Exjobb för ekonomer - samhällsnytta genom automatisering

Rekryterare
Atea
Plats
Eskilstuna, Jönköping, Kalmar, Karlskrona
Annonserat
den 8 november 2021
Stängs
den 19 december 2021
Ref:
148327
Kategori
Övriga jobb
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Är du en lagspelare som tillsammans med oss vill undersöka samhällsnyttan med digitalisering? Just nu söker vi inom specialistgruppen för analytics & automation i region Mitt dig som vill skriva ditt examensarbete inom ekonomi hos oss. Vi brinner för att bygga Sverige med it, har medarbetare som tar personligt ansvar och sätter laget före jaget. Vi kallar oss stolt för landslaget i informationsteknologi!

Din roll i laget

Digitalisering är på mångas agendor och vi på Atea hjälper såväl privat som offentlig sektor att underlätta och effektivisera sin vardag genom bland annat automatisering. Hos kommuner är det vanligt att automatisera administrationen inom ekonomiskt bistånd (försörjningsstöd/socialbidrag), vilket gör att socionomer kan arbeta mindre med administration och istället mer med människor. Mer tid för människor innebär förhoppningsvis att fler kan gå från bidragsberoende till egen försörjning. Vi vill med dig i spetsen undersöka vilken större nytta detta innebär för kommunen och samhället i stort. IT-landslaget och en referenskommun som har automatiserat ekonomiskt bistånd är redo, är du?

Din profil

Vi söker en person eller ett par som läser sitt sista år och ska skriva examensarbete på 30 hp under vårterminen 2022. Vi tror att du/ni läser ekonomi och är nyfikna, engagerade och analytiska. Ni behöver inte vara insatta i automation eller ekonomiskt bistånd utan vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Förslag på frågeställningar

Vi ser gärna att frågeställningar i examensarbetet tas fram tillsammans med oss men det skulle kunna vara något i stil med:
• Bidrar automatisering av administrationen till att fler går från bidragsberoende till egen försörjning?
• Vad är det ekonomiska netto-resultatet för kommunen att automatisera administrationen?
• Vad skulle kunna göras annorlunda för att förbättra netto-resultatet?

Vårt erbjudande

Vi välkomnar dig till vårt specialistteam inom analytics & automation där vi hjälper varandra, har högt i tak och nära till skratt. Vi delar med oss av våra specialistkunskaper och ser till att du har goda förutsättningar för ett lyckat examensarbete. Vi bidrar också med ett engagerat handledarskap och referenskund som redan tackat ja.

Utöver att arbetet genererar en rapport som förhoppningsvis får stor spridning ser vi gärna att resultatet presenteras på vårt nationella digitala kommunforum för automation där många kommuner närvarar.

Du kommer att få ett stimulerande arbete med engagerade specialister och kontaktnät samt erbjudas en fast ersättning för arbetet.

Vår kultur präglas av våra värderingar, en kultur där framåtanda, humor, kamratskap och ett visst mått av galenskap är helt naturligt. En kultur som gjort oss till Sveriges största leverantör av it-infrastruktur och tillhörande tjänster. Vi har alltid stora saker på gång. Vi gillar att utmana oss själva och går ofta vår egen väg. Vi gör det tack vare modiga medarbetare som sporras av stora mål.

Kontakta oss

Välkommen med din ansökan! Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Erik Harlefelt, team leader analytics & automation, via erik.harlefelt@atea.se alternativt telefonnummer 070-294 51 86. Vi hanterar ansökningar löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum.

Atea vill vara The Place To Be och därför värdesätter vi de kvalitéer som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Varmt välkommen med din ansökan!

Atea har samlat it-branschens största hjärtan och snabbaste hjärnor. Vi finns över hela Sverige och har över 2500 kompetenta medarbetare inom alla områden. Specialister som vet vad som krävs för att skapa konkurrenskraft inom exportindustrin, specialister som vet hur it kan bidra med bättre lärande i skolan, specialister som vet hur lokala företag kan växa med it, specialister som vill vara med och skapa vård och omsorg i världsklass.