, specialister som vet hur lokala företag kan växa med it, specialister som vill vara med och skapa vård och omsorg i världsklass.