FRA

Tekniksamordnare på Kryptokontoret

Rekryterare
FRA
Plats
Stockholm, Sweden
Annonserat
den 26 oktober 2021
Stängs
den 14 november 2021
Ref:
2809057
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker nu en tekniksamordnare till kryptokontoret och du kommer att tillhöra avdelningen för cyberverksamhet. Avdelningen bidrar till att stärka skyddet mot kvalificerade IT-angrepp från utlandet hos samhällsviktiga verksamheter i Sverige samt med underlag till underrättelserapporteringen. Du kommer att arbeta vid kryptokontoret som har i uppdrag att stödja både signalunderrättelse- och cybersäkerhetsverksamheten med lösningar på kryptologiska utmaningar.

Ditt uppdrag

Din huvuduppgift är att tillsammans med ansvariga chefer och funktioner samordna kontorets teknikbehov. I tjänsten kommer du ansvara för kontorets teknikplan, sammanställa och följa upp teknikbudget samt stötta och samverka med avdelningens tekniksamordnare. Du kommer att vara ansvarig för kontorets HPC-inköp och för utvecklingen av HPC-miljön.

Internt kommer du medverka i styrgrupper och förvaltningsgrupper tillsammans med den tekniska avdelningen, men du kommer även i rollen ha många externa kontakter. Resor i tjänsten förekommer, både inrikes och utrikes. Du kommer till en kreativ miljö med en mångfald av specialister inom kryptologi, matematik och IT.

Du kan

Vi söker dig som har en akademisk examen inom naturvetenskapligt, datalogiskt eller annat tekniskt område, alternativt har du förvärvat motsvarande kompetens genom mångårigt arbete inom området. Du har erfarenhet inom tekniksektorn och du behöver även ha kunskaper om operativsystem och programmeringsvana. Du har god förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska i både tal och skrift.

Det är meriterande om du har forskarutbildning samt om du har deltagit i stora teknikupphandlingar. Det är även meriterande om du har erfarenhet från att leda större projekt, och vi ser gärna att du har erfarenhet av parallellprogrammering.

Du är

För att lyckas är det viktigt att du strukturerar ditt arbete och tar fram realistiska kort- och långsiktiga planer. Du ser till helheten och prioriterar utifrån dina övergripande strategier. Användarnas och kundernas behov tas i beaktande och du visar intresse för kunderna och deras frågeställningar. Du håller dig uppdaterad om verksamhetens produkter och tjänster, och du lägger tid på att uppnå önskat resultat. Du är relationsbyggande och det är en självklarhet för dig att skapa samarbete med andra på olika nivåer i organisationen samt att visa genuint intresse för teknikanvändarnas frågeställningar.

Om FRA

FRA är en civil myndighet med ca 850 anställda som lyder under Försvarsdepartementet. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Det sker också genom vårt arbete med att skapa förutsättningar för ett cyberförsvar och att bidra till att skydda samhällsviktiga informationssystem.

Vi erbjuder flexibla arbetstider och tror att frihet under ansvar och flexibilitet bidrar till balans mellan arbete och fritid och välmående personal. Vi värdesätter god hälsa hos våra medarbetare och erbjuder bland annat friskvård under arbetstid. På FRA finns en sedan länge starkt förankrad idrottsklubb som möjliggör att våra medarbetare har tillgång till diverse olika träningsaktiviteter.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och förutsättningar till intern karriärrörlighet. Vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö - våra olikheter är vår styrka.

Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta Anders Eriksson på telefon 010-557 43 11. Fackliga företrädare nås på 010-557 46 00.

Vi tar emot ansökningar via www.fra.se senast 2021-11-14.
Referensnummer 4156/21.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Liknande jobb

Liknande jobb