IT-ANSVARIG TILL HML - HAGA MÖLNDAL LASTBILCENTRAL

Plats
Göteborg (Kommun), Västra Götaland
Annonserat
den 22 oktober 2021
Stängs
den 14 november 2021
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Besitter du breda kunskaper inom IT? Har du ett affärstänk och är bra på att se till helhetens bästa? Vill du spela en aktiv roll i ett välskött företags digitaliseringsresa? Då kan det vara dig vi söker så läs gärna vidare.

Rollen

I rollen som IT-ansvarig kommer du att ha det övergripande ansvaret för system, applikationer, dokumenthantering och vår websida. Du har inget personalansvar, rapporterar till VD och är en del av lastbilscentralens ledningsgrupp. Du kommer att ha en nyckelroll på företaget i uppdraget att digitalisera vårt arbete där vi har kommit lite på efterkälken.

Vårt huvudsakliga system är Alystra, ett transportplaneringsystem varifrån merparten av verksamheten sköts. Visma ekonomiprogram och Hogia Lön är två andra system som vi arbetar med.

Vi behöver bygga en välfungerande och modern IT-struktur och även bygga en ny websida med uppfräschad layout, uppdaterat innehåll och nya funktioner som fungerar både B2B och B2C. Det är här du kommer in i bilden som den sammanhållande länken i form av process- och projektägare för alla IT-relaterade frågor och utvecklingsarbetet kring desamma. Du kommer att arbeta nära VD och ekonomichef samt ha kontakten med våra leverantörer och samarbetspartners inom IT.

Din bakgrund

Vi tror att du har en gedigen arbetslivserfarenhet med bred IT-bakgrund, gärna från åkeri/logistikbranschen. Kanske arbetar du idag som IT-ansvarig på ett mindre eller medelstort företag eller så är du möjligen IT-konsult och arbetar mot logistikbranschen? Vi ser att det kan finnas flera möjliga erfarenheter som kan passa så vi vill inte begränsa oss för mycket. Utbildningsmässigt har du troligen en lämplig eftergymnasial bakgrund inom t ex IT/system eller så har du tillgodogjort dig kunskaper under dina år ute i yrkeslivet.

Som person är du ansvarstagande, drivande, har god administrativ förmåga och är van att driva projekt. Du arbetar på ett strukturerat och målmedvetet sätt för att hålla satta deadlines och har ett lösningsorienterat mindset.

Du behöver behärska Office 365-miljön väl då vi tänker att det även ska bli vår framtid. Om du har erfarenhet av Alystra, Visma och/eller Hogia Lön är det meriterande. Du är flytande i svenska och engelska i både tal och skrift.

Vi erbjuder

Hos oss får du arbeta i en trygg, stabil och genuin verksamhet som vill framåt. Vår bransch är kul att arbeta i och vi har en trevlig och kollegial atmosfär på kontoret där vi är totalt 25 personer. Som IT-ansvarig på HML får du en möjlighet att göra stor skillnad genom att bygga en modern och digitaliserad verksamhet och hålla i stafettpinnen på vår digitala utvecklingsresa.

Är du intresserad?

HML Haga Mölndal Lastbilcentral samarbetar i denna rekrytering med Badenoch + Clark. Om du har frågor om rollen, hör gärna av dig till ansvarig rekryteringskonsult Sarah Wallentin, 0736 – 84 72 03. Sista ansökningsdag är 14 november. Varmt välkommen med din ansökan.

Om HML Haga Mölndal Lastbilcentral

HML Haga Mölndal Lastbilscentral är en ekonomisk förening med 80 delägare och cirka 225 fordon. Vi är det självklara valet vid köp av transport och maskintjänster i Göteborgsregionen. Vi erbjuder moderna och rationella lösningar inom all logistik med hänsyn till miljö, kvalitet och trafiksäkerhet för att säkerställa långsiktiga relationer med våra affärspartners. Våra verksamhetsområden är Kran & Specialfordon, Schakt & Anläggning, Distribution & Lager samt Renhållning & Avfallshantering. 2020 omsatte vi ca 425 MSEK. Läs mer på www.hmllbc.se

Liknande jobb

Liknande jobb