Testare

Rekryterare
Livsmedelsverket
Plats
Uppsala (Län)
Annonserat
den 8 november 2021
Stängs
den 29 november 2021
Ref:
2021/04849
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Jobba med något som är viktigt för alla

På Livsmedelsverket arbetar vi med något som ingen kan vara utan, maten. Vi erbjuder intressanta och utvecklande arbetsuppgifter i frågor som berör alla människor och viktiga samhällsfunktioner.

Är du en erfaren testare och redo för nästa steg i din IT-karriär? Är du en driven, självgående och kommunikativ person som gillar att förvalta system som stöd för verksamheten? Ta då chansen att arbeta i en verksamhet med ett meningsfullt syfte där du är med och bidrar till samhällsnyttan. Livsmedelsverket är inne i en spännande digitaliseringsfas och vi nu söker fler kollegor till vår IT-verksamhet.

Varför Livsmedelsverket?

Livsmedelsverket jobbar med frågor om säker och hälsosam mat till många målgrupper – det är viktigt att alla ska känna matglädje och må bra av maten. Vi är inne i ett expansivt skede och har ett stort behov av att arbeta med digitalisering, nya lösningar och vidareutveckling av våra befintliga system för att stödja verksamhetens viktiga utveckling. Vi har hög delaktighet och stort engagemang i allt vi gör och månar om våra medarbetare.

IT- och serviceavdelningen

IT- och serviceavdelningen arbetar med verksamhetsutveckling och digitaliseringsfrågor samt driver projekt och ansvarar för förvaltning och drift. Vi utövar också tillsyn kring informationssäkerhet samt ansvarar för Livsmedelsverkets interna service. Avdelningen är i en expansionsfas och består just nu av fyra team med sammanlagt drygt 30 personer. Tjänsten är placerad i vårt utvecklingsteam i Uppsala.

Arbetsuppgifter och ansvarsområden

Utvecklingsteamet består idag av tolv medarbetare som utvecklar och förvaltar Livsmedelsverkets system. Teamet utvecklar och förvaltar applikationer och system vilka utgör Livsmedelsverkets IT-stöd där de största lösningarna gäller livsmedelssäkerhet, t ex provtagningsprogram och den offentliga köttkontrollen. En av de viktigaste aspekterna i vårt framtida utvecklingsarbete är att komma längre med testning, vilket innebär att dels börja arbeta med testdriven utveckling samt att bygga upp kompetens.

Vi söker därför dig som är intresserad av testning och som vill hjälpa oss att ta vårt arbete med test till nästa nivå. Som testare tar du plats i ett agilt team och arbetar nära tillsammans med utvecklare och verksamhet. Inom dina områden ryms att designa och tillämpa testfall men du förväntas också införa och driva automatiserade tester samt ha kunskap om olika övergripande teststrategier. 

Livsmedelsverket arbetar med Azure DevOps som system för testplanering och använder PM3 som förvaltningsmodell.

Kompetensprofil

Vi söker dig som har akademisk utbildning inom system-/datavetenskap eller har inhämtat motsvarande kompetens på annat sätt. Du ska ha flerårig erfarenhet i närtid av att arbeta som testare för större systemlösningar och ha dokumenterad vana av testautomatisering. Du kan skilja på olika teststrategier och vet när du ska använda dig av vilken.

Det är meriterande om du tidigare har arbetat med införande av teststrategier. Vidare ser vi gärna att du även har kunskaper inom några av dessa områden: automatisering av Selenium, testplanering i Azure DevOps och/eller ATDD. Det är också meriterande om du tidigare har arbetat inom statlig sektor. Du kan uttrycka dig mycket väl på svenska, i tal och skrift, och behärskar även engelska bra.

Som person har du lätt för att kommunicera med andra och är bra på problemlösning. Du är även bra på att lyssna och att använda din analytiska förmåga för att förstå problem och föreslå bra lösningar. När krav förändras är du snabbt på bollen och reagerar positivt på förändring. På Livsmedelsverket arbetar vi i team där vi tillsammans strävar efter utveckling och som medarbetare bidrar du givetvis till det goda arbetsklimatet. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

All tillsvidareanställd personal på Livsmedelsverket är krigsplacerad.

Kontakt: Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta utvecklingschef David Foster. Fackliga företrädare är Annika Gunnarsson ST, och Shara Unneberg, SACO. Samtliga nås via Livsmedelsverkets växel på telefon 018-17 55 00.

Sista ansökningsdag2021-11-29. Ansök via platsannonsen på livsmedelsverket.se/lediga jobb, märk ansökan med diarienummer.

Anställningsform: Tillsvidare, heltid

Tillträde: Omgående, enligt överenskommelse

Område/avdelning: Strategisk utveckling och stöd/IT-avdelningen

Placeringsort: Uppsala

Diarienummer: 2021/04849

Vi tillämpar 6 månaders provanställning. Betyg, intyg och ID-handling som styrker din ansökan tas med vid en eventuell intervju.

Välkommen med din ansökan!

Denna rekrytering sker helt genom Livsmedelsverkets försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Livsmedelsverket arbetar för säker mat och bra dricksvatten, bra matvanor och att ingen ska bli lurad om vad maten innehåller. Livsmedelsverket är Sveriges myndighet på livsmedelsområdet. Här arbetar landets främsta experter på livsmedel med vetenskap, råd, kontroll och krisberedskap.
På Livsmedelsverket erbjuds intressanta arbetsuppgifter inom viktiga samhällsområden som livsmedel, hälsa, miljö och djurskydd. Totalt är vi cirka 630 medarbetare, varav drygt 330 i Uppsala och ytterligare 300 arbetar med livsmedelskontrollen ute i landet.

Liknande jobb

Liknande jobb