Skolverket söker kravledare

Rekryterare
Skolverket
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 22 oktober 2021
Stängs
den 7 november 2021
Ref:
2021:1988
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Skolverket arbetar för att alla barn och elever ska få en utbildning som är av god kvalitet i en trygg miljö. Vi stödjer på olika sätt den svenska förskolan, skolan och vuxenutbildningen i att lyckas med detta uppdrag. Som medarbetare på Skolverket är du med och bidrar till vårt viktiga arbete med att skapa goda förutsättningar för barns och elevers utveckling och lärande.

Nu söker vi en senior kravledare som ansvarar och utvecklar kravarbete på myndigheten och som arbetar operativt i något av leveransteam och it-projekt.


Om arbetet
På enheten som ansvarar för myndighetens systemutveckling kommer du in i ett spännande läge med mycket möjligheter, där stort fokus läggs på digitalisering. Ambitionen är att under de kommande åren skapa tekniska och verksamhetsmässiga förutsättningar för att förbättra användarupplevelse och tillgänglighet av myndighetens webbplatser och e-tjänster.

I rollen som kravledare kommer du att ansvara för att vidareutveckla riktlinjer för fångst och dokumentering av krav som ska gälla för all utveckling och förvaltning av system på myndigheten. Parallellt med detta kommer du att arbeta som kravanalytiker och genomför kravanalyser genom dialog och samarbete med beställare, kravfångare, utvecklare, testare och lösningsarkitekter samt fånga in och dokumentera behov i specifika uppdrag och projekt. 

Du kommer att arbeta tillsammans med våra agila utvecklingsteam med kunniga och trevliga kollegor, där utveckling och test bedrivs parallellt. Teamen jobbar både med nyutveckling och förvaltning av våra system. Vi jobbar i tvärfunktionella team där den samlade kompetensen och erfarenheten används för att bygga kundcentrerade lösningar i framkant.


Vi erbjuder
Vi erbjuder dig ett jobb som är utvecklande och utmanande, med många kompetenta kolleger. Du får jobba med modern teknik och utveckla för framtiden. Hos oss kommer du att få arbeta agilt, vilket för oss innebär att vi alltid jobbar kundcentrerat, datadrivet och hypotesbaserat. Våra förmåner omfattar bland annat friskvård, flexibel arbetstid, lediga klämdagar, och goda semester- och pensionsvillkor.

Vi söker dig som har:

 • relevant eftergymnasial utbildning med inriktning mot systemutveckling eller erfarenhet som Skolverket bedömer som likvärdig
 • erfarenhet av kravfångst kopplat till myndigheter
 • minst 4 års erfarenhet av kravställning inom it
 • erfarenhet av SCRUM och/eller Agil projektmetodik och utvecklingsmetoder (DevOps, etc)
 • erfarenhet av att tillämpa kravmetoder
 • erfarenhet av framtagandet av funktionella och icke-funktionella krav på system samt analysera dessa krav och omsätta de till tydliga kravspecifikationer
 • erfarenhet av processkartläggning, riskanalys, samt framtagande av use cases/användningsfall och aktörer i dessa
 • erfarenhet av att ta fram estimat och business case
 • mycket god kommunikationsförmåga
 • god förmåga att uttrycka dig på svenska, i tal och skrift

Det är meriterande om du har:

 • arbetat som utvecklare eller testare
 • erfarenhet av att leda workshops
 • god kunskap om användbarhet

Som person är du nyfiken, positiv och bra på att ta initiativ. Du har ett strukturerat arbetssätt, besitter god förmåga att planera ditt arbete och är en fena på att lösa problem. Vidare är du prestigelös och vill testa på nya utmaningar. Du vill få andra att växa och detta tillsammans med ditt stora intresse inom kravområdet gör att du gärna delar med dig av dina kunskaper och erfarenheter. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Medarbetarskapet är viktigt för oss på Skolverket. Att arbeta hos oss innebär att du agerar i enlighet med Skolverkets medarbetarskapspolicy och den statliga värdegrunden. Vårt medarbetarskap och ledarskap är formulerat i fem kärnvärden; förebild, tillit, ansvar, samarbete och utveckling.


Vilka är vi?
Avdelningen för verksamhetsutvecklingsstöds uppdrag är att skapa förutsättningar för Skolverkets verksamhetsutveckling. I uppdraget ingår att säkerställa att myndighetens verksamhetsutveckling och digitalisering kan bedrivas på ett sammanhållet, effektivt och ändamålsenligt sätt. Avdelningen ska även bidra till att myndigheten moderniseras och utvecklas med utgångspunkt i en mognande processorientering.

Enheten för förvaltning och systemutveckling ansvarar för applikationsförvaltning och utveckling av system, där enheten stödjer från kravanalys, design, utveckling och testning till driftsättning. Skolverkets applikationsutveckling sker agilt. Huvudsakliga verktyg som används i systemutvecklingen är Java och Spring Framework. Enheten har metodansvar för agil utvecklingsmetodik, kravhantering, testning och användarcentrerad design (UX).


Upplysningar och ansökan
Sista ansökningsdag är den 7 november 2021. Arbetspsykologiska tester och arbetsprov kan komma att ingå som ett led i urvalsprocessen.

Tjänsten är en tillsvidareanställning. Skolverket tillämpar sex månaders provanställning. Av din ansökan ska framgå på vilket sätt du motsvarar kravprofilen. Skolverket strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns i den verksamhet vi stödjer, vi välkomnar därför sökande med olika bakgrund och erfarenheter.

Tjänsten är placerad på vårt kontor i Solna Business Park och distansarbete fler dagar i veckan är möjligt.

Varmt välkommen med din ansökan till oss!

Fackliga representanter: Peter Karlberg 08-527 331 67 (OFR/ST), Jenny Sellberg 08-5273 3828 (Lärarförbundet), Ulrika Lindmark (Saco) 08-527 331 53 och Claes Prentius (Saco) 08-527 334 47.

Kontaktpersoner

Serena Granlund
Enhetschef
08-5273 36 19
serena.granlund@skolverket.se

 

Liknande jobb

Liknande jobb