Business Analyst till Svensk Exportkredit

Rekryterare
Ada Digital
Plats
Stockholms län, Stockholm
Lön
Fast lön
Annonserat
den 26 oktober 2021
Stängs
den 26 november 2021
Ref:
4719D631-68BD-4E87-9914-A636574FD7FB
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Vill du vara en avgörande länk mellan verksamhet och IT-utveckling? Svensk Exportkredit i Stockholm söker en Business Analyst.

Har du erfarenhet av kravanalys och vill ta ett nästa steg? Som Business Analyst hos oss på SEK i Stockholm är du knytpunkten mellan affärsverksamhetens behov och förutsättningar och den tekniska utveckling som möter dessa inom det högt prioriterade området Lending.

VI ERBJUDER DIG

Som Business Analyst hos oss på SEK tar du en bred roll som spänner över både kravanalys och kravledning. Vi erbjuder dig:
  • En roll med både bredd och djup - du kommer att specialisera dig i vår utlåningsverksamhet och systemfloran som stöder denna, samt ha breda kontaktytor och vara delaktig i flera parallella projekt
  • Konkurrenskraftiga förmåner i ett bolag där din kompetens värderas högt
  • En stor IT-organisation i det lilla bolaget, där en stor del av vår IT-utveckling bedrivs in-house

DET HÄR GÖR DU HOS OSS

Som Business Analyst tillhör du teamet Lending, som ansvarar för ny- och vidareutveckling av våra system för och kring utlåning. Teamet involveras även i större projekt som berör hela SEK:s verksamhet, kopplat till exempelvis regelverk och regelefterlevnad samt säkerhet.

Din roll som Business Analyst innebär att du kommer att:
  • Leda kravarbetet med affärsverksamheten - identifiera och analysera behov och analysera affärsprocesser och verksamhetsflöden
  • Dokumentera, rapportera och följa upp krav och kravaktiviteter
  • Identifiera och involvera berörda parter inom IT- och affärsorganisationen
  • Leda workshops avseende kravarbete

DITT TEAM OCH ARBETSPLATS

Din organisatoriska tillhörighet ligger under PMO (Project Management Office) där det finns fyra projektledare, en Kravanalytiker och en Testledare. I ditt närmsta team finner du svensk- och engelsktalande utvecklare, systemtestare, en IT-partner (teknisk produktägare) samt en Teamledare. Utöver det kommer du att ha kontaktytor över hela vår verksamhet, exempelvis mot arkitekter och testledare.

Teamet anammar agila metoder och implementerar i dagsläget Scrum. Rutinerna bygger på Scrum-ceremonier där dagliga 15-minuters stand-ups, sprintplaneringar, förfiningsmöten och retrospektiv är en del av vardagen. Vi tar gemensamt ansvar och hjälps åt att lösa utmaningar. Transparens, samarbete och uthållighet är något som teamet tillsammans ska sträva efter. Ditt arbete bedrivs i nära samarbete med projekt, teamet och teamledaren.

Vi har ett flexibelt arbetssätt och att arbeta på distans när det passar uppgiften och gruppens leveranser är en naturlig del. De allra flesta kommer att lägga merparten av sin arbetstid på kontoret.

MER OM DIG

Vi söker dig som har god erfarenhet av operativt kravarbete inom bank- eller finanssektorn. Du har erfarenhet av agila arbetssätt så som Scrum. Du kommunicerar obehindrat på både svenska och engelska, då du har kontaktytor på båda språken. Det är positivt om du har erfarenhet av Enterprise Architect, som vi använder för informationsmodellering och -visualisering.

Du trivs i att samarbeta med andra, jobba i ett team och driva processer framåt med fingertoppskänsla för alla intressenters förutsättningar och behov. Du drivs av att bidra till din egen och teamets utveckling och förbättra, och har en god förmåga att både lyssna in och engagera.

SÅ HÄR FÅR VI KONTAKT
I den här rekryteringen har vi valt att samarbeta med Ada Digital som strävar efter en transparent, inkluderande och snabbrörlig rekryteringsupplevelse. Vi vill veta mer om dig och din potential! Du söker tjänsten enkelt och behöver inte bifoga några dokument. Det räcker med en motivering till varför du söker tjänsten och om du saknar CV kan du bifoga din LinkedIn-profil. Följ sedan din ansökan live via vår hemsida. Urvalet sker löpande och tjänsten kan bli tillsatt före sista ansökningsdatum. Är du nyfiken och vill veta mer innan du söker? Hör av dig till ansvarig rekryterare. Vi ser fram emot att få kontakt med dig!

Liknande jobb

Liknande jobb