FRA

Red Team operatör

Rekryterare
FRA
Plats
Alla län, Sweden
Annonserat
den 25 oktober 2021
Stängs
den 14 november 2021
Ref:
2808529
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker nu engagerade och initiativtagande Red Team operatörer till avdelningen för cyberverksamhet. Är du den vi söker kan vi erbjuda en miljö med unik kompetensbredd, stor gemenskap och goda möjligheter till utveckling. På FRA arbetar vi med unika uppgifter - för Sveriges säkerhet och integritet.

Ditt uppdrag

Som Red Team operatör tillhör du avdelningen för Cyberverksamhet. Avdelningen har till uppgift att bidra till att stärka skyddet mot kvalificerade IT-angrepp från utlandet hos samhällsviktig verksamhet i Sverige. Genom att identifiera och följa angriparna bakom dessa angrepp och bygga kunskap om deras tillvägagångssätt och motiv erbjuder vi såväl tekniska lösningar som rådgivning till myndigheter och statliga bolag. På så sätt bidrar vi till Sveriges cyberförsvar.

I rollen som Red Team operatör kommer du att arbeta i flertalet uppdrag med ett brett spann av utmaningar. Hos oss får du möjlighet att utnyttja och utveckla din kompetens inom IT-säkerhetsområdet. Du kommer att lösa komplexa uppgifter tillsammans med en grupp kvalificerade operatörer. Du förstår hur ett avancerat, riktat intrång går till och hur det kan upptäckas. I arbetet använder du befintliga verktyg eller så utvecklar du dina egna, allt efter behov.

Då arbetsområdet präglas av kontinuerlig förändring ger vi dig möjlighet att, och förväntar oss att du vill, fördjupa dig i relevanta specialintressen inom arbetsområdet. Resultatet av dina insatser kommer att göra stor skillnad och leverera direkt nytta, inom cyberavdelningen och FRA samt för Sveriges säkerhet.

På FRA har vi stark sekretess och det är viktigt att du känner dig bekväm med att hantera det. Resor både inom och utom landet kan förekomma.

Du kan

Vi söker dig som har djup kunskap och ett genuint intresse för tekniska aspekter av IT-säkerhetsområdet. Det är både ditt arbete och ett fritidsintresse. Du vill arbeta med Red Teaming och det är meriterande om du har goda kunskaper inom penetrationstester och/eller utveckling. Vi ser gärna att du bifogar eller länkar till resultat av ditt intresse, CTF-writeups, egenutvecklade verktyg eller liknande.

Du skriver och kommunicerar obehindrat på både svenska och engelska. Vi söker dig som har minst gymnasial utbildning, gärna med IT-inriktning. Det är meriterande om du dessutom har en akademisk utbildning, eller erfarenhet som bedöms vara likvärdig, inom relevant område, exempelvis inom IT-säkerhet, datateknik eller datavetenskap.

Du är

Vi lägger stor vikt vid din personlighet och söker dig som samarbetar bra med andra och har lätt för att dela med dig av dina kunskaper, men arbetar lika bra på egen hand. För att trivas i rollen krävs det att du är analytisk och vill bidra med dina specialistkunskaper. Du sätter upp höga mål för dig själv och du kan på ett strukturerat sätt sammanställa och dokumentera resultaten av ditt arbete. Med din kreativitet och initiativförmåga hittar du nya sätt att lösa komplexa problem. Som person blir du engagerad av utmanande problemställningar och har ett stort mått av nytänkande.

Om FRA

FRA är en civil myndighet med ca 850 anställda som lyder under Försvarsdepartementet. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Det sker också genom vårt arbete med att skapa förutsättningar för ett cyberförsvar och att bidra till att skydda samhällsviktiga informationssystem.

Vi erbjuder flexibla arbetstider och tror att frihet under ansvar och flexibilitet bidrar till balans mellan arbete och fritid och välmående personal. Vi värdesätter god hälsa hos våra medarbetare och erbjuder bland annat friskvård under arbetstid. På FRA finns en sedan länge starkt förankrad idrottsklubb som möjliggör att våra medarbetare har tillgång till diverse olika träningsaktiviteter.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och förutsättningar till intern karriärrörlighet. Vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö - våra olikheter är vår styrka.

Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta rekryterande chef på telefon 010-557 51 11. Fackliga företrädare nås på 010-557 46 00.

Vi tar emot ansökningar via www.fra.se senast 2021-11-14.
Referensnummer 4145/21.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Liknande jobb

Liknande jobb