Projektsamordnare

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Boden, Norrbottens län, Sverige
Annonserat
den 21 oktober 2021
Stängs
den 8 november 2021
Ref:
25603
Kategori
Projektledning
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Om tjänsten

Försvarsmaktens telekommunikation- och informationssystemförband (FMTIS) söker en projektsamordnare (tele) inom transmission till Genomförandeenhet norr, med placering i Boden.

Projektsamordnarrollen innefattar projektering och arbete inom transmissionsområdet bärarnät (koppar, fiber, radiolänk) för fasta och mobila system. Internutbildning mot specifikt arbetsområde sker genom Försvarsmaktens försorg.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Huvudsakliga arbetsuppgifter innebär projektering för drift- och underhållsåtgärder på delar av Försvarsmaktens tekniska infrastruktur. Drift och underhåll innebär främst driftsättningar, förebyggande (tillsyner/revisioner) och felavhjälpande underhållsarbeten av tekniska system samt fortlöpande systemförändringar. Arbetet kräver noggrann fortlöpande registrering, uppdatering och dokumentation i stödsystem.

Vidare ingår att hantera och svara på frågor inom området, ge tekniskt stöd till organisationen och till beslutsfattare. Du kommer att samarbeta med olika förband och leverantörer samt medverka i tillfälligt organiserade arbetsgrupper eller projekt (t ex vid nyinstallationer).

Arbete på hög höjd i master och torn (upp till 60 meter), kan förekomma.

Om verksamheten
FMTIS har fem enheter som utför drift- och underhåll av Försvarsmaktens ledningssystem (telenät-, radio-, sensor-, bevaknings- och fältsystem samt IT-system). Genomförandeenhet norr är en av dem. Enheten har en geografisk spridning som i stort sett omfattar Norrland och är bemannad med både militär och civil personal.

Arbetet är i första hand förlagt inom det geografiska arbetsområdet Norrbotten, Västerbotten, Jämtland och Västernorrlands län, men även övriga delar av landet förekommer.

Vi erbjuder dig
I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Verksamheten erbjuder stor variation och komplexitet samt stora krav på IT-säkerhet vilket innebär goda utvecklingsmöjligheter och förutsättningar för intern karriärrörlighet. Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat:
 • Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål.
 • Möjlighet att fokusera på kvalitet före kvantitet.
 • Tre timmar träning i veckan på arbetstid och du kan få ersättning för träningskläder och startavgifter
 • Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28 - 35 semesterdagar beroende på din åldera
 • Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB samt möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning
 • Fri arbetstelefon
 • Utbildning och i relevanta fall certifiering i din befattning
 • Möjlighet till individuell karriärutveckling inom en rad områden

Kvalifikationer
 • Gymnasieutbildning med el/teleteknisk inriktning eller motsvarande kunskaper som av arbetsgivaren kan bedömas likvärdiga
 • Minst 5 års erfarenhet av arbete inom statlig verksamhet i liknande befattning
 • Dokumenterad erfarenhet av projektledning
 • Erfarenhet av dokumentation av teletekniska anläggningar
 • God kännedom om Försvarsmaktens organisation
 • Goda kunskaper om Försvarsmaktens infrastruktur och materielsystem
  (radio, data och telefoni)
 • God förmåga att kommunicera i tal och skrift på svenska och engelska
 • B-körkort
 • God fysisk förmåga, då arbete på hög höjd förekommer

Meriterande
 • Fibersvetsning-certifikat
 • Goda kunskaper i nätverksteknik och Windows-baserade system
 • Uttagen elbehörighet
 • Kunskaper om UPS
 • Genomförd militär grundutbildning
 • Aktuell och relevant erfarenhet av tjänsten
 • BE- och/eller C-körkort

Personliga egenskaper
Vi söker dig som är engagerad och serviceinriktad. Du kan självständigt projektera och lösa tekniska problem och ser möjligheterna i en situation. Du är en god lagkamrat samtidigt som du gärna tar initiativ och eget ansvar. Du är kvalitets- och säkerhetsmedveten, utvecklings-orienterad och har sinne för ordning och god planering.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
I Försvarsmakten benämns tjänsten Teleingenjör.

Arbetsort: Boden. Resor inom tjänsten förekommer frekvent. Jourtjänstgöring kan förekomma. Tjänsten kan innebära deltagande i systemstödsresor utomlands.

Regelbundna fystester genomförs enligt Försvarsmaktens fysiska krav för olika befattningar. Godkänd läkarundersökning för mast och torn är ett krav innan anställning kan erbjudas.

Befattningen är en tillsvidareanställning heltid som civilt anställd och inleds med sex månaders provanställning för dig som inte är anställd inom Försvarsmakten.

Tillträde enligt överenskommelse. Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta rekryterande chef Sektionschef, Mikael Lönroth 073-080 42 05. För upplysningar angående anställnings-villkor kontakta HR-generalist Jovanna Pettersson Gambino, 08-788 75 00 (växel).

Fackliga företrädare:
SACO - Per Lohman
OFR/S - Martin Sparr
OFR/O - Johan Nestvall-Boo
SEKO - Matz Felix
Samtliga nås genom växeln: 08-788 75 00

Välkommen med din ansökan senast 2021-11-07.


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats. -------------------------------------------------------- Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om. Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.