Två projektledare till digitaliseringsenheten, Härnösand, Luleå eller Malmö

Plats
Härnösand, Luleå eller Malmö
Annonserat
den 25 oktober 2021
Stängs
den 15 november 2021
Ref:
2 STO-2021/1235, 2 STO-2021/12
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Om arbetsplatsen

Vill du bidra till Sveriges största kunskapsbank inom specialpedagogik? Vi på Specialpedagogiska skolmyndigheten, SPSM, arbetar för att alla barn, elever och vuxenstuderande ska kunna utvecklas och nå målen i sin utbildning – oavsett funktionsförmåga. Vi erbjuder stöd till förskolor och skolor i hela landet som vill skapa lärmiljöer som är utvecklande och tillgängliga. Vi driver också flera specialskolor, fördelar statsbidrag och utvecklar läromedel. Myndigheten har cirka 1 200 medarbetare och verksamhet i hela landet.

Som medarbetare hos oss får du arbeta för allas lika värde i en organisation där delaktighet och engagerade medarbetare värderas högt. Vi ser ett stort värde i att ha medarbetare som mår bra och satsar därför mycket på friskvård och kompetensutveckling. Hos oss har du frihet att påverka ditt arbete. Mer om vad vi erbjuder kan du läsa på www.spsm.se/ledigajobb


Digitaliseringsenheten ingår i Verksamhetsområdet kunskapsutveckling som ansvarar för att Specialpedagogiska skolmyndigheten är en innovativ och ledande kunskapsaktör. Verksamhetsområdet är organiserat i två enheter, Analys- och utvecklingsenheten samt Digitaliseringsenheten. Digitaliseringsenheten ansvarar för att analysera, utveckla och stärka myndighetens förmåga inom digitalisering.

 

Arbetsuppgifter

Är du en eldsjäl som brinner för att nyttja digitaliseringens möjligheter i verksamhets- och tjänsteutveckling och vill vara en nyckelperson i vår digitalisering?
Vi söker nu två erfarna projektledare till digitaliseringsenheten med placering i Härnösand, Luleå eller Malmö. Beroende på sökandes kvalifikationer kan placering vid något av myndighetens övriga kontor vara aktuell.

Digitaliseringsenheten är under uppbyggnad och vi utökar nu teamet som ska forma och leda det fortsatta arbetet med digitalisering i myndigheten. Du kommer att ingå i en enhet som just nu består av 4 medarbetare med placering i Härnösand, Luleå och Malmö. En stor del av arbetsmötena och arbetsplatsträffarna sker på distans. Resor i tjänsten förekommer. Du kommer som en i teamet ha stort inflytande och goda möjligheter att påverka digitaliseringsarbetet och vårt arbetssätt.

Som projektledare på digitaliseringsenheten arbetar du med att driva och delta i arbetet med att förverkliga myndighetens digitaliseringsstrategi. Ditt fokus kommer att vara att driva projekt och aktiviteter för implementering av digitala lösningar.
Du rör dig i gränslandet mellan verksamhet och IT där du samordnar, initierar och leder projekt och aktiviteter och deltar i att utveckla arbetssätt och rutiner. Du arbetar nära våra kärnverksamheter, vår IT-enhet och tillsammans med externa leverantörer. Du fångar upp behov, identifierar möjligheter och visar på samt föreslår och implementerar nya digitala lösningar och arbetssätt. Du säkerställer att vi nyttjar digitaliseringens möjligheter och driver och inspirerar till användarorienterad utveckling av våra digitala lösningar hand i hand med verksamhetsutvecklingen. Du hittar nya vägar och driver förändring.

 

Kvalifikationer

Du ska ha:

• relevant högskole- eller universitetsexamen
• minst tre års dokumenterad erfarenhet av att leda projekt med fokus på implementering av digitala lösningar
• flera års dokumenterad erfarenhet av att arbeta såväl strategiskt som praktiskt med att utveckla verksamhet med hjälp av digitalisering

Du bör ha:

• mycket god förmåga att identifiera och förverkliga digitaliseringens möjligheter
• mycket god förmåga att snabbt sätta dig in i såväl kundernas och verksamhetens behov som tekniska lösningar
• god kompetens och erfarenhet inom projektledning och agilt arbetssätt
• god kompetens och erfarenhet inom behovsanalys och kravfångst
• dokumenterad erfarenhet från implementering av digitala lösningar

Personliga egenskaper

Du är strukturerad, har ett helikopterperspektiv och god strategisk förmåga. Du är kreativ, bidrar till nytänkande och visar på möjligheter

Du är konsultativ och kommunikativ och har ett lösningsorienterat förhållningssätt, tar initiativ och uppnår resultat. Du har god förmåga att självständigt planera, driva, prioritera och förankra.

Vi söker dig som har gott om energi, stor drivkraft och är utvecklingsinriktad. Du har lätt för att samarbeta och skapar engagemang och delaktighet. Du är lyhörd, flexibel och gillar att jobba med förändringar. Du ser möjligheter i det mesta, utmanar gamla mönster och arbetssätt och testar gärna nya lösningar och infallsvinklar.


Anställningens omfattning

Tillträde snarast eller enligt överenskommelse
 

Ansökan

Referensnummer:   2 STO-2021/1235, 2 STO-2021/12


Övrigt

Vi tillämpar provanställning på sex månader

Vid all rekrytering sätter vi värde på de kvalitéer som jämställdhet och mångfald tillför verksamheten. Utdrag från belastningsregistret ska visas upp inför anställning.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss denna gång alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.