Skolverket söker erfarna testare

Rekryterare
Skolverket
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 21 oktober 2021
Stängs
den 7 november 2021
Ref:
2021:1987
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Skolverket arbetar för att alla barn och elever ska få en utbildning som är av god kvalitet i en trygg miljö. Vi stödjer på olika sätt den svenska förskolan, skolan och vuxenutbildningen i att lyckas med detta uppdrag. Som medarbetare på Skolverket är du med och bidrar till vårt viktiga arbete med att skapa goda förutsättningar för barns och elevers utveckling och lärande.

Vi söker erfarna testare till några av våra utvecklingsteam.

Om arbetet 
På enheten som ansvarar för myndighetens systemutveckling kommer du in i ett spännande läge med mycket möjligheter, där stort fokus läggs på digitalisering. Ambitionen är att under de kommande åren skapa tekniska och verksamhetsmässiga förutsättningar för att förbättra användarupplevelse och tillgänglighet av myndighetens webbplatser och e-tjänster.

Som testare kommer du tillsammans med utvecklingsteamen arbeta med att säkerställa att våra leveranser håller hög kvalitet. Du är med hela vägen och du arbetar även med behov och krav i nära dialog med verksamheten och kravledaren. Du ansvarar för planering av tester, test- och testdatadesign, exekvering och uppföljning av tester. Du kommer att arbeta i ett team där arbetsuppgifterna innebär både förvaltning och nyutveckling av funktioner och produkter. Vi jobbar i tvärfunktionella team där den samlade kompetensen och erfarenheten används för att bygga kundcentrerade lösningar i framkant.

På myndigheten är vi idag tre medarbetare och fyra konsulter som jobbar med test och vi bedriver kontinuerligt utbyte av kunskaper och erfarenheter mellan våra testare genom kompetensnätverk. Vi arbetar med intressanta tekniker och använder verktyg som SoapUI, Protractor, Jenkins, Git och Jira/Zephyr.

Vi erbjuder
Vi erbjuder dig ett jobb som är utvecklande och utmanande, med många kompetenta kollegor. Du får jobba med modern teknik och utveckla för framtiden. Hos oss kommer du att få arbeta agilt, vilket för oss innebär att vi alltid jobbar kundcentrerat, datadrivet och hypotesbaserat.

Våra förmåner omfattar bland annat friskvård, flexibel arbetstid, lediga klämdagar, och goda semester- och pensionsvillkor.

Vi söker dig som har:

 • relevant eftergymnasial utbildning med inriktning mot systemutveckling eller erfarenhet som Skolverket bedömer som likvärdig
 • minst 3 års erfarenhet inom testområdet
 • erfarenhet av krav- och testanalys
 • erfarenhet av agila metoder
 • mycket god kommunikationsförmåga
 • god förmåga att uttrycka dig på svenska, i tal och skrift

Det är meriterande om du har:

 • arbetat som utvecklare
 • certifieringar inom testområdet, exempelvis ISTQB
 • erfarenhet av testautomatisering
 • erfarenhet av prestandatestning
 • erfarenhet av penetrationstestning
 • erfarenhet av GUI-tester

Som person är du nyfiken, positiv och är bra på att ta initiativ. Du har ett strukturerat arbetssätt, besitter god förmåga att planera ditt arbete och är en fena på att lösa problem. Vidare är du prestigelös och vill testa på nya utmaningar. Du vill få andra att växa och detta tillsammans med ditt stora intresse av test- och kvalitetsområdet gör att du gärna delar med dig av dina kunskaper och erfarenheter. Vi värdesätter din förmåga att arbeta i team och din vilja att ständigt utvecklas som testare. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Medarbetarskapet är viktigt för oss på Skolverket. Att arbeta hos oss innebär att du agerar i enlighet med Skolverkets medarbetarskapspolicy och den statliga värdegrunden. Vårt medarbetarskap och ledarskap är formulerat i fem kärnvärden; förebild, tillit, ansvar, samarbete och utveckling. 

Vilka är vi?
Avdelningen för verksamhetsutvecklingsstöds uppdrag är att skapa förutsättningar för Skolverkets verksamhetsutveckling. I uppdraget ingår att säkerställa att myndighetens verksamhetsutveckling och digitalisering kan bedrivas på ett sammanhållet, effektivt och ändamålsenligt sätt. Avdelningen ska även bidra till att myndigheten moderniseras och utvecklas med utgångspunkt i en mognande processorientering.

Enheten för förvaltning och systemutveckling ansvarar för applikationsförvaltning och utveckling av system, där enheten stödjer hela utvecklingsprocessen från kravanalys, design, utveckling och testning till driftsättning. Skolverkets applikationsutveckling sker agilt. Huvudsakliga verktyg som används i systemutvecklingen är Java och Spring Framework. Enheten har metodansvar för agil utvecklingsmetodik, kravhantering, testning och användarcentrerad design (UX).

Upplysningar och ansökan
Sista ansökningsdag är den 7 november 2021. Arbetspsykologiska tester och arbetsprov kan komma att ingå som ett led i urvalsprocessen.

Tjänsten är en tillsvidareanställning. Skolverket tillämpar sex månaders provanställning. Av din ansökan ska framgå på vilket sätt du motsvarar kravprofilen. Skolverket strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns i den verksamhet vi stödjer, vi välkomnar därför sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Tjänsten är placerad på vårt kontor i Solna Business Park och distansarbete fler dagar i veckan är möjligt.

Varmt välkommen med din ansökan till oss!

Fackliga representanter: Peter Karlberg 08-527 331 67 (OFR/ST), Jenny Sellberg 08-5273 3828 (Lärarförbundet), Ulrika Lindmark (Saco) 08-527 331 53 och Claes Prentius (Saco) 08-527 334 47.

Liknande jobb

Liknande jobb