Kundansvarig säljare med fokus på offentlig sektor

Rekryterare
Atea
Plats
Stockholm
Annonserat
den 3 november 2021
Stängs
den 2 december 2021
Ref:
148323
Kategori
Försäljning
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Just nu söker vi på Atea Stockholm dig som vill jobba som kundansvarig säljare med fokus på kunder inom den offentliga sektorn. Vi söker dig som har ambitionen och drivkraften att lära dig något nytt samt är redo att börja en ny utmaning där ingen dag är den andra lik.

Vi erbjuder dig en arbetsplats som präglas av medarbetare som brinner för att bygga Sverige med it, medarbetare som tar personligt ansvar och sätter laget före jaget. Vi kallar oss stolt för landslaget i informationsteknologi.

Din roll i laget

I rollen som kundansvarig på Atea ansvarar du för att den övergripande strategin på dina kunder ger tillväxt och lönsamhet. Det ingår även att skapa och underhålla långsiktiga relationer med olika nyckelpersoner hos kunden och på så sätt föra ut information om värdet av hela Ateas erbjudande.

Du kommer att skapa ett brett kontaktnät hos dina kunder där du både etablerar nya relationer samt vårdar de befintliga. Du ansvarar även för att involvera kunden i Ateas mötesplatser och inititativ.

Anbudsarbete, att svara på dina kunders offentliga upphandlingar, är en stor del av ditt arbete. Du kommer både leda anbudsarbete och vara en del av ett team som utför arbetet med att skapa vinnande anbud.

För att lyckas i din roll som kundansvarig kommer du bedriva ett effektivt kundteamsarbete, genom att leda, planera, bemanna och äga ditt kundteam, samt etablera, följa upp och själv exekvera på kundplansmål.
Du kommer ansvara för mellan 5-10 kunder.

Du erbjuds en utvecklande roll där varje dag erbjuder nya utmaningar att lösa tillsammans med dina kollegor och dina kunder. I vårt team har du som individ stor möjlighet att påverka din egen vardag. Du kommer tillsammans med oss vara en del av en driven och engagerad säljgruppering, med goda möjligheter till personlig utveckling.

Dina arbetsuppgifter

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter
 • Skapa och etablera långsiktiga relationer med nyckelpersoner hos kunden
 • Arbeta med offentliga upphandlingar
 • Arbeta och driva dina kundteam
 • Säkerställa kundnöjdhet
 • Inspirera och utmana din kund
 • Förstå din kunds verksamhet och omvärld
 • Kartlägga och identifiera nya affärsmöjligheter på ett strukturerat sätt enligt Ateas säljprocess
 • Etablera och följa upp kundplaner
 • Löpande utveckla dina kunskaper inom avtal, Lagen om offentlig upphandling (LOU) och offentlig försäljning

Vad söker vi hos dig

Dina personliga egenskaper är avgörande för att lyckas i rollen och trivas hos oss. Som person ser vi att du brinner för samarbete, både med kunder och kollegor.

Du är nyfiken, engagerad, strukturerad, och har lätt för att kommunicera med människor och skapa nya relationer, såväl internt som externt. Kvalité är en nyckel till framgång med offentliga kunder är en självklarhet för dig.

För att lyckas i tjänsten som kundansvarig säljare tror vi att du har följande:
 • Minst 2 års erfarenhet av att arbeta som säljare
 • Ett strukturerat arbetssätt
 • En nyfiken ådra
 • God förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska
 • En god förståelse för kundens affär och marknaden kunden agerar på
 • Förmåga att skapa god laganda genom att visa intresse och förstå andra
 • Leverera resultat och uppfylla kundens förväntningar
 • Hög energi, motivation och driv

Meriterande är om du har t idigare erfarenhet av att leda människor eller projekt

Vårt erbjudande till dig

Hos oss är det alltid nära till beslut. Vi har en målmedveten satsning på coachande ledarskap och våra medarbetares personliga utveckling och hälsa. Vår kultur präglas av våra värderingar, en kultur där framåtanda, humor, kamratskap och ett visst mått av galenskap är helt naturligt. En kultur som gjort oss till Sveriges största leverantör av informationsteknologi och tillhörande tjänster.

Vi har alltid stora saker på gång. Vi gillar att utmana oss själva och går ofta vår egen väg. Vi gör det tack vare modiga medarbetare som sporras av stora mål.

Kontakta oss

Välkommen med din ansökan! Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Caroline Redegård, försäljningschef, via caroline.redegard@atea.se alternativt telefonnummer 070-329 88 36.Vi hanterar ansökningar löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum. Den här rekryteringsprocessen hanteras av oss påAtea och vi undanber oss därför alla samtal och eventuella förslag från rekrytering- och bemanningsföretag.

Atea vill vara The Place To Be och därför värdesätter vi de kvalitéer som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Som ett kvalitativt led i vårt sedvanliga rekryteringsarbete genomgår våra slutkandidater en bakgrundskontroll, detta för att öka kännedomen om våra framtida medarbetare.

Varmt välkommen med din ansökan!

Atea vill samla it-branschens största hjärtan och snabbaste hjärnor. Vi finns över hela Sverige och har över 2000 kompetenta medarbetare inom alla områden. Specialister som vet vad som krävs för att skapa konkurrenskraft inom exportindustrin, specialister som vet hur it kan bidra med bättre lärande i skolan, specialister som vet hur lokala företag kan växa med it, specialister som vill vara med och skapa vård och omsorg i världsklass .

Liknande jobb

Liknande jobb