Gruppchef inom IT och teknik med placering i Linköping

4 dagar kvar

Plats
Linköping (Kommun), Östergötland
Annonserat
den 11 november 2021
Stängs
den 7 december 2021
Ref:
2021-17708
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Är du en IT- och teknikintresserad ledare som har förmågan att lyfta fram och ser dina medarbetare? Vill du vara med och bygga ett nytt team med en mix av olika kompetenser inom olika områden? Då ska du söka tjänsten som gruppchef i Linköping!

Ort: Linköping
Sista ansökningsdag: 2021-12-07

Så här arbetar vi på Säkerhetspolisen
Ditt och dina kollegors uppdrag är att tillsammans skydda Sverige, vår demokrati och våra fri- och rättigheter. Dina kollegor är specialister, sakkunniga och samhällsintresserade. De vet att saker inte alltid är som det ser ut vid första anblick. Därför söker vi kollegor som bidrar med kompletterande perspektiv, kunskaper och erfarenheter som sammantaget gör oss bättre.

Det finns många olika yrken och kompetenser hos oss. Du kommer samverka med och lära mycket av andra. Du kommer också kunna arbeta och utvecklas självständigt. Både lagarbete och djup specialisering behövs för att förstå och hantera våra komplexa uppdrag. Det är Säkerhetspolisens ansvar att det som inte får hända, inte heller händer. Oavsett arbetsuppgift är du med och utvecklar Sveriges säkerhet.

 

Det här är ditt uppdrag
Du bygger upp ett helt nytt team inom redan existerande områden. Det nya teamet är en kombination av medarbetare inom infrastruktur och support samt inom cyberteknik, men på en annan geografiskt plats än vårt huvudkontor. Du har både personal- och arbetsmiljöansvar för teamet du bygger och du ansvarar för både rekrytering, introduktion och kompetensutvecklingen för dem. I din roll ingår även budgetansvar inom ditt område.

Du säkerställer att teamet är väl fungerande, att den kompetens som behövs finns liksom att arbetsmetoder och verktygsstöd både finns och fungerar. Du håller dina medarbetare uppdaterade om vad som händer så ni tillsammans kan utveckla, hitta nya samarbeten, anpassa och genomföra de metoder och arbetssätt som beslutats och förväntade resultat och mål uppnås. Samtidigt som du har ett helhetsperspektiv, stöttar du medarbetarna så de ges möjligheten att fokusera på de aktiviteter som skapar värde för verksamheten.

Du samarbetar nära andra chefer, kollegor inom gruppen, på den egna och den regionala enheten liksom och inom avdelningen. Tillsammans driver ni ett kontinuerligt förändringsarbete både för den egna enheten, men också tvärfunktionellt inom hela myndigheten.

Som gruppchef är du en aktiv medlem av enhetsledningen. Tillsammans med kollegorna arbetar du med att driva hela IT- och teknikavdelningen framåt.

Både resor inrikes och utrikes kan förekomma, liksom beredskap i tjänsten.


De här kvalifikationerna söker vi hos dig
För den här tjänsten krävs:

  • Högskoleexamen inom IT/teknik eller annan erfarenhet som bedöms likvärdig
  • Flerårig erfarenhet från direkt ledarskap med personalansvar
  • Flytande svenska och engelska i tal och skrift
  • Erfarenhet av rekrytering samt av att bygga team
  • Erfarenhet av att leda arbete inom en IT/teknikorganisation med höga säkerhetskrav

Meriterande för tjänsten som gruppchef är om du har god kännedom om IT-infrastruktur. Har du erfarenhet av IT-säkerhetsarbete eller av arbete inom myndighetsvärlden är också det någonting som vi ser positivt på. Har du dessutom arbetat med det agila arbetssättet är även det meriterande.


Det här är kollegan vi söker
Att lyfta fram dina medarbetare genom att engagera och entusiasmera dem är en naturlig del i ditt ledarskap. Genom kommunikation håller du ett långsiktigt fokus samtidigt som du snabbt kan styra om när någonting dyker upp och behöver omprioriteras.

Att självständigt driva både ditt och ditt teams arbete framåt, fatta beslut när så är nödvändigt är en självklarhet för dig. Du har förmågan att alltid se den egna verksamheten i ett större sammanhang och att sätta helheten främst. Tack vare att du är trygg i ditt ledarskap är du bekväm med din egen chef arbetar på annan ort.

 

Så hjälper vi varandra att utvecklas
Som medarbetare förväntas du ta egna initiativ för att utvecklas inom ditt område. Du har nära kontakt med din chef för att diskutera din och vår gemensamma utveckling. Vilka finns och i vilken riktning vill du utvecklas?

Vi strävar efter balans mellan arbetet och livet utanför. Vi premierar hälsa och erbjuder träning på arbetstid. Det ger dig möjlighet till energi och tid att utvecklas.


Anställningsvillkor och krav
Det här är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Du får statlig tjänstepension PA 16. Utöver det har Säkerhetspolisen ett lokalt avtal med en extra pension för våra anställda. Om du ska vara föräldraledig får du en extra föräldralön som totalt innebär 90 procent av din lön. I anställningsavtalet ingår även extra försäkring som ger ekonomiskt skydd för make, maka, registrerad partner, sambo och barn.

Svenskt medborgarskap är ett krav, då anställning vid Säkerhetspolisen innebär placering i säkerhetsklass. För anställning krävs godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vi ställer höga krav på säkerhets- och sekretessmedvetande. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.


Så tar du kontakt med oss
Du är välkommen att ringa rekryterande chef, tfn 010-568 75 82. För information om rekryteringsprocessen, kontakta HR-enheten, tfn 010-568 70 06.

Fackliga företrädare: Polisförbundet, tfn 010-568 70 03, SACO, tfn 010-568 70 04 och ST, tfn 010-568 70 02.


Så ansöker du

Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald kan tillföra verksamheten.

Ansökan sker via vår hemsida www.sakerhetspolisen.se. Ansökan ska ha kommit in senast 2021-12-07. Rekryteringen kommer ske löpande.

Personuppgifterna du angivit i din ansökan behandlar vi enligt EU:s dataskyddsförordning. Information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering vid Säkerhetspolisen


Övrig information
Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos Säkerhetspolisen för andra personer än dina närmast berörda. Det beror på att vi har tjänster som omfattas av sekretess.

Vi kan komma att använda arbetspsykologiska tester i den här rekryteringen.

Vi har redan gjort våra val av annonskanaler. Vi undanber oss därför samtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.