Systemförvaltare/digitaliseringsspecialist, Haninge Kommun

Rekryterare
Experis
Plats
Europa
Annonserat
den 10 november 2021
Stängs
den 6 december 2021
Ref:
65fd5868-da4a-4ccf-bdec-c3b1b862d499
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid


Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia.

Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Förutom det faktum att du får en väldigt omtyckt arbetsgivare är det bästa med det här jobbet kombinationen av att få jobba både med teknik och människor och att arbetet är väldigt mångsidigt.

Är du vår nya digitaliseringsspecialist och systemförvaltare?
Stadsbyggnadsförvaltningen ansvarar för de kommunala verksamheterna inom detaljplanering, bygglovshantering samt mätning och kartframställning. Förvaltningen ansvarar för kommunens vägar, parker, vatten- och avloppsverksamhet, är kommunens myndighet i trafikfrågor och hamnfrågor samt myndighet för adresshantering och lägenhetsregister. Nu söker vi en systemförvaltare till förvaltningens stab som består av verksamhetscontroller och förvaltningsledare IT. Du kommer att ha kontakt med alla avdelningar inom förvaltningen och din närmsta chef blir biträdande förvaltningschef.

Arbetsuppgifter
Då förvaltningen går in i en ny projektorganisation med projektstyrning söker vi nu dig som har intresse och erfarenhet av att arbeta smartare, effektivare och mer digitaliserat. I ditt arbete ansvarar och driver du förvaltningsaktiviteter utifrån fastställd och godkänd förvaltningsplan för att säkerställa att verksamheten får det teknikstöd som efterfrågas samt att se till att förändringarna passar in i den befintliga tekniska miljön.

I rollen som systemförvaltare kommer du att:
  • bistå verksamheten med teknisk kompetens
  • stödja verksamheten med implementationer av mjukvara och instrumentkopplingar där IT kunskap behövs
  • säkra integration mellan de olika systemen
  • säkerställa att tillgänglig testmiljö finns
  • leda och delta i uppdrag, exempelvis förstudier, utredningar, upphandlingar och förvaltningsaktiviteter
  • ha kontakt med interna samt externa leverantörer
  • i samarbete med verksamheten förbättra, digitalisera, och/eller automatisera arbetssätt med hjälp av tekniska stöd.
  • genomföra och prioritera förändringar med syfte att nå fastställda mål

Förvaltningen befinner sig i ett spännande utvecklingsskede där fokus ligger på en smartare digital samhällsbyggnadsprocess. Du kommer att ha en viktig roll i det pågående arbetet för att fortsätta digitalisera och utveckla systemförvaltningen inom Haninge Kommun.

Kvalifikationer/Din bakgrund
Vi söker dig med en relevant akademisk utbildning inom system-/datavetenskapligt område, teknik, eller likvärdig kompetens erhållen via arbetslivserfarenhet med en god teknisk grund och förståelse. Du har förmågan att lyssna, analysera och skapa förtroende och engagemang på alla nivåer i en organisation.

Det är meriterande om du är bekant med systemen Rest-API, JavaScript, MSSQL/databaser och Camunda samt tidigare har intresse och kunskap gällande agila arbetsmetoder.

För att vara framgångsrik i rollen bör du ha ett genuint intresse, engagemang och vilja att arbeta med processförbättringar för att få till en mer sömlös verksamhet. Du är nyfiken och inte rädd för att testa dig fram till den bästa lösningen och har ett prestigelöst angreppsätt till problemlösning.

Egenskaper
Som person är du lösningsorienterad, flexibel, nyfiken och har en serviceinriktad attityd. Du är tydlig i din kommunikation och bygger förtroende hos personer internt så som externt inom organisationen, hos leverantörer och andra intressenter. För att lyckas är det viktigt med en egen drivkraft, initiativförmåga, likväl att du är självgående i ditt arbete men också trivs att arbeta i grupp. Du jobbar systematiskt och är trygg att arbeta i en komplex miljö med ett lösningsorienterat förhållningssätt.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Ansökan

I den här rekryteringen samarbetar Haninge kommun med Experis IT. Vid frågor kontakta rekryteringskonsult Pia Boström, 0703-14 68 66, pia.bostrom@se.experis.com. Vi arbetar med löpande urval så skicka in din ansökan omgående, dock senast 2021-11-28

Liknande jobb

Liknande jobb