CGI

Drifttekniker Unix, Technical Operations

Rekryterare
CGI
Plats
Bromölla, Skåne , Sweden
Annonserat
den 10 november 2021
Stängs
den 9 januari 2022
Ref:
J1121-0966
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Har du kompetens inom Unix/Linux men besitter kanske till och med en bredare kunskapsbas än så? Nu söker vi en erfaren Drifttekniker till vårt team inom Technical Operations med placering i antingen Stockholm eller Bromölla.

Som Drifttekniker hos oss på CGI får du möjlighet att vara med och förändra på riktigt. Du får vara med och bidra till att skapa hållbara resultat för våra kunder och inte minst det samhälle vi lever i. Här får du också utrymme att påverka och erbjuds en global arena med möjlighet att ta ditt nästa steg, vi bygger din karriär och personliga utveckling tillsammans.

Dina framtida arbetsuppgifter

Technical Operations är en driftenhet där vi har ansvaret för kundernas IT-drift utifrån avtalade SLA. Vi har kompetenser inom flera teknikområden där de stora är Windows, Unix och kommunikation men vi har också kompetens inom AD, SQL och Oracle.

Att jobba som Drifttekniker inom Technical Operations innebär en omväxlande vardag. Här får du arbeta tillsammans med mycket kompetenta kollegor i spännande uppdrag och vi vågar lova inspirerande möten och utveckling. Du får vara med på en spännande resa framåt med möjligheten att växa med ett globalt företag som är marknadsledande inom den svenska IT marknaden!

I rollen kommer du bland annat att arbeta med:
• Beställningar, förändringar samt felsökning i våra kunders driftmiljöer
• förvaltningsaktiviteter inom tjänsterna, avseende effektivisering och förbättringar
• att öka graden av automation inom våra tjänster
• Stötta kundteam i dialog med slutkund

Kvalifikationer för att bli framgångsrik denna roll

För att lyckas i rollen som Drifttekniker söker vi dig som har jobbat med automation och i virtuella miljöer. Vi lägger stor vikt vid erfarenhet som är bred och spänner över flera teknikområden och med dokumenterad erfarenhet av IT-drift samt god kunskap och erfarenhet inom fler av nedan områden:

• Solaris 10/11 SPARC samt x86 inklusive zonhantering
• Oracle PCA - ZFS Storage Appliance samt OVM
• AIX och Linux - primärt RHEL/Oracle Linux och Ubuntu
• Klusterteknologi, primärt Veritas
• Skriptkunskap tex bash eller python
• Kunskap om driftrelaterade processer (ITIL)
• Flytande på svenska, goda kunskaper i engelska

Då vissa av våra kunder har krav på säkerhetsklassning så krävs Svenskt medborgarskap för denna tjänst samt godkänd säkerhetskontroll. Utdrag från Polisens belastningsregister kommer genomföras.

Bra att känna till är att det förekommer beredskapsarbete och vi har även behov av att man ställer upp på arbete under våra servicehelger. Förskjuten arbetstid morgon och kväll kan också förekomma i rollen.

Vad kan vi på CGI erbjuda dig?
CGIs kombination av global och lokal närvaro, med kontor på 30 orter i Sverige, ger nöjda kunder men innebär även att du som anställd alltid har ett kontor nära dig. Detta i kombination med flexibla arbetstider ger dig möjlighet till balans mellan privatliv och arbete, oavsett var i livet just du befinner dig.

På CGI finns även stora möjligheter till interna karriärvägar där du kan välja att bli specialist inom ditt område, bredda dig inom nya områden eller ta en ledande befattning. Via våra interna nätverk, projekt och åtaganden i globala och nationella industrier, erbjuder vi dig kompetensutveckling och engagerade ledare som stöttar just dig i din utveckling.

Mer information om våra förmåner:
• Aktieprogram och delägarskap: Som delägare har du möjlighet att påverka och i vårt aktieprogram matchar CGI ditt bidrag, krona för krona upp till 3% av din månadslön.
• Friskvårdsbidrag: Vi erbjuder ett årligt friskvårdsbidrag på 3 000 kr.
• Föräldralön: Vi betalar upp till cirka 90% av din lön under den första tiden hemma.
• Trygg anställning: Våra konsulter anställs med kollektivavtal och försäkringar.
• Pensionslösningar: Vi erbjuder attraktiva och förmånliga pensionslösningar.
• Personalbil: Personalbilen används som en privatbil men leasas av CGI.

Vill du veta mer?
Vi ser fram emot att höra från dig! Om det fortfarande finns något du undrar över, skicka gärna dina funderingar Tobias Stiman, Tobias.stiman@cgi.com, Tel: +46 703 128988

CGI
CGI leder digitaliseringen av Sverige och är världsledande på att omvandla innovation, information och teknologi till framgång för våra kunder. Vi är ett globalt företag med lokal närvaro, finns i 40 länder med 80 000 medarbetare. I Sverige finns våra 4000 anställda på 30 orter med huvudkontor i Stockholm.

Utveckla din karriär hos oss.

Det är en extraordinär tid i vår bransch. Den digitala transformationen accelererar och CGI är i centrum för förändringarna - som hjälp för våra kunders digitala resor och med spännande karriärmöjligheter för våra medarbetare.

På CGI når vi framgång genom våra medarbetares talang och engagemang. Som ett team delar vi de utmaningar och belöningar som kommer genom att vi skapar ett växande företag, vilket stärker vår ägarskapskultur. Alla våra medarbetare drar nytta av det värde vi gemensamt skapar.

Var med och bygg ett av världens största oberoende tjänsteföretag inom IT och affärsprocesser.

Liknande jobb

Liknande jobb