Teknisk Initiativledare till Bravida IMO Business Transformation

Rekryterare
Bravida
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 27 oktober 2021
Stängs
den 27 november 2021
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Har du erfarenhet av att driva initiativ av teknisk karaktär? Har du dessutom ett intresse för nya innovativa teknologier och hur de kan påverka framtiden? Trivs du i en stimulerande miljö med högt tempo och många kontaktytor? Bravida erbjuder dig en spännande roll där du tillsammans med engagerade kollegor får driva och delta i IT- och digitaliseringsinitiativ för att bidra till nya framgångar i ett börsnoterat bolag som växer.

Om tjänsten

Bravida är just nu inne i en tillväxtfas där de satsar inom ett flertal områden i organisationen. Genom en spännande förändringsresa har de en tydlig strategi för de koncerngemensamma initiativ som de önskar driva framöver med stort fokus inom digitalisering och IT. För att kunna uppnå deras önskade vision och målbild, söker de nu en Teknisk Initiativledare som ansvarar för att hålla ihop och driva koncerngemensamma initiativ av teknisk karaktär. Rollen är dynamisk vilket innebär att du varierar mellan att agera huvudinitiativledare för vissa initiativ och i andra agerar du som delinitiativledare.

Som Teknisk Initiativledare tillhör du organisationen Business Technology som består av fyra avdelningar; Initiative Management Office Business Transformation (IMO BT), Digital Development, IT och Enterprise Architecture.

Som en del av IMO BT arbetar du aktivt tillsammans med kollegor för att leverera starka kunderbjudanden i initiativen. Du har en viktig roll att tillsammans med kollegor säkerställa en framgångsrik förflyttning i olika initiativ där du förväntas bidra med din tekniska kompetens och erfarenhet. Rollen arbetar i nära kontakt med externa tech team samt med Bravidas arkitekter och den övriga interna organisationen.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att:

 • Driva ett flertal parallella initiativ med fokus på IT och digitalisering i rollen som huvudinitiativledare eller delinitiativledare
 • Identifiera, konkretisera och beskriva verksamhetens behov av utveckling och förändring i form av tekniska krav tillsammans med utsedda team och andra specialister såsom framtagande av SoW, detaljerad design och integrationer
 • Genomföra analyser och utredningar i form av förstudier, business case, kravspecifikation samt framställning av beslutsunderlag
 • Presentera beslutsunderlag såväl muntligt som skriftligt
 • Leda systemimplementationer, uppgraderingar och systembyten
 • Verka för framgångsrika leveranser i initiativ och säkerställa god möjlighet till effekthemtagning efter leverans

Du kommer att arbeta med att förbättra och effektivisera IMOs arbetssätt, processer, upphandlingsprocessen, initiativportfölj och effekthemtagning i initiativen. Då rollen är en utökning av teamet som är under uppbyggnad, innebär det att du får möjlighet att tillsammans med drivna kollegor påverka och bidra med idéer.

Tjänsten är placerad på Bravidas trevliga huvudkontor vid Telefonplan och du rapporterar till Head of IMO BT. Vissa resor inom Norden kan förekomma i rollen.

Är det här du?

Vi söker dig som har:

 • Akademisk examen inom IT eller teknik
 • Erfarenhet av att driva initiativ av teknisk karaktär såsom systemimplementationer, systemuppgradering, förflyttning till molnbaserade lösningar, digitaliseringsinitiativ etc.
 • Goda kunskaper i projektstyrningsmodeller
 • God vana av att presentera och vara fördragande i beslutande forum på olika nivåer
 • Goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift.

Erfarenhet från implementering eller utveckling inom MS Office 365 är meriterande. Då du kan komma att få ansvara för Bravidas upphandlingsprocess inom IMO BT är det även ett plus om du har erfarenhet och intresse av upphandling.

Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper och söker dig som snabbt sätter sig in i komplexa frågor, analyserar dem utifrån flera perspektiv och arbetar med lösningar utifrån en helhetssyn. Vidare tar du initiativ, driver dem vidare och uppnår resultat. Du planerar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt, samtidigt som du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter. Då rollen innebär många kontaktytor trivs du med att samarbeta med andra samt att leda och engagera dina kollegor. Du bidrar gärna med nya idéer och du vågar ta egna beslut. För att trivas i rollen är du en person som motiveras av att leda andra i förändringsinitiativ som bidrar till hela företagets utveckling och framgång. Positiv, affärsmässig och prestigelös, är andra egenskaper som IMO BT teamet värderar högt.

Låter det intressant? Kontakta oss!

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Bravida med Level Recruitment. Vänligen sök tjänsten genom att klicka på "ansök"-knappen här intill. Vid frågor vänligen kontakta Jessica Bauer. Urvalet av ansökningar sker löpande. Välkommen in med din ansökan!

Liknande jobb

Liknande jobb