Senior Nätverksspecialist

Rekryterare
FOI
Plats
Stockholm (Stad)
Annonserat
den 10 november 2021
Stängs
den 28 november 2021
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Är du en engagerad nätverksspecialist med stort utvecklingsdriv? Vill du arbeta på en arbetsplats med samlad hög kompetens där det pågår spännande projekt inom försvars- och säkerhetsområdet? Då är du kanske den vi söker! 

Vad bidrar du med i arbetet hos oss?

I rollen som nätverksspecialist kommer du att arbeta med hela kedjan från teknisk arkitektur och design till incidenthantering och expertstöd till servicedesk.

Du och ditt team stödjer FOI:s forskningsarbete och myndighetens interna infrastruktur som måste leva upp till mycket höga säkerhetskrav. Vi arbetar löpande med att integrera och centralisera administration, övervakning och loggning av nätverksinfrastrukturen.

Har du den kompetensprofil vi behöver

Vi söker dig som har eftergymnasial utbildning inom nätverk och IT-säkerhet alternativt mångårig yrkeserfarenhet inom nätverksteknik. Du har erfarenhet av drift av större TCP/IP-baserade LAN/WAN, routing/switching och LAN-tjänster samt är van att dokumentera. Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska. Körkort B är ett krav.

Det är meriterande om du har erfarenhet av SDN, segmentering och 802.1x, brandväggar, DNS, NTP, övervakningssystem, IT-säkerhet och WiFi. Det är även positivt om du har certifieringar på Cisco och är van att leda utvecklingsprojekt inom nätverksinfrastruktur.

I ditt arbete är du analytisk, noggrann och har god förmåga till samarbete. Du är självgående och har utvecklad förmåga att driva ditt arbete framåt mot uppställda mål. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vad erbjuder vi dig?

På FOI bidrar du med din kunskap i en verksamhet som bidrar till ett starkare totalförsvar och samhälle. Tillsammans med dina kollegor hittar du lösningar på komplexa frågor som expert inom ett forskningsområde eller i din yrkesroll i den stödjande verksamheten. Ditt arbete på FOI gör att våra uppdragsgivare som till exempel Försvarsmakten och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap blir effektivare, kunnigare och starkare inom sina respektive områden.

Du kommer att ingå i enheten IT som tillhör avdelningen Forskningsstöd. Läs gärna mer om vad vi gör: https://intranet.foi.se/sidor/foi/forskningsstod.html.

Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning.

Vi arbetar medvetet för en god arbetsmiljö med en bra balans mellan arbete och privatliv. Utöver detta erbjuder vi en rad förmåner. Läs mer om hur det är att jobba hos oss: https://www.foi.se/jobba-hos-oss.html

Vill du vara med och söka svaren för en säkrare värld?

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev på svenska via ansökningsknappen senast den 28/11! 

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta enhetschef Andreas Gref. Fackliga företrädare är Fredrik Ringblom (Saco-S) och Eva Larsson (OFR/S – ST). Samtliga nås på 08-555 030 00.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585). Inför säkerhetsprövning efterfrågas vidimerade kopior på de utbildningar och tjänstgöringsintyg som är relevanta för tjänsten.

Då vi är en myndighet betraktas inlämnade ansökningshandlingar som allmän handling och kan på begäran lämnas ut till utomstående enligt offentlighets- och sekretesslagen.

Liknande jobb

Liknande jobb