Förvaltningsledare IT inom personal och ekonomi

Rekryterare
Svenska kyrkan
Plats
Uppsala (Län)
Annonserat
den 26 oktober 2021
Stängs
den 30 november 2021
Ref:
2021/54
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Kyrkokansliet

Du behövs när vi utvecklar framtidens IT-system Förvaltningsledare IT till enheten för IT-förvaltning

Svenska kyrkan finns där människor finns. Nära där du bor och på andra sidan jorden. Överallt verkar vi för människors lika värde och rättigheter. Var med i arbetet för något större – för fred, rättvisa och ett hållbart samhälle. Nu söker vi dig som vill hjälpa till att se möjligheterna när vi löser framtidens IT-utmaningar.

Svenska kyrkans IT-sektion utvecklar och ansvarar för hela Svenska kyrkans gemensamma IT-plattform. Vi försörjer verksamheten med system, utrustning och support som behövs för att kommunicera och hantera medlemsuppgifter, ekonomiska flöden och verksamhetsuppgifter.

Hela IT-området står just nu inför stora möjligheter och utmaningar. Därför stärker vi upp med kompetens och medarbetare på alla våra fyra enheter:

 • IT-förvaltning
 • IT-drift och infrastruktur
 • Information, support och utbildning
 • IT-utveckling

Enheten för IT-förvaltning ansvar för förvaltning och vidareutveckling av de gemensamma IT-systemen inom områdena personal, ekonomi, administration, beslutsstöd, digitala kanaler samt dokument och arkiv. Enheten förvaltar även system för de kyrkliga verksamheterna, kyrklig utbildning, kyrkovalet samt fastighetsförvaltning och kulturarv.

Ditt uppdrag

Som förvaltningsledare IT leder du förvaltningen av de IT-komponenter (system) som tillhör dina förvaltningsobjekt, som i denna tjänst närmast fokuserar på personal och ekonomiområdet, även om det kan variera över tid. Tillsammans med förvaltningsledaren i verksamheten planerar du för de behov som finns av förvaltning och vidareutveckling inom dina förvaltningsobjekt.

 • Du styr, följer upp och rapporterar de externa leverantörernas prestation och avtalsefterlevnad.
 • Du arbetar mot fastställda mål och säkerställer att budget och tidsplan hålls, samt att IT-verksamheten är ändamålsenlig och kostnadseffektiv.
 • Du är IT:s ansikte mot verksamheten och arbetar för att samordnat nyttja IT:s olika funktioner och kompetenser i förvaltningsarbetet på bästa sätt.
 • Du rapporterar till IT-förvaltningschefen tillika objektägare IT och deltar vid förvaltningsobjektens styrgrupper och ingår vid behov i projekt, samt deltar i arbetet med överlämning från projekt till förvaltning.

Dina kvalifikationer

 • Du har högskoleexamen inom IT, systemvetenskap, ekonomi/personaladministration, eller motsvarande arbetslivserfarenhet.
 • Du har flerårig erfarenhet av förvaltning av IT-system i större organisationer, gärna inom personal och ekonomiområdet.
 • För tjänsten krävs god teknisk förståelse och kvalificerad erfarenhet av att styra och beställa IT-leverantörstjänster samt uppföljning av avtal.
 • Du har god kommunikationsförmåga muntligt och skriftligt, både på svenska och engelska.
 • Har du certifiering i förvaltningsstyrningsmodellen Pm3 och/eller projektledarutbildning är det meriterande.

Som person är du lösningsorienterad, smidig och delar gärna med dig av din kompetens. Du har lätt att göra din taktiska och tekniska kompetens nyttig i samarbete med den som kan mer om verksamheten än om tekniken. Du är van att fatta egna beslut och själv prioritera inom ramarna för ditt ansvarsområde.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och förmågor och förutsätter att du delar Svenska kyrkans värderingar.

Tillträde

Tjänsten är en tillsvidareanställning och tillsätts snarast, sysselsättningsgraden är 100%.

Övrigt

Närmare upplysningar om tjänsten lämnas av IT-förvaltningschef, Marianne Carlberger, tfn 073-046 51 81.

Fackliga företrädare: Katarina Ottosson (Vision), Henrik Fröjmark (Akavia) och Andreas Sandberg (KyrkA). Samtliga nås med fördel via mejl

Vi intervjuar löpande under ansökningstiden, så vänta inte med att skicka in din ansökan, dock senast den 30 november 2021.

Var med i arbetet för något större

Svenska kyrkan finns där människors finns. Nära där du bor och på andra sidan jorden. Överallt är vi där för dig som vill och behöver – i ensamhet, kris, glädje och sorg, i viktiga skeenden och i vardagen. Oavsett vem du är och vilken tro du har.

Svenska kyrkan har 5 miljoner medlemmar och totalt 22 000 anställda i Sverige och utomlands. Överallt verkar vi för människors lika värde och rättigheter. Och för att skapelsen ska må bra.

På kyrkokansliet jobbar 400 personer inom en stor spännvidd av yrken, i framkant av våra kunskapsområden. Tillsammans jobbar vi med frågor som är gemensamma för hela Svenska kyrkan. På så sätt stärker vi kyrkans möjligheter att möta samtidens utmaningar och bidra till fred, rättvisa och ett hållbart samhälle.

Läs mer om Svenska kyrkan på svenskakyrkan.se.

 

Anställningsform   Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning   Heltid
Tillträde   Snarast enligt övenskommelse
Löneform   Månadslön
Antal lediga befattningar   1
Sysselsättningsgrad   100 %
Ort   Uppsala
Län   Uppsala län
Land   Sverige
Referensnummer   2021/54
Kontakt   Marie Svedberg, 018-16 95 00

Publicerat   2021-09-28
Sista ansökningsdag    2021-11-30

Liknande jobb

Liknande jobb