Svenska kraftnät söker Brandväggstekniker

Plats
Sundbyberg (Kommun), Stockholm
Annonserat
den 25 oktober 2021
Stängs
den 18 november 2021
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du också arbeta i en utvecklande miljö där du blir en viktig länk i en samhällsviktig verksamhet? Här får du arbeta med samhällskritisk verksamhet, i en IT-miljö som måste fungera dygnet runt och där kraven på tillgänglighet är hög.

Den närmaste tiden står Svenska kraftnät inför ett utmanande teknikskifte gällande allt från digitala stamnätsstationer till hur vi kommunicerar mellan stationerna och mot övriga europeiska stamnätsägare. Detta medför stora investeringar och ny teknik inom förvaltningen för flera av data- och telesystemen.

Om tjänsten

Du kommer tillhöra enheten Datakommunikation. Vårt övergripande ansvar är drift och utveckling av Svenska kraftnäts interna och externa datakommunikationssystem vilket innefattar brandväggar, routrar och switchar samt nätverkstjänster och applikationer.

Enheten består idag av 12 medarbetare vilka arbetar som brandväggstekniker, nätverkstekniker, lösningsarkitekt, SOC-analytiker, systemansvarig och förvaltningsledare. Precis som övriga organisation är denna enhet under tillväxt och därav söker vi nu två ytterligare brandväggstekniker till vårt team.

Enheten ansvarar för nätverksinfrastrukturen i huset och till våra lokalkontor, stations-WAN. Enheten bemannar IT-kontroll för IT-kommunikation och har beredskapstjänst inom det aktuella förvaltningsområdet samt ingår i second line support.

Tjänsten är placerad på vårt huvudkontor i Sundbyberg. Tjänsteresor kan förekomma. Beredskapstjänstgöring kommer att ingå i tjänsten.

Dina arbetsuppgifter

I rollen som Brandvägstekniker kommer du främst att ansvara för drift av; brandväggsmiljö, lastbalanserare, mailgateways och drift av vår IPAM, DNS.

Rollen kommer också innefatta:

  • löpande dokumentation
  • utveckling och förändring av befintlig miljö
  • deltagande i projekt kan ingå

Din bakgrund

Du har en examen inom datavetenskap/IT eller har motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt som vi bedömer är likvärdig.  

Vidare har du erfarenhet av:

  • Vi söker dig med erfarenhet av komplexa nätverksmiljöer med brandväggar, vi söker både dig med gedigen erfarenhet inom området såväl om du har en något begränsad erfarenhet
  • Erfarenhet av IT-säkerhet i nätverk
  • Erfarenhet av Unix/Linux grundläggande kunskaper
  • Du talar samt förstår svenska och engelska i tal och skrift.

Vi ser gärna att du har kunskaper kring lastbalanserare, mailgateways och drift av vår IPAM, DNS, dynamisk routing.

Dina personliga egenskaper

Rollen kräver att du är självgående, pålitlig och van att ta eget ansvar för dina arbetsuppgifter. Du tar initiativ till utveckling av både ditt eget arbete såväl ser du till enhetens och verksamhetens utveckling.

Du är flexibel och hittar gärna nya lösningar och infallsvinklar för att lösa dina uppgifter. Du är noggrann, väl medveten om mål och uppskattar kvalitet i arbetet. Du värdesätter ett gott samarbete och är lyhörd för andras perspektiv och tror på att man tillsammans skapar ett bra resultat.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vill du veta mer?

Kontakta gärna rekryterande chef Lukas Carlsson tel. 010-475 80 35 alternativt rekryterare Sara Bäckström el. 010-475 97 71. Fackliga representanter är Emma Thornberg, SACO, tel. 010-475 84 77 och Mikael Wallin, ST, tel. 010-475 84 94. Du når oss också via e-post: fornamn.efternamn@svk.se.

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 18 november 2021. Vi behandlar ansökningar löpande så vi välkomnar din ansökan så snart som möjligt.

Vårt erbjudande till dig

På Svenska kraftnät händer det mycket - vi är en organisation i förändring. Enligt Nyckeltalsinstitutets mätning Arbetsgivarindex är Svenska kraftnät en av elbranschens bästa arbetsgivare och arbetar utifrån ett personligt ledarskap. Du erbjuds god möjlighet till balans mellan arbete och privatliv, goda förmåner och mycket mer.

Som medarbetare hos oss blir du en del i en samhällsviktig organisation där vi värdesätter och strävar efter hög kollektiv intelligens. Det är med samarbete och effektivitet som vi ska uppnå vår vision "Säker elförsörjning för en hållbar samhällsutveckling". Svenska kraftnät arbetar för att främja mångfald och motverka diskriminering och ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter till våra rekryteringar.

Då vi arbetar med samhällsviktig verksamhet är anställningen säkerhetsklassad och svenskt medborgarskap krävs. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

Liknande jobb

Liknande jobb