FRA

FRA söker systemutvecklare

Rekryterare
FRA
Plats
Stockholm, Sweden
Annonserat
den 22 oktober 2021
Stängs
den 8 november 2021
Ref:
2807421
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker nu en kreativ systemutvecklare som vill arbete med produktutveckling. Är du den vi söker kan vi erbjuda ett varierande arbete i en kunskapsintensiv verksamhet där du får vara med och göra skillnad varje dag. På FRA arbetar vi med unika uppgifter - för Sveriges säkerhet och integritet.

Ditt uppdrag

Som systemutvecklare hör du i det här fallet till avdelningen för teknik. Avdelningen har till uppgift att förse FRA med de tekniska system som behövs för verksamheten. Avdelningen utvecklar, förvaltar och driftsätter nya tekniska system samt sköter drift och underhåll av befintliga system.

Tjänsten innebär att i olika grad delta och bidra i livscykelhantering för en bred portfölj av tekniska lösningar. Det kan handla om framtagning, drift, förvaltning och avveckling. Utöver att hantera olika faser under livscykelhanteringen kommer du även att arbeta med utveckling, daglig drift samt att vara en del av olika uppdrag och projekt. Projekt och uppdrag kan bland annat handla om att delta i arkitekturarbete, arbeta fram prototyper eller utveckla en viss mjukvara. Ditt uppdrag kan även innebära att inhämta information från användare och verksamheten för att gruppen ska lyckas med sitt uppdrag på bästa sätt.

På FRA har vi stark sekretess och det är viktigt att du är bekväm med att hantera det. Resor förekommer i tjänsten.

Du kan

Vi söker dig som har en teknisk utbildning inom IT alternativt motsvarande kompetens förvärvad genom arbetslivserfarenhet. Har du en högre teknisk utbildning ser vi det som meriterande. Förutom en bred bas av teknisk kompetens behövs kunskap inom områdena: systemutveckling, informationssäkerhet, nätverk, operativsystem (främst Linux och Windows) samt systemintegration.

Ett par års erfarenhet av att ha arbetat med systemintegration och systemutveckling inom en teknikorganisation med komplex IT-miljö ses som en fördel. Det är även meriterande om du har kunskaper inom radio och telekom.

I övrigt kommunicerar du obehindrat på svenska i såväl tal som skrift. För tjänsten krävs att du har baskunskaper i engelska där goda kunskaper i engelska språket ses som meriterande.

Du är

Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som besitter en god samarbetsförmåga och är flexibel då arbetet innebär att du kommer arbeta med en mängd varierande arbetsuppgifter. Du är bra på att omsätta idéer till aktiviteter och du drivs av att få arbeta med komplexa frågor tills projekt är avslutade eller resultat uppnådda. Du är ansvarstagande och är bra på att strukturera och organisera ditt arbete på ett effektivt sätt. Vi ser gärna att du har förmågan att vara utåtriktad i yrkesmässiga sammanhang där du har en tydlig kommunikationsstil och säkerställer att budskapen nått fram till mottagaren.

Om FRA

FRA är en civil myndighet med ca 800 anställda som lyder under Försvarsdepartementets ansvarsområde. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Det sker också genom vårt arbete med att skapa förutsättningar för ett cyberförsvar och att bidra till att skydda samhällsviktiga informationssystem.

Vi erbjuder flexibla arbetstider och tror att frihet under ansvar och flexibilitet bidrar till balans mellan arbete och fritid och välmående personal. Vi värdesätter god hälsa hos våra medarbetare och erbjuder bland annat friskvård under arbetstid. På FRA finns en sedan länge starkt förankrad idrottsklubb som möjliggör att våra medarbetare har tillgång till diverse olika träningsaktiviteter.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och förutsättningar till intern karriärrörlighet. Vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö - våra olikheter är vår styrka.

Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta rekryterande chef på telefon 010557 40 72 Fackliga företrädare nås på 010 557 46 00.

Ansökan sker via www.fra.se senast 2021-11-07.
Referensnummer 4212 /21.


Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Liknande jobb

Liknande jobb