Polismyndigheten

Solution Architect/Software Engineer, Göteborg

Rekryterare
Polismyndigheten
Plats
Västra Götalands län
Annonserat
den 21 oktober 2021
Stängs
den 5 november 2021
Ref:
C66021/2021
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Arbetsplatsbeskrivning

Just nu söker vi dig som har ett stort intresse för att utveckla system för ett tryggare och säkrare samhälle.

På polisens IT-avdelning arbetar idag cirka 950 civilanställda. Mycket av arbetet sker i nära samarbete med poliserna eller med andra delar av verksamheten. Som systemutvecklare hos oss får du god inblick i polisens verksamhet och är med och gör skillnad för hela samhället. Det digitala mötet med medborgarna är en viktig fråga för myndigheten och vi har många spännande tjänster på gång. Därför behöver vi dig!

Arbetsbeskrivning

Vi söker dig som tillsammans med kompetenta kollegor vill vara med och utveckla nya lösningar som bidrar till att minska brottsligheten och ökar tryggheten. I rollen som lösningsarkitekt/systemutvecklare kommer du få stora möjligheter att vara med och påverka hur vi tar fram nya lösningar. Du kommer ingå i ett tvärfunktionellt SCRUM team som tillsammans utvecklar och förvaltar Polismyndighetens alla e-tjänster. Teamet arbetar testdrivet och levererar kontinuerligt enligt continuous deployment. Vid utveckling används exempelvis Angular, Java, Spring och Docker. Vi arbetar enligt agila principer och ser det som en självklarhet att vi hjälper varandra för att leverera högkvalitativa lösningar. Du kommer få engagerade kollegor och en miljö som främjar lärande och utveckling.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:
  • Relevant akademisk utbildning inom IT eller examen från relevant YH-utbildning, alternativt motsvarande erfarenhet som Polismyndigheten bedömer som likvärdig.
  • Erfarenhet av att arbeta med Java
  • Erfarenhet av att arbeta med lösningarkitektur
  • Erfarenhet av agil systemutvecklingsmetodik
  • Kunna uttrycka sig väl i tal och skrift på Svenska

  • Meriterande
  • Erfarenhet av Angular, React eller motsvarande
  • Erfarenhet av testdriven utveckling
  • Erfarenhet av CI/CD med Jenkins, Openshift, Docker eller motsvarande.

Personliga egenskaper
Vi söker dig med personlig drivkraft som är intresserad av att utvecklas inom rollen som lösningsarkitekt/systemutvecklare. Du ska vara engagerad, pålitlig och ha ett serviceinriktat förhållningssätt till både verksamhet och kollegor. Du har god samarbetsförmåga, är noggrann och ser till helheten. Att leverera med kvalitet är för dig en självklarhet. Att du är nyfiken och intresserad av att följa utvecklingen inom ditt kompetensområde är också viktigt för oss.

Vi kommer att lägga mycket stor vikt vid personlig lämplighet då arbetet innebär många kontakter inom myndigheten.

Kontaktpersoner

Daniel Svan Gruppchef 010-56 373 86 daniel.svan@polisen.se Elin Melkersson HR-konsult elin.melkersson@polisen.se

Fackliga företrädare

Fredrik Bergh, SACO, tfn 010-563 91 37 Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-56 38710 Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010-56 77 092 Karna Tillheden, Seko Polisen, tfn 010-56 16 627

Övrig information

Placeringsort: Göteborg
Anställningsform: Tillsvidareanställning som inleds med provanställning om 6 månader
Omfattning: Heltid
Arbetstid: Dagtid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Funktion: Systemutvecklare, E-tjänster 1, MOMS, IT-avdelningen

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 4/11-2021. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma recruit.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på https://polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Liknande jobb

Liknande jobb