Projektledare IT

Rekryterare
FMV
Plats
Stockholm (Stad)
Annonserat
den 27 oktober 2021
Stängs
den 5 november 2021
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vi upphandlar, utvecklar och levererar materiel och tjänster till det svenska försvaret. I vår vision ”Rätt materiel för ett starkare försvar” ryms vårt arbete och våra leveranser till Försvarsmakten av allt från helikoptrar, ubåtar, stridsflygplan och snörade kängor till kompasser, radarstationer, pansarterrängbilar och kuddar. Bredden i vårt uppdrag ger dig möjligheten att jobba med spännande innehåll, människor och projekt.

Om oss
IT-staben ansvarar för IT- och mobiltelefonirelaterade frågor samt utveckling, drift och förvaltning av IT-system. Verksamheten bedrivs i nära samarbete med andra enheter inom FMV, Försvarsmakten samt svenska och utländska leverantörer. Hos oss kommer du arbeta med utvecklande arbetsuppgifter, samtidigt som du bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och som medarbetare är du viktig för oss. Du får stor egen frihet och ansvar och kan förena ditt professionella liv med det privata. Dessutom finns det alltid möjligheter för dig att kompetensutvecklas.

Arbetsuppgifter
Som projektledare leder, förvaltar och vidareutvecklar du IT-applikationer för FMV.

I ditt ansvar ligger att hantera traditionella projektledaruppgifter såsom budgetarbete, granska, utvärdera och följa upp arbeten och aktiviteter. Vidare ingår att planera och genomföra upphandlingar samt följa upp avtal. Kravställning är även det ett naturligt inslag i din vardag.  Du kommer också arbetsleda både konsulter och anställd personal samt ha ett nära samarbete med både FMV och Försvarsmakten. Du kommer representera projektet och FMV både internt och externt

Vi söker dig som
Du är Civil – eller högskoleingenjör, systemvetare eller har för området annan relevant utbildning eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt.

Du har en projektledarutbildning eller motsvarande kunskap inhämtad på annat sätt, med flera års erfarenhet av upphandlingar och projektledning. Du har haft budgetansvar  och erfarenhet att leda både interna och externa medlemmar på plats och på distans. Du vet vad bra affärsmanskap är och förstår kombinationen teknik/affär/ekonomi/nytta.

Vi ser gärna att du har kunskap av utveckling och förvaltning av större IT-system samt att du är van att arbeta med de vanligaste projektledningsprocesserna och olika projektverktyg, gärna MS Project. Att du är van att dokumentera och gör det noggrant ser vi som en självklarhet. Vidare har du erfarenhet av förhandlingar

Det är en meriterande om du har erfarenhet av FMV eller Försvarsmaktens IT-verksamhet. Likaså är det bra om du har erfarenhet av Informationssäkerhetsarbete ex. ISD, KSF. Vi tror också att du har nytta av att ha arbetat med upphandlingar enligt LOU. Du kan även ha arbetat med informationssäkerhet med tillhörande säkerhetskomponenter.

Vi söker dig som leder, motiverar och skapar engagemang i en arbetsgrupp för att nå gemensamma mål. Då uppdraget har krav på att hålla ekonomisk budget är det även viktigt att du kan fokusera på kostnader, intäkter och effektivitet ur ett ekonomiskt perspektiv.  Du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt och för att trivas i rollen gillar du att samarbeta med andra människor, skapa kontakter och underhålla relationer. Samtidigt sätter du upp höga mål för dig själv och arbetar hårt för att uppnå dem. Du har förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska där du producerar dokument av hög kvalitet.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Vi erbjuder dig
På FMV är du med och bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och på ett hållbart arbetsliv. Därför erbjuder vi alla våra anställda ett brett utbud av utbildningar, kompetensutveckling och träning.

Tjänsten är placerad i Stockholm.

Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?
Sök tjänsten via FMV:s webbplats. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska. Våra fackliga företrädare är SACO Elisabeth From OFR/S Lena Sköld Gunnarsson OFR/O Lars Carlsson och SEKO Peter Andersson. Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV Växel).

Vid frågor ber vi dig kontakta Jan Lundborg, Chef IT Utveckling och Förvaltning 08-782 4810. Vid frågor om rekryteringsprocessen ber vi dig kontakta Lina Johansson på lina.johansson02@fmv.se

Sista ansökningsdag är 2021-11-05 

Välkommen med din ansökan.

Liknande jobb

Liknande jobb