Systemspecialist Tele - Datakommunikation Väg

Rekryterare
Trafikverket
Plats
Gävle (Stad), Gävleborg
Annonserat
den 27 oktober 2021
Stängs
den 12 november 2021
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Välkommen att söka jobb hos oss som Systemspecialist Tele - Datakommunikation Väg. Vi vill ha din ansökan senast den 12 november.

Som Systemspecialist för datakommunikation väg på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

Om jobbet

Som systemspecialist inom enheten Datakommunikation arbetar du med operativa nät som används företrädelsevis mot ICS-miljöer och Scada miljöer för vägsidesutrustning. Du arbetar i nära samarbete med användare av nätets kommunikationstjänster samt med kollegor på andra enheter inom Trafikverkets Informations- och kommunikationsteknikområde (IKT).

Tillsammans med dina enhetskollegor ansvarar du för driftfrågor samt vidareutveckling och effektivisering av specifik teknisk telekominfrastruktur. Du är även expertstöd inom Trafikverkets IKT-lösningar och kan komma att medverka som teknisk specialist i tjänsteutvecklingsprojekt. Även arbete med produktionsuppföljning kommer att ingå.

Övriga exempel på arbetsuppgifter

 • Ansvar för driftfrågor, felavhjälpning och Second-line support till vår övervakningscentral NMC (NOC)
 • Beställa, styra och leda entreprenörer i fält inkl. konfigurering av nätverksutrustningar
 • Planering och design av både befintliga och nya nätlösningar
 • Medverka som teknisk expert vid framtagandet av nya tjänster och teknologier
 • Viss leverantörskontakt
 • Ansvar för korrekt dokumentation i relevanta stödsystem
 • Deltaga i förvaltningsuppgifter med utveckling av teknik och kommunikationslösningar

Tjänsten kan i framtiden komma att innebära beredskapstjänstgöring.

Kvalifikationer

Vem är du?

För att vara framgångsrik i rollen ser vi att du är en självgående och strukturerad person som är duktig på att analysera och lösa problem. Som systemspecialist krävs även en god förmåga att kommunicera och en god samarbetsförmåga.

Vi söker dig som

 • har högskole- eller universitetsexamen om minst 180 hp (120p) inom IT/Telecom eller annan utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer likvärdig
 • har något års relevant arbetslivserfarenhet i närtid inom teknikområdet datakommunikation/teletransmission där du förvärvat dig god kunskap om bakomliggande teorier och principer
 • har relevant och god kunskap om IP-nät, dess design och tillhörande protokoll samt tjänster med förutsättning för applikationer
 • kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska

Det är meriterande om du

 • har aktuell och relevant erfarenhet av arbete med brandväggar
 • har aktuell och relevant kunskap om Managementsystem för nätövervakning och vägapplikationer
 • har relevant certifiering inom routing/switching
 • har aktuell och relevant erfarenhet av större multicast-nät

Övrig information

I den här rekryteringen kan webbaserade tester komma att användas som en del i urvalet.

Intervjuer är preliminärt tänka att ske via Skype under vecka 47. 

Placeringsort för tjänsten är Gävle, Solna eller Uppsala. 

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom vår IT-organisation är du med och utvecklar Sverige med hjälp av moderna och innovativa lösningar. Vi är mitt i en spännande förändring där vi försöker ta vara på digitaliseringens möjligheter till fullo. Digitaliseringen ställer allt större krav och vi vill därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation i takt med utvecklingen. Vi har ett helhetsansvar för IT och telekom, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om - precis som Sveriges transportsystem.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansök senast

Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2021-11-12

Liknande jobb

Liknande jobb