Driftansvarig applikationsspecialist till Ateas IT-avdelning

Rekryterare
Atea
Plats
Stockholm, Göteborg, Malmö, valfritt Ateakontor
Annonserat
den 25 oktober 2021
Stängs
den 21 november 2021
Ref:
148291
Kategori
Drift & System
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Är du en lagspelare som vill bli en del av landslaget? Just nu söker vi på Ateas Digital Services dig som vill arbeta med drift, support och vidareutveckling av IT-system med fokus på att ge Ateas medarbetare stöd och hjälp i deras dagliga arbete. Vi erbjuder dig en arbetsplats som präglas av medarbetare som brinner för att bygga Atea med IT ur ett kund-, och medarbetarperspektiv, där man tar personligt ansvar och alltid sätter laget före jaget. Vi kallar oss stolt för Atea Digital Services och en självklar del av landslaget i informationsteknologi.

Din roll i laget

Atea Digital Services är Ateas IT-avdelning ochagerar som en strategisk affärspartner och en naturlig möjliggörare i Ateasegen digitaliseringsresa.I din roll som driftansvarig bidrar du med proaktivt arbete i och runt vår systemmiljö på Atea och ger därmed våra medarbetare möjligheten att nå sin fulla potential. Du erbjuds en utvecklande plats i en grupp som hjälper och stöttar varandra och där du kommer att ha kontakt med alla delar av Ateas organisation och medarbetare.

Dina huvudsakliga uppgifter i rollen som 2nd line support och applikationsspecialist innebär att:
 • Du arbetar brett med både service, administration och problemlösningar.
 • Du agerar 2nd line support och ansvarar för de frågor som kommer in i via ärendehanteringssystem, telefon eller mail och bemöterkunder som behöver din hjälp för att ta sig vidare.
 • Du ansvarar för att löpande dokumentera och lämna över enklare arbetsuppgifter till Service Desk/1st line så att du kan fokusera på att arbeta med djupare analyser och uppgifter som inte kan hanteras av 1st line.
 • Du är proaktiv och bidrar med långsiktiga lösningar eller förändringar i systemen som stödjer Ateas övergripande mål.
 • Du kommer stödja dina kollegor på Atea IT genom att hjälpa till med att analysera behov, bereda underlag och delta i utveckling och uppdateringar av IT-system.
 • Du säkerställer Ateas systemmiljö med fokus på funktionalitet, kapacitet och tillgänglighet.


Som person känner du troligtvis igen dig på följande personliga kompetenser:

Du har ett proaktivt förhållningssätt och söker lösningar i uppkomna problemställningardär du fungerar konstruktivt både på egen hand och i grupp. Du är driven och sätter upp höga mål för dig själv och arbetar hårt för att uppnå dem. Du är motiverad, fokuserad och söker aktivt utmaningar och utvecklingsmöjligheter. Vi ser också att du är en person somtar ansvar för dina uppgifter och strukturerar själv ditt angreppssätt och driver dina processer framåt. Återkoppling och dokumentation i alla riktningar är en självklarhet. Du är ocksåbra på att skapa relationer och ger ett förtroendeingivande och trovärdigt intryck. Vi ser gärna att du är intresserad av att växa i din roll och arbeta nära dina kollegor på Atea IT såväl som övriga Atea. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

För att lyckas i tjänsten bör du ha följande kunskaper:
 • Bred kunskap och en problemlösande analysförmåga för att lyckas med felsökning i IT- och Windows klientmiljöer samt lätt föratt förstå och lära dig nya system och applikationer.
 • Kunskap om AD, Office365 samt managering av tjänster på servrar.
 • Serviceinriktad och ha lätt att kommunicera i tal och skrift, både på svenska och engelska samt en pedagogisk förmåga att förmedla information och lösningar.
 • Förmåga att jobba proaktivt och därmed vara med att föreslå, utforma och införa smarta och skalbara lösningar på komplexa behov.
 • ITIL-foundation
 • Det är meriterande om du har fördjupad kompetens inom ett eller flera områden såsom: Cisco nätverk, MS-MIM, MS-SCOM, Servermiljöer, SharePoint, MS-SQL eller annan specialkunskap.


Vårt erbjudande till dig

Hos oss är det alltid nära till beslut. Vi har en målmedveten satsning på coachande ledarskap och våra medarbetares personliga utveckling och hälsa. Vår kultur präglas av våra värderingar, en kultur där framåtanda, humor, kamratskap och ett visst mått av galenskap är helt naturligt. En kultur som gjort oss till Sveriges största leverantör av informationsteknologi och tillhörande tjänster. Vi har alltid stora saker på gång. Vi gillar att utmana oss själva och går ofta vår egen väg. Vi gör det tack vare modiga medarbetare som sporras av stora mål.

Vill du bli en del av Ateas landslag?

Välkommen med din ansökan! Har du frågor omtjänstens innehåll eller hur det är att arbeta på Ateaär du välkommen att kontakta Carl-Fredrik Eld, IT Service Delivery Manager, via carl-fredrik.eld@atea.se. Vi hanterar ansökningar löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum. Den här rekryteringsprocessen hanteras av oss påAtea och vi undanber oss därför alla samtal och eventuella förslag från rekryterings- och bemanningsföretag. Som en del i Ateas rekryteringsprocess ingår bakgrundskontroll av slutkandidat. Atea vill vara The Place To Be och därför värdesätter vi de kvalitéer som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Varmt välkommen med din ansökan!

Liknande jobb

Liknande jobb