Projektledare inom IT för smartare e-tjänster mellan flera aktörer

Rekryterare
Livsmedelsverket
Plats
Uppsala (Län)
Annonserat
den 10 november 2021
Stängs
den 28 november 2021
Ref:
2021/04894
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

På Livsmedelsverket arbetar vi med något som ingen kan vara utan, maten. Vi erbjuder intressanta och utvecklande arbetsuppgifter i frågor som berör alla människor och viktiga samhällsfunktioner.


Är du en erfaren projektledare som gillar teknik och redo för nästa steg i din IT-karriär? Är du en driven, självgående och kommunikativ person som gillar att utveckla system som stöd för verksamheten? Ta då chansen att arbeta i en verksamhet med ett meningsfullt syfte där du är med och bidrar till samhällsnyttan. Livsmedelsverket är inne i en digitaliseringsfas där vi säker fler kollegor till vår IT-verksamhet. Låter denna tillsvidareanställning intressant? Sök redan idag!

Varför Livsmedelsverket?

Livsmedelsverket jobbar med frågor om säker och hälsosam mat till många målgrupper – det är viktigt att alla ska känna matglädje och må bra av maten. Vi är inne i ett expansivt skede och har ett stort behov av att arbeta med digitalisering, nya lösningar och vidareutveckling av våra befintliga system för att stödja verksamhetens viktiga utveckling. Vi har hög delaktighet och stort engagemang i allt vi gör och månar om våra medarbetare.

IT- och serviceavdelningen

IT- och Serviceavdelningen arbetar med verksamhetsutveckling och digitaliseringsfrågor samt driver projekt och ansvarar för förvaltning och drift. Vi utövar också tillsyn kring informationssäkerhet samt ansvarar för Livsmedelverkets interna service. Avdelningen är i en expansionsfas och består just nu av fyra team med sammanlagt drygt 30 personer. Tjänsten är placerad i Uppsala.

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som har stor erfarenhet av att bedriva behovs- och användardriven IT-utveckling. Vi har ett ökat behov av att utveckla digitala tjänster som omfattar många aktörer, där det är viktigt med stor förståelse för informationsutbyten, tekniska standarder och minskat systemberoende mellan olika verksamheter. Din roll blir att leda och verka för att dessa e-tjänster kommer till stånd. I närtid behövs dina insatser som projektledare och tekniskt stöd för att ta fram en standard för uppbyggnad av en e-tjänst mellan många aktörer. I ditt ansvar ingår också att förvalta standarden ihop med användargrupper när e-tjänsten är i drift 2023.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som har akademisk utbildning inom system-/datavetenskap eller motsvarande, samt har erfarenhet av att leda olika typer av IT-utvecklingsprojekt.  Till den här rollen söker vi dig som har erfarenhet av att ta fram tekniska standarder för e-tjänster innehållandes bl.a. informationsmodeller och mönster samt modeller för informationsutbyte. Du behöver ha vana av att leda workshops och att samverka med många aktörer och ha god verksamhets- och teknisk förståelse. Det är meriterande om du även har vana av behovs- och användardriven utveckling, verksamhetsutveckling generellt, utredningar och viss form av kravarbete.

Det är en fördel om du är van att arbeta med olika projektmodeller och vi ser gärna att du har certifieringar inom PMP, IPMA och/eller PMI. Det är även meriterande med certifieringar inom IASA (t.ex. IT-arkitekt), Scrum och pm3. Vidare ses det även som en merit om du har erfarenhet av att arbeta med verksamt.se eller andra nationella samarbeten digital samverkan mellan olika aktörer. Har du tidigare arbetat med systemutveckling i någon roll är det också en fördel. Du kan uttrycka dig mycket väl på svenska och behärskar även engelska bra.

Som person har du lätt för att kommunicera med andra, du inger förtroende och är duktig på att skapa goda relationer. I den här rollen krävs att du har verksamhetsfokus, är teknikkunnig samt resultatorienterad. För att trivas i rollen agerar du självständigt i projekt från de tidiga utredningsfaserna till införande. Du är van att kommunicera behov, krav och tekniska lösningar på ett pedagogiskt sätt med både verksamhet och IT-kollegor. Du är bra på att lyssna och använda din analytiska förmåga för att föreslå bra lösningar. På Livsmedelsverket arbetar vi i team där vi tillsammans strävar efter utveckling och som medarbetare bidrar du givetvis till det goda arbetsklimatet. Vi söker dig som är en lagspelare samtidigt som du även kan leda andra. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

All tillsvidareanställd personal på Livsmedelsverket är krigsplacerad.

Kontakt: Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta IT-chef Kristina Essén. Fackliga företrädare är Annika Gunnarson ST, och Shara Unneberg, SACO. Samtliga nås på telefon 018-17 55 00.

Sista ansökningsdag2021-11-28. Ansök via platsannonsen på livsmedelsverket.se/lediga jobb, märk ansökan med diarienummer.

Anställningsform: Tillsvidare, heltid

Tillträde: Omgående, enligt överenskommelse

Område/avdelning: Strategisk utveckling och stöd/IT-avdelningen

Placeringsort: Uppsala

Diarienummer: 2021/04894

Vi tillämpar 6 månaders provanställning. Betyg, intyg och ID-handling som styrker din ansökan tas med vid en eventuell intervju.

Välkommen med din ansökan!

Denna rekrytering sker helt genom Livsmedelsverkets försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Livsmedelsverket arbetar för säker mat och bra dricksvatten, bra matvanor och att ingen ska bli lurad om vad maten innehåller. Livsmedelsverket är Sveriges myndighet på livsmedelsområdet. Här arbetar landets främsta experter på livsmedel med vetenskap, råd, kontroll och krisberedskap.
På Livsmedelsverket erbjuds intressanta arbetsuppgifter inom viktiga samhällsområden som livsmedel, hälsa, miljö och djurskydd. Totalt är vi cirka 630 medarbetare, varav drygt 330 i Uppsala och ytterligare 300 arbetar med livsmedelskontrollen ute i landet.

Liknande jobb

Liknande jobb