Webbanalytiker till Din Bil

Plats
Stockholm (Stad)
Annonserat
den 25 oktober 2021
Stängs
den 25 november 2021
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Fordonsindustrin står inför stora förändringar i och med digitalisering och elektrifiering, kundernas beteenden ändras i snabb takt och traditionella aktörer utmanas av nya. Din Bil Gruppen har en tydlig målsättning att erbjuda kunden den bästa upplevelsen både fysiskt hos våra ca 50 återförsäljare och digitalt. Därför stärker vi nu upp vårt online-team där du kommer spela en viktig roll i denna förändring.

Din Bil gruppen söker en webbanalytiker för att samla in och analysera data från site kring kundernas beteenden i det digitala rummet och genom dessa, rekommendera förbättringar för att leverera mot uppsatta affärsmål.

Den egna siten kommer att vara en central del i att erbjuda framtidens kundupplevelse och kundresa. Det betyder att vi kommer ha möjligheten att kunna erbjuda kunderna allt från e-com, personalisering samt att boka och ta del av hela Din Bils erbjudande där de vill. Analytikern kommer att vara viktig både för att ta strategiska- och taktiska beslut men också för att vara med i kompetensförsörjningen till organisationen.

Om tjänsten

Dina arbetsuppgifter omfattar bland annat att:

  • Ta fram och analysera webbdata för att analysera kunder och kundernas beteenden på site
  • Ta fram KPI:er och säkra upp att relevanta mätpunkter finns uppsatta som matchar affärsmålen avseende försäljning, kommunikation och andra nyckelområden
  • Arbeta med Produktägare och genomföra nödvändiga konverterings- och A/B-tester
  • Säkra konverteringsoptimering på site, d.v.s. ta bort barriärer till affär och att bidra till insikter som genererar lösningar för att guida kund till konvertering
  • Kunna ta fram och paketera rapporter och insikter på ett tilltalande sätt och komma med rekommendation för actions. Trafikanalys, kanalattribution, kundresor, konverteringspunkter och utvärdering av köpprocesser är några av de områden som kommer att beröras
  • Arbetet med att ta fram data och insikter som kan användas för att skapa segmentering, personas och segmenteringslistor som därefter kan användas som underlag för att driva konvertering på site och att skapa relationsbyggande kommunikation kopplat till kundresorna som helhet

Du kommer att sitta på huvudkontoret i Hammarby Sjöstad och rapportera till vår Affärsutvecklingschef.

Är det här du?

Vi söker dig som har god kunskap i att arbeta i verktyg som Google Tag Manager, Google Analytics, Hubspot, Google Data Studio, Google Search Console. Du har väldokumenterade erfarenheter av trafikanalys, kanalattribution och utvärdering av köpprocesser och relevant utbildning från universitet/högskola eller motsvarande erfarenhet av att arbeta i liknande befattningar.

Det är meriterande om du har erfarenhet av att driva kontinuerlig förbättring av sitefunktionalitet och kundupplevelse genom uppföljning, analys av data och kunders interaktion.

Som person är du en lagspelare ut i fingerspetsarna. Du kan täcka och omsätta insamling av data, till analys och rekommendation samt har kompetens i att jobba med verktyg för optimering av designelement (ex. Hotjar). Din förståelse och kompetens kring att attribuera trafik från externa datakällor är stor. Du har även kompetens och förståelse kring analys av trafik från sociala medier.

Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper och söker dig som är kommunikativ, engagerande och trivs i en roll med många kontaktytor. Du motiveras av eget ansvar där du tar ägarskap och driver projekt i nära samarbete med verksamheten och beställare på ledningsnivå. Vidare är du en person som är analytisk, prestigelös, har integritet och vågar stå på dig för att kunna prioritera det som är viktigt för verksamheten. Som person bidrar du gärna med dina kunskaper och du är nyfiken och vill vara med och skapa en ny digital upplevelse mot kund.

Goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift är ett krav.

Vill du veta mer?

I denna rekrytering samarbetar Din Bil Gruppen med Level Recruitment. Vänligen sök tjänsten genom att klicka på "ansök"-knappen här intill. Vid frågor vänligen kontakta Senior Rekryteringskonsult Lynn Sjöberg Westander på 08-120 50 431. Urvalet av ansökningar sker löpande. Välkommen in med din ansökan!

Då detta uppdrag är säkerhetsklassat kan slutkandidat behöva lämna samtycke till registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen.

 

Kontaktperson
Lynn Sjöberg Westander

Tjänstens omfattning
Anställningsform
Tillsvidare
Placeringsort
STOCKHOLM

Liknande jobb

Liknande jobb