Radio/Sambandstekniker

Förfaller i dag

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Ronneby, Blekinge län, Sverige
Annonserat
den 27 oktober 2021
Stängs
den 29 november 2021
Ref:
25682
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Om tjänsten

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) söker en ny medarbetare till genomförandeavdelningen i Ronneby.

Om verksamheten
FMTIS har fem enheter som utför underhåll av Försvarsmaktens ledningssystem inom IT- och teleområdet, Genomförandeenhet Syd är en av dem. Enheterna arbetar med underhåll av Försvarsmaktens telenät, radio-, sensor-, bevaknings- och fältsystem samt med installation, drift och underhåll av en mängd olika IT-system. Genomförandeavdelning Ronneby består av två sektioner, Tele och IT med totalt 27 anställda. Vi är placerade vid Ronneby Garnison.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Vi arbetar i en utvecklande miljö präglad av ambition, teknisk kompetens och möjlighet till personlig utveckling. Du kommer bl. a att utföra drift och underhåll på Försvarsmaktens sambandsmateriel som används av olika förband inom Armén och Marinen.
 • Bland annat följande områden ingår i arbetet:
 • Utföra årliga grundtillsyner och reparationer på radio/tele/datautrustning som används av förbanden inom Armén och Marinen.
 • Samverka med förbanden inom Ronneby och Karlskrona garnison för att på bästa sätt omhänderta förbandens sambandsutrustning.
 • Tjänsten innebär också att samverka och stötta kollegor på andra teknikområden inom avdelningen.

Arbetet är omväxlande och du utför reparationer på både äldre och nyare materiel. Arbetet utförs huvudsak i Försvarsmaktens lokaler och anläggningar på Ronneby Garnison och Karlskrona Garnison. Resor i tjänsten både nationellt och internationellt kan förekomma.

Vi erbjuder också ett arbete som skiljer sig från andra och som ger många nya erfarenheter eftersom vi deltar i den militära verksamheten. Det gör vi på så sätt att vi utbildar oss i olika moment, allt från mobiliseringsteori till praktiska militära moment. Deltagande i övning kan också förekomma där vi utför våra arbetsuppgifter i uniform och under andra förutsättningar. En del av arbetet utförs på hög höjd därav är klättring i mast och torn en obligatorisk uppgift varför godkänd läkarundersökning för arbete på hög höjd måste vara utförd innan anställning.

Vi erbjuder dig
Verksamheten erbjuder stor variation och lärande komplexitet samt goda utvecklingsmöjligheter och förutsättningar för intern karriär.

Vi erbjuder ett arbete som skiljer sig från andra och som ger många nya erfarenheter då vi även deltar i den militära verksamheten. Det gör vi på så sätt att vi utbildar oss i olika moment, allt från mobiliseringsteori till praktiska militära moment.

Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat:
 • Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål.
 • Tre timmar fysisk träning i veckan på arbetstid och du kan få ersättning för träningskläder och startavgifter.
 • Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28 - 35 semesterdagar beroende på din ålder.
 • Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB samt möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning.

Kvalifikationer
 • 3-årig gymnasieutbildning med El/teleteknisk inriktning eller motsvarande kunskaper gällande inriktningen förvärvade på annat sätt som arbetsgivaren bedömer likvärdiga.
 • Goda kunskaper i engelska och svenska i både i tal och skrift.
 • Körkort lägst B
 • God fysik

Meriterande
 • Erfarenhet och kunskap om Försvarsmaktens lednings- och IT/sambandssystem samt kännedom om Försvarsmaktens materiel/utrustningar.
 • Godkänd för klättring
 • Militära förarbevis
 • Yrkeserfarenhet inom något av teknikområdena mekanik, radio- el- och teleteknik.
 • Eftergymnasial utbildning inom Tele/IT.
 • Genomförd militär grundutbildning eller erfarenhet från tex Hemvärnet

Personliga egenskaper
Vi söker dig som är ansvarstagande och praktiskt lagd. Du har god initiativförmåga och eftersträvar alltid att nå resultat av hög kvalité både när du arbetar tillsammans med andra och när du arbetar självständigt. Som person är du en "lag spelare" med positiv attityd. Du är driven och har högt säkerhetstänk.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Tillträde
Tillträde sker efter överenskommelse. Anställningen är en tillsvidare anställning med 6 mån provanställning.

Upplysningar
För upplysningar om befattningen är du välkommen att kontakta TjfC Telesektionen Linda Nordström, tel: 0455-85000.

Fackliga företrädare

OFR/ S Martin Sparr

SEKO Matz Felix

SACO Pär Lohman

Samtliga nås via växel 019-39 35 00

Välkommen med din ansökan senast den 28 november 2021.


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats. -------------------------------------------------------- Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om. Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Liknande jobb

Liknande jobb