Strategisk förvaltningskoordinator

Förfaller i dag

Rekryterare
Svenska kyrkan
Plats
Uppsala (Län)
Annonserat
den 26 oktober 2021
Stängs
den 30 november 2021
Ref:
2021/53
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Kyrkokansliet

Du behövs när vi utvecklar framtidens IT-system Strategisk förvaltningskoordinator till enheten för IT-förvaltning 

Svenska kyrkan finns där människor finns. Nära där du bor och på andra sidan jorden. Överallt verkar vi för människors lika värde och rättigheter. Var med i arbetet för något större – för fred, rättvisa och ett hållbart samhälle. Nu söker vi dig som vill hjälpa till att se möjligheterna när vi löser framtidens IT-utmaningar.

Svenska kyrkans IT-sektion utvecklar och ansvarar för hela Svenska kyrkans gemensamma IT-plattform. Vi försörjer verksamheten med system, utrustning och support som behövs för att kommunicera och hantera medlemsuppgifter, ekonomiska flöden och verksamhetsuppgifter.

Hela IT-området står just nu inför stora möjligheter och utmaningar. Därför stärker vi upp med kompetens och medarbetare på alla våra fyra enheter:

 • IT-förvaltning
 • IT-drift och infrastruktur
 • Information, support och utbildning
 • IT-utveckling

Enheten för IT-förvaltning ansvar för förvaltning och vidareutveckling av de gemensamma IT-systemen inom områdena personal, ekonomi, administration, beslutsstöd, digitala kanaler samt dokument och arkiv. Enheten förvaltar även system för de kyrkliga verksamheterna, kyrklig utbildning, kyrkovalet samt fastighetsförvaltning och kulturarv.

Ditt uppdrag

Som strategisk förvaltningskoordinator avlastar du IT-förvaltningschefen i sin roll som objektägare IT, vilket innebär arbetsuppgifter kopplade till styrningen och förvaltningen av ett stort antal IT-komponenter (system) vilka är grupperade i förvaltningsobjekt.

Som strategisk förvaltningskoordinator arbetar du med:

 • uppföljning, utredning, planering och koordinering av frågor främst kopplade till respektive förvaltningsobjekt. 
 • samordning av leverantörs- och avtalsuppföljning,
 • pådrivande för förvaltningsplaner samt uppföljning målen i förvaltningsplanerna
 • stöd och bollplank till förvaltningsledare IT
 • att förbättra våra processer och metoder för förvaltningsarbetet och verkar för att dessa nyttjas.
 • beslutsunderlag och stödjer arbetet med överlämning från projekt till förvaltning samt medverkar i objektägarnätverkets möten.

Du rapporterar till IT-förvaltningschefen tillika objektägare IT. Arbetet genomförs i samverkan med förvaltningsledare IT, förvaltningsledare i verksamheten, våra IT-specialister och leverantörer samt med andra enheter inom IT-sektionen och övriga verksamheter inom kyrkokansliet.

Dina kvalifikationer

 • Du har högskoleexamen inom IT, systemvetenskap, ekonomi/personaladministration, eller motsvarande arbetslivserfarenhet.
 • Du har gedigen erfarenhet av arbete med förvaltning, förvaltningsstyrning och eller program/projektledning, utredning, uppföljning och planering samt koordinerade uppgifter kopplande till förvaltning på en taktisk, strategisk nivå.
 • Du har god teknisk förståelse och kvalificerad erfarenhet av leverantörs- och avtalsuppföljning, samt mycket god kommunikationsförmåga muntligt och skriftligt, både på svenska och engelska.
 • Det är meriterande om du har certifiering i förvaltningsstyrningsmodellen Pm3 och/eller projektledarutbildning.

Som person är du prestigelös och lösningsorienterad samt delar gärna med dig av din kompetens. Du har lätt för att göra din taktiska och strategiska kompetens nyttig i samarbete med dem som kan mer om tekniken och eller verksamheten.

Vi lägger stor vikt vid de personliga egenskaper och förmågor och förutsätter att du delar Svenska kyrkans värderingar.

Tillträde

Tjänsten är en tillsvidareanställning och tillsätts snarast, sysselsättningsgraden är 100%.

Övrigt

Närmare upplysningar om tjänsten lämnas av IT-förvaltningschef, Marianne Carlberger, tfn 073-046 51 81.

Fackliga företrädare: Katarina Ottosson (Vision), Henrik Fröjmark (Akavia) och Andreas Sandberg (KyrkA). Samtliga nås med fördel via mejl

Vi intervjuar löpande under ansökningstiden, så vänta inte med att skicka in din ansökan, dock senast den 30 november 2021.

Var med i arbetet för något större

Svenska kyrkan finns där människors finns. Nära där du bor och på andra sidan jorden. Överallt är vi där för dig som vill och behöver – i ensamhet, kris, glädje och sorg, i viktiga skeenden och i vardagen. Oavsett vem du är och vilken tro du har.

Svenska kyrkan har 5 miljoner medlemmar och totalt 22Du  000 anställda i Sverige och utomlands. Överallt verkar vi för människors lika värde och rättigheter. Och för att skapelsen ska må bra.

På kyrkokansliet jobbar 400 personer inom en stor spännvidd av yrken, i framkant av våra kunskapsområden. Tillsammans jobbar vi med frågor som är gemensamma för hela Svenska kyrkan. På så sätt stärker vi kyrkans möjligheter att möta samtidens utmaningar och bidra till fred, rättvisa och ett hållbart samhälle.

Läs mer om Svenska kyrkan på svenskakyrkan.se.

Anställningsform   Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning   Heltid
Tillträde   Snarast enligt övenskommelse
Löneform   Månadslön
Antal lediga befattningar   1
Sysselsättningsgrad   100 %
Ort   Uppsala
Län   Uppsala län
Land   Sverige
Referensnummer   2021/53
Kontakt   Marie Svedberg, 018-16 95 00

Publicerat   2021-09-30
Sista ansökningsdag   2021-11-30

Liknande jobb

Liknande jobb