Vi söker nu två lösningsarkitekter som vill vara med på vår digitala resa.

Rekryterare
Skolverket
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 9 november 2021
Stängs
den 30 november 2021
Ref:
2021:2155
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Skolverket söker två verksamhets- och lösningsarkitekter som brinner för att nyttja digitaliseringens möjligheter i skolans värld!

Skolverket arbetar för att alla barn och elever ska få en utbildning som är av god kvalitet i en trygg miljö. Vi stödjer på olika sätt den svenska förskolan, skolan och vuxenutbildningen i att lyckas med detta uppdrag. Som medarbetare på Skolverket är du med och bidrar till vårt viktiga arbete med att skapa goda förutsättningar för barns och elevers utveckling och lärande.

Regeringens uttalade mål är att Sverige ska vara bäst i världen på att använda digitaliseringens möjligheter. Skolväsendets digitalisering såväl som Myndighetens digitalisering är två av Skolverkets prioriterade områden för de närmaste åren.

Vi söker nu två lösningsarkitekter som vill vara med på denna digitala resa. Arbetet innebär att ni kommer arbeta inom ramen för våra utvecklingsprojekt och förvaltningsobjekt.

Om arbetet
Tjänsten är placerad på enheten för verksamhetsutveckling och arkitektur och innebär även att du är en del av den sammanhållande kompetensen inom arkitekturområdet som enheten ansvarar för.

Vi erbjuder dig en av de mest spännande och utmanande tjänsterna inom offentlig sektor just nu och du kommer att ha en central och avgörande roll för hur framgångsrik digitaliseringen av de nationella proven kommer att bli. Du kommer att befinna dig på en arbetsplats där du har stora möjligheter att påverka, samverka och sätta din prägel på detta viktiga digitaliseringsarbete och du har möjlighet att påverka hela skolväsendets resa in i en digital framtid.

Vi erbjuder
Vi erbjuder dig ett utvecklande arbete på en arbetsplats där du ska ha bra förutsättningar för att kunna göra ett bra jobb, trivas och må bra. Våra förmåner omfattar bland annat friskvård, flexibel arbetstid, lediga klämdagar, och goda semester- och pensionsvillkor.

Vi söker dig som har:

 • akademisk examen inom data- och systemvetenskap eller annan utbildning i kombination med erfarenhet som Skolverket bedömer som likvärdig
 • erfarenhet av distribuerade system med löskopplade subsystem över olika säkerhetsdomäner
 • dokumenterad erfarenhet av ramverk så som exempelvis TOGAF
 • mycket god kommunikationsförmåga och van att diskutera komplexa frågeställningar och motivera val av lösning, både med tekniska specialister och personer utan teknisk kunskap
 • god analys- och ledarskapsförmåga och erfarenhet från liknande arkitekturuppdrag med hög grad av komplexitet
 • mycket goda kunskaper i att ta fram och dokumentera verksamhets- och lösningsarkitektur
 • minst fem års erfarenhet av rollen som verksamhets- och/eller lösningsarkitekt
 • god vana av leda, bidra till och dokumentera arkitektur- och modelleringsövningar
 • förmåga till helhetssyn och bedöma realiserbarhet
 • god förmåga att uttrycka dig på svenska, i tal och skrift

Det är meriterande om du har:

 • erfarenhet av arbete med öppna data
 • erfarenhet av kravställning av e-tjänster och tillhörande plattformar
 • erfarenhet av upphandling av it-stöd
 • erfarenhet av att arbeta processorienterat
 • erfarenhet av arbete i statlig myndighet eller annan politiskt styrd organisation
 • erfarenhet av skolväsendet
 • god erfarenhet av att arbeta i EA-verktyg
 • certifiering inom relevant område

Som person är du självgående och arbetar under eget ansvar med god analysförmåga och noggrannhet. Vi förväntar oss är att du är strukturerad, kreativ, pedagogisk och tydlig då det ingår i arbetet att ta fram lösningsförslag, bereda beslutsunderlag samt föredra dessa för styrgrupper, ledningsgrupper eller motsvarande. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Medarbetarskapet är viktigt för oss på Skolverket. Att arbeta hos oss innebär att du agerar i enlighet med Skolverkets medarbetarskapspolicy och den statliga värdegrunden. Vårt medarbetarskap och ledarskap är formulerat i fem kärnvärden; förebild, tillit, ansvar, samarbete och utveckling.

Vilka är vi?
Enheten för verksamhetsutveckling och arkitektur har inom Skolverket i uppdrag att i samverkan med övriga i myndigheten, leda, samordna och stödja arbetet i myndighetens digitala förflyttning. Enheten ansvarar också för en sammanhållen verksamhetsarkitektur och processorientering samt myndighetens digitala utvecklingsplan. Ni kommer tillhöra arkitekturfunktionen där ni tillsammans med övriga medarbetare utvecklar metoder och arbetssätt.

Upplysningar och ansökan
Sista ansökningsdag är den 30 november. Arbetspsykologiska tester och arbetsprov kan komma att ingå som ett led i urvalsprocessen. Tjänsten är en tillsvidareanställning, Skolverket tillämpar sex månaders provanställning.

Av din ansökan ska framgå på vilket sätt du motsvarar kravprofilen. Skolverket strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns i den verksamhet vi stödjer, vi välkomnar därför sökande med olika identiteter, bakgrund och erfarenheter. Varmt välkommen med din ansökan till oss!

Fackliga representanter: Peter Karlberg 08-527 331 67 (OFR/ST), Jenny Sellberg 08-5273 3828 (Lärarförbundet), Ulrika Lindmark (Saco) 08-527 331 53 och Claes Prentius (Saco) 08-527 334 47.

Kontaktpersoner

Michael Edman

Tf enhetschef

0733-773776

michael.edman@skolverket.se

Erika Flodström

 

 

erika.flodstrom@skolverket.se

Liknande jobb

Liknande jobb