Flygsäkerhetsbefäl SIS

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Luleå, Norrbottens län, Sverige
Annonserat
den 1 november 2021
Stängs
den 29 november 2021
Ref:
25699
Kategori
Övriga jobb
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Om tjänsten

Norrbottens flygflottilj F 21 söker en medarbetare till befattningen som flygsäkerhetsbefäl SIS (FSO SIS) till flottiljstabens avdelning för sambands- och informationssystemtjänst med arbetsort i Luleå. Funktionens flygsäkerhetsmedvetande genomsyras i all verksamhet och utgör en väsentlig del i flottiljens arbete för att kunna vidmakthålla och utveckla olika förmågor kopplat till flygplatsdrift. Arbetet innebär krav på självständighet, noggrannhet och initiativförmåga.

Arbetsuppgifter
Arbetet är inriktat mot att administrera, analysera, utveckla åtgärdsförslag och följa upp det systematiska flygsäkerhetsarbetet kopplat till inflygningshjälpmedel och kommunikationssystem vid flottiljens flygplatser i Luleå, Vidsel och Jokkmokk samt flottiljens transportabla system, KOMNÄT Flygbas, som används för att etablera en flygplats där så krävs. Befattningen har en central roll i flottiljens kontinuerliga arbete med att alltid ha fungerande och säkra materielsystem. Det ingår också att bistå vid framtagning av arbetssätt till stöd för att flygledarnas och meteorologernas arbete skall fungera med en hög flygsäkerhet. Som ett led i detta arbete ingår trendbevakning utifrån konkreta händelser och statistik för att utveckla flottiljens- och flygvapnets flygsäkerhetsplan.

Befattningen arbetar med avvikelsehantering och förebyggande åtgärder kopplat till tekniksystem inom exempelvis radio, landnings- och navigeringshjälpmedel, strömförsörjning inkl. UPS samt meteorologisystem. Den mänskliga faktorn är oftast den svagaste länken och därför sker över tid ett proaktivt arbete med att tydliggöra och minimera riskerna och dess påverkansfaktorer för att uppnå ett flygsäkert läge.

Du kommer att arbeta i en teknikorienterad verksamhet och över tid ha mycket kontakt med driftorganisationen vid respektive flygplats, andra flottiljer, Teknik- och vidmakthållandekontoret för ledningssystem, Flygstaben, Försvarets materielverk samt leverantörer av olika tjänster hos industrin.

FSO SIS ingår i ett nätverk lokalt med andra företrädare inom flygsäkerhetsarbetet samt tillsammans med sina motsvarigheter vid övriga flygvapenförband. FSO gruppen funktionsleds av Flygstabens flygsäkerhetsavdelning i det centrala flygsäkerhetsarbetet. FSO SIS företräder även flottiljen i centrala arbetsmöten, där exempelvis utveckling av gemensamma rutiner för Flygvapnet genomförs.

Kvalifikationer
 • Specialistofficer (OR6-7)
 • Utbildning eller erfarenhet inom flygsäkerhetsområdet
 • Goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift
 • Goda IT-kunskaper
 • B-körkort

Meriterande
 • En teknisk bakgrund inom Försvarsmakten
 • Tidigare erfarenhet av arbete inom Flygvapnet
 • Tidigare erfarenhet av flygplatstjänst
 • Kunskaper om navigerings- och landningshjälpmedel
 • Kunskaper inom strömförsörjning
 • Kunskaper om telefoni-, radio- och nätverksteknik
 • Erfarenhet av stabsarbete med analys, beredning och dokumentation
 • Erfarenhet av stödsystem PRIO

Personliga egenskaper
Vi söker dig som har god samarbetsförmåga, är tekniskt intresserad och därigenom har en god teknisk förståelse för att kunna analysera och utveckla komplexa uppgifter. Du är analytisk, initiativrik och har förmåga att arbeta självständigt. Vi ser gärna att du är pedagogisk och har en god kommunikativ förmåga då befattningen omfattar samarbete med många olika kontaktytor. Du tål tidvis hög arbetsbelastning. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning.
Anställningsform: Befattningen är en militär anställning.

Tillträde: snarast efter överenskommelse.

Arbetsort: Luleå.

Tjänsten kräver fortlöpande utbildning, vidareutbildning och annan verksamhet som innefattar resor utanför tjänstgöringsorten. Med anställning följer skyldighet att delta i utbildning, övningar och insatser, både inrikes och utrikes. Befattningen ingår i flottiljens krigsförband med uppgift att upprätta flygbas såväl nationellt som internationellt, under fältmässiga förhållanden, vilket ställer krav på god fysik och där regelbundna fysiska tester genomförs.

Information om befattningen och rekryteringsprocessen kan lämnas av
C A6 Daniel Björkman tfn 0920-23 44 00 eller FSO SIS Patrik Rolfs 0920-23 44 38

Fackliga företrädare
OFR/O Maria Omark, OFR/S Karina Jönsson, SACO Anders Brunström, SEKO Lars Bäckström

Samtliga nås genom F 21 växel 0920-23 40 00.

Välkommen med din ansökan senast 2021-11-28. Din ansökan ska innehålla CV och ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats. -------------------------------------------------------- Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet: Norrbottens flygflottilj, F 21, är Sveriges nordligaste flygflottilj. Huvudbasen är i Luleå, med sidobaser i Jokkmokk och Vidsel. F 21 övar kontinuerligt för att kunna leverera följande luftoperativa förmågor i såväl fred, kris som krig: - Kontroll av luftrummet. - Mark- och sjömålsbekämpning. - Underrättelseinhämtning. - Luftburen transport. - Stöd till övriga stridskrafter, totalförsvaret och samhället i övrigt. F 21 försvarar - tillsammans med övriga förband i Försvarsmakten - Sverige, landets intressen, vår frihet och rätt att leva som vi själva väljer. Tillsammans med övriga flygvapnet bevakar och skyddar vi Sveriges luftrum dygnet runt, året runt. I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv. En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.