Scrum master/BI-utvecklare Västtrafik Göteborg

Rekryterare
Experis
Plats
Göteborg
Annonserat
den 29 oktober 2021
Stängs
den 27 december 2021
Ref:
67c3d508-0b62-47ef-8de9-daa66dfffcb3
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Vill du vara en del av en verksamhet som är en förutsättning för att samhället ska fungera? Vill du vara med och göra hållbart resande till norm? Västtrafik är i starten av en spännande resa där målet är att göra hela verksamheten mer datadriven, för oss är BI ett fokusområde. Vi har fortfarande mycket att göra inom BI och därför söker vi nu en Scrum master/BI-utvecklare till avdelning IT-gemensamt som ska jobba med att förvalta och utveckla Västtrafiks BI plattform.

Västtrafik ansvarar för kollektivtrafiken i Västra Götaland. Varje dag reser 410 000 personer med oss. Det är ett uppdrag som är viktigt i det stora och det lilla, för varje enskild resenär och för att vår region ska utvecklas. Västtrafik ägs av Västra Götalandsregionen

Vad innebär tjänsten som BI-utvecklare?

Du kommer att tillhöra IT och avdelningen IT-Gemensamt. Avdelningens uppdrag är att vara en möjliggörare för den interna digitaliseringen, ditt arbete tillåter hela verksamheten att arbeta mer datadrivet. Avdelningen består idag av ett antal team där BI/Dataanalys är ett av teamen. Teamet består idag av ca 10 personer med kompetenser inom arkitektur, data science, AI/ML, SQL, datamodellering, Azure Data Factory, Power BI, Python, SSIS, Databricks m.m. Vi tror att du kommer lägga ungefär 40 procent av din tid som scrum master och resterande tid som Power BI-/Front end utvecklare i teamet. Rollen innebär att du coachar och stöttar teamet så att sprinten rullar på så smidigt som möjligt. Du faciliterar möten, koordinerar, hjälper till att synliggöra och undanröja hinder och leder utvecklingen av arbetssättet. Uppdraget görs i tätt samarbete med produktägaren för BI och Dataanalys som också har ansvaret för teamets övergripande budget och framdrift.

Vem är du?

Våra medarbetare är olika. Alla behövs. Vi vet att olikheter berikar oss och gör oss bättre. Vill du vara med och utveckla det hållbara resandet i Västra Götaland? Då tror vi att du passar hos oss.
Du är kommunikativ och gillar att arbeta jobba med människor och team. Vi lägger stor vikt vid de personliga egenskaperna och vi söker dig som är engagerad, prestigelös och ansvarstagande. För att trivas i rollen behöver du gilla att driva och arbeta målinriktat och ha förmågan att skapa goda relationer i ett samarbete. Rollen kräver också att du är noggrann och strukturerad i ditt arbete och har förmågan att prioritera.

Vi ser helst att du som sökande har minst 5 års dokumenterad arbetslivserfarenhet inom mjukvaruutveckling och helst inom BI & Analytics samt att du har relevant utbildning från högskola/universitet. Har du även arbetslivserfarenhet som scrum master eller andra liknande roller är det ett stort plus i kanten, likaså om du har kunskaper inom: Power BI, SQL, Azure, Python, Databricks.

Västtrafik som arbetsplats:

Vi är många som jobbar på Västtrafik, med olika bakgrund och kompetens. Gemensamt har vi ett stort engagemang och en gemensam vision, en framtid där hållbart resande är en norm. Det händer alltid mycket hos oss. Vi växer och utvecklas i samklang med vad våra resenärer och samhället kräver av oss. Vi är vakna och nyfikna och i ständig förändring. Samtidigt har vi en arbetsplats med möjlighet till utveckling och fördjupning som erbjuder trygghet, stabilitet och goda förmåner.

Kontaktuppgifter och ansökan

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Experis för Västtrafiks räkning, vilket innebär att du kommer att bli anställd direkt av Västtrafik. Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare, Pierre Dahlgren, på telefonnummer: 0702328813 eller via e-post: pierre.dahlgren@se.experis.com.

Anställningen är en tillsvidareanställning med arbetsplats i Göteborg. Tjänsten kan innebära resor till våra olika kontor inom Västra Götalandsregionen samt inom Sverige.

Vi ser fram emot din ansökan

Liknande jobb

Liknande jobb