Är du en drivande tekniker som gillar övervakningssystem?

1 dag kvar

Plats
Stockholm (Stad)
Annonserat
den 4 november 2021
Stängs
den 30 november 2021
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du skapa de bästa förutsättningarna för dina närmsta kollegors fortsatta arbete? Tycker du om att interagera med andra kompetenser och se vilka behov de har i sin verksamhet? Har du dessutom erfarenhet från Network Operation Center eller någon annan teknisk övervakning är du varmt välkommen att söka tjänsten som NOC-tekniker hos oss på Säkerhetspolisen!

Ort: Stockholm
Sista ansökningsdag: 2021-11-30

Så här arbetar vi på Säkerhetspolisen
Ditt och dina kollegors uppdrag är att tillsammans skydda Sverige, vår demokrati, våra fri- och rättigheter. Dina kollegor är specialister, sakkunniga och samhällsintresserade. De vet att saker inte alltid är som det ser ut vid första anblick. Därför söker vi kollegor som bidrar med kompletterande perspektiv, kunskaper och erfarenheter som sammantaget gör oss bättre.

Det finns många olika yrken och kompetenser hos oss. Du kommer samverka med och lära mycket av andra. Du kommer också kunna arbeta och utvecklas självständigt. Både lagarbete och djup specialisering behövs för att förstå och hantera våra komplexa uppdrag. Det är Säkerhetspolisens ansvar att det som inte får hända, inte heller händer. Oavsett arbetsuppgift är du med och utvecklar Sveriges säkerhet.

Det här är ditt uppdrag
Med hjälp av de ledaregenskaper som du har är du den drivande i uppbyggandet av NOC-verksamheten och är den som ser till att den fortsätter att utvecklas. Samtidigt som du bygger och utvecklar verksamheten är du också en del av bemanningen för NOC.

Du skapar rutiner och processer för att NOC ska kunna utföra övervakning av myndighetens IT-system på ett standardiserat och effektivt sätt genom ditt nära samarbete med de övriga teamen inom tekniken.

En del arbete utanför kontorstid kan förekomma.


De här kvalifikationerna söker vi hos dig
För denna roll krävs det:

  • Mångårig erfarenhet av arbete i NOC eller annan form av teknisk övervakning
  • Erfarenhet av ett eller flera övervakningsverktyg
  • God förståelse och kännedom om IT-infrastruktur, nät och kommunikation
  • God kunskap om SNMP
  • God kunskap om scriptning exempelvis Bash, Python eller Powershell
  • God kännedom om serverdrift, exempelvis Microsoft eller Linux
  • God kännedom om ITIL-processer
  • God förståelse för IT-säkerhet
  • Kan visa att du har drivit utvecklings- och förbättringsaktiviteter

Meriterande för rollen som NOC-tekniker är ITIL-certifiering. Även B-körkort ses som positivt då det kan förekomma resor i tjänsten.

Det här är kollegan vi söker
Du är en handlingskraftig person som känner dig bekväm med att driva frågor i din egen grupp, men också med att företräda gruppen när så behövs. Du är trygg i kontakten med andra och har lätt för att skapa en relation till kollegor. Du tycker det är roligt att sälja in NOC som en tjänst till de olika produktområdena inom vår verksamhet och kan på ett enkelt och förståeligt sätt påvisa vad tjänsten kan erbjuda.

Envishet och uthållighet är ett signum för dig som person. Du har inga problem med att ibland behöva ”stöta och blöta” vissa delar innan de går att genomföras. Trots att en del saker kan ta lite längre tid, är det agila tänket, med små löpande leveranser något som du uppskattar och drivs av att arbeta med.


Så hjälper vi varandra att utvecklas
Som medarbetare förväntas du ta egna initiativ för att utvecklas inom ditt område. Du har nära kontakt med din chef för att diskutera din och vår gemensamma utveckling. Vilka behov finns och i vilken riktning vill du utvecklas?

Vi strävar efter balans mellan arbetet och livet utanför. Vi premierar hälsa och erbjuder träning på jobbet. Det ger dig möjlighet till energi och tid att utvecklas.


Anställningsvillkor och krav
Det här är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Du får statlig tjänstepension PA 16. Utöver det har Säkerhetspolisen ett lokalt avtal med en extra pension för våra anställda. Om du ska vara föräldraledig får du en extra föräldralön som totalt innebär 90 procent av din lön. I anställningsavtalet ingår även extra försäkring som ger ekonomiskt skydd för make, maka, registrerad partner, sambo och barn.

Svenskt medborgarskap är ett krav, då anställning vid Säkerhetspolisen innebär placering i säkerhetsklass. För anställning krävs godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vi ställer höga krav på säkerhets- och sekretessmedvetande. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.


Så tar du kontakt med oss
Du är välkommen att ringa rekryterande chef, tfn 010-568 82 63. För information om rekryteringsprocessen, kontakta HR-enheten, tfn 010-568 70 06.

Fackliga företrädare: Polisförbundet, tfn 010-568 70 03, SACO, tfn 010-568 70 04 och ST, tfn 010-568 70 02.


Så ansöker du
Vi värdesätter de kvaliteter som etnisk och kulturell mångfald kan tillföra verksamheten. Vi eftersträvar även en jämn könsfördelning.

Läs mer om hur du ansöker på vår hemsida www.sakerhetspolisen.se. Ansökan ska ha kommit in senast 2021-11-30.
Rekryteringen kommer ske löpande.


Övrig information
Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos Säkerhetspolisen för andra personer än dina närmast berörda. Det beror på att vi har tjänster som omfattas av sekretess.

Vi kan komma att använda arbetspsykologiska tester i den här rekryteringen.

Vi har redan gjort våra val av annonskanaler. Vi undanber oss därför samtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Liknande jobb

Liknande jobb