FRA

Teknisk kryptoanalytiker

Rekryterare
FRA
Plats
Stockholm, Sweden
Annonserat
den 9 november 2021
Stängs
den 29 november 2021
Ref:
2818543
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende? FRA söker nu en teknisk kryptoanalytiker till avdelningen för cyberverksamhet. Är du den vi söker kan vi erbjuda ett varierande arbete i en kunskapsintensiv verksamhet där du får vara med och göra skillnad varje dag. På FRA arbetar vi med unika uppgifter - för Sveriges säkerhet och integritet.

Ditt uppdrag

Du kommer att tillhöra avdelningen för cyberverksamhet. Avdelningen ska bidra till att stärka skyddet mot kvalificerade IT-angrepp från utlandet hos samhällsviktig verksamhet i Sverige samt bidra med underlag till underrättelserapporteringen. Din enhet ligger på Kryptokontoret vars uppdrag är att stödja signalunderrättelse- och informationssäkerhetsverksamheten med kryptologiska utmaningar.

I din roll ingår du i en grupp som arbetar med kryptoverksamhetens produktion. Du implementerar matematiska och kryptologiska metoder, utvecklar tjänster och övervakar produktionen. I arbetet ingår även analys och bearbetning för att möjliggöra, utveckla och förädla dataflöden. Arbetet präglas av kontinuerlig förändring och vi ser mycket positivt på att du i tjänsten håller dig uppdaterad och inhämtar nya kunskaper inom området.

Du kommer till en kreativ miljö med en mångfald av expertis inom kryptologi, matematik och IT-säkerhet, där vi tar tillvara varandras idéer och aktivt hjälps åt för att tillsammans nå resultat. Förutom samarbetet inom enheten så samverkar du även med andra kontor inom Cyberverksamhet samt med andra delar av myndigheten.

På FRA har vi en stark sekretess, varför det är viktigt att du är bekväm med att hantera det.

Du kan

Vi söker dig som har en akademisk examen inom exempelvis cybersäkerhet, datateknik, datalogi, kryptologi, matematik eller fysik. Alternativt att du har förvärvat motsvarande kunskaper genom arbetslivserfarenhet. Rollen kräver att du har goda kunskaper i programmering och har vana att arbeta i linuxmiljöer.

Vi ser att du har kunskap inom Python, C eller C++. Vi ser det som en tillgång om du har erfarenhet av eller kunskap om nätverksanalys, protokollanalys, databaser, IT-säkerhet eller telekom.

I övrigt har du god förmåga att uttrycka dig i både tal och skrift på såväl svenska som engelska och vi ser det som meriterande om du har kunskaper i ytterligare språk.

Du är

Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som är kreativ och har förmågan att ta initiativ att omvandla dina idéer till aktiviteter för att uppnå resultat. Vi värdesätter att du med hjälp av din sakkunnighet, problemlösande analysförmåga och kreativitet hittar svar på komplexa problem.

Vi söker dig som är uthållig och kan förbli motiverad och effektiv i både med- och motgångar och fortsätter att arbeta på tills resultat nås. Då tjänsten innefattar samarbete och samverkan med andra enheter och andra delar av myndigheten söker vi efter dig som har en god samarbetsförmåga och är tillmötesgående i ditt bemötande.

Om FRA

FRA är en civil myndighet med ca 900 anställda som lyder under Försvarsdepartementet. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Det sker också genom vårt arbete med att skapa förutsättningar för ett cyberförsvar och att bidra till att skydda samhällsviktiga informationssystem.

Vi tror att frihet under ansvar och flexibilitet bidrar till balans mellan arbete och fritid och välmående personal. Vi värdesätter god hälsa hos våra medarbetare och erbjuder bland annat friskvård under arbetstid. På FRA finns en sedan länge starkt förankrad idrottsklubb som möjliggör att våra medarbetare har tillgång till diverse olika träningsaktiviteter.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling. Vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö - våra olikheter är vår styrka.

Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta rekryterande chef på telefon 010-557 46 67. Fackliga företrädare nås på 010-557 46 00.

Vi tar emot ansökningar via www.fra.se senast 2021-11-28.
Referensnummer 4146/21.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Liknande jobb

Liknande jobb