Driftschef IT till KTH (gemensamt verksamhetsstöd GVS)

Rekryterare
KTH
Plats
Stockholm (Stad)
Annonserat
den 12 november 2021
Stängs
den 22 december 2021
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Driftschef IT till KTH (gemensamt verksamhetsstöd GVS)

KTH är ett av Europas ledande tekniska universitet och en viktig arena för kunskapsutveckling. Som Sveriges största universitet för teknisk forskning och utbildning samlar vi studenter, forskare och fakultet från hela världen. Vår forskning och utbildning omfattar såväl naturvetenskap som alla grenar inom teknik samt arkitektur, industriell ekonomi, samhällsplanering, historia och filosofi.

Det gemensamma verksamhetsstödets (GVS) uppgift är att stödja universitetets kärnverksamhet utbildning och forskning. KTH:s IT-avdelning ingår i GVS och förvaltar och utvecklar KTH:s centrala nätverk, datorarbetsplatsen, telekommunikation, administrativa system och gemensamma informationssystem samt KTH:s plattform för gemensamma studentprogramvaror och studentdatorsalar. Därutöver stödjer avdelningen övriga KTH i datorrelaterade frågor. Stort fokus ligger för närvarande på att med gemensamma centraliserade lösningar tillgodose de IT-behov som finns inom KTH:s utbildning, forskning och administration. Vid IT-avdelningen arbetar ca 140 personer.

Vi söker nu en Driftschef som kommer leda enheten för Drift och Infrastruktur. Enheten ansvarar för att driva och underhålla IT-miljön på KTH. Vi ser till att nätverk, servrar, lagring och andra tekniska förutsättningar finns och fungerar på ett stabilt, säkert och effektivt sätt. Genom att erbjuda forskarna en säker, stabil och behovsanpassad IT-miljö stöttar vi den forskning inom hälsa, teknik och miljö som bedrivs vid KTH.

I din roll kommer du ansvara för mål och strategier samt leda organisationens 42 medarbetare tillsammans med enhetens 3 gruppchefer. Driftchefen leder även arbetet med att etablera gemensamma arbetssätt och processer inom enheten. Du kommer rapportera till IT-chefen och ingå i dennes ledningsgrupp.

Arbetsuppgifter

I ditt ansvar ligger att leda och utveckla din organisation som består av tekniska experter. Du ansvarar för att sätta upp mål, strategier och struktur för utveckling och hur man ska arbeta vidare med driften inom KTH. Utöver detta kommer du ytterst ansvara för att utveckla och förvalta processer och rutiner inom din organisation. Som Driftschef ansvarar du för intäkter och kostnader och kommer aktivt arbeta med ekonomistyrning. I ditt uppdrag ligger även ansvar för förhandling, utvärdering och förvaltning av alla interna uppdragsavtal samt externa leverantörsavtal.

Vi erbjuder

  • En anställning på ett ledande tekniskt universitet som skapar kunskap och kompetens för en hållbar framtid.
  • Engagerade och ambitiösa kollegor samt en kreativ, internationell och dynamisk miljö.

    Läs mer om hur det är att arbeta på KTH.

Kvalifikationer

Vi söker dig med relevant högskole- eller universitetsutbildning inom IT, datavetenskap eller annat område som arbetsgivaren bedömer relevant för tjänsten. Du har gedigen teknisk bakgrund samt minst 5 års erfarenhet av en liknande roll där du haft lönesättande ansvar för en större grupp tekniska experter. Vidare söker vi dig med erfarenhet av att leda andra chefer samt vana av att ansvara för arbetsmiljöarbete. Du har kunskap och erfarenhet av att arbeta med strategier, mål, planer och uppföljning samt lett förändrings- och utvecklingsarbete. Du har god förståelse för hur man utformar tekniska leveranser utifrån verksamhetsmål och själv drivit verksamhetsutvecklande arbete. Det är av stor vikt att du har dokumenterad erfarenhet samt goda kunskaper kring budget- och ekonomiflöde i en större organisation och allmän god administrativ förmåga. Slutligen söker vi dig som har vana att etablera och förvalta IT-processer och ett generellt verksamhetskunnande.

Du behöver ha mycket goda kunskaper i svenska och engelska och uttrycker dig väl i både tal och i skrift. Du trivs att jobba i en komplex miljö och organisation och har ett brinnande intresse att bidra till driften av Sveriges största universitet för teknisk forskning och utbildning.

Vi söker en självgående, strukturerad samt mål- och resultatorienterad ledare som tar dig an dina uppgifter med ett kreativt och pragmatiskt förhållningssätt. Du har förmågan att snabbt skapa dig en överblick samt plan på hur du strategisk ska gå till väga för att uppnå organisationens mål. Du kan kommunicera med olika personer på olika nivåer och i skilda sammanhang och har ett gediget intresse av att arbeta med människor och deras utveckling. Slutligen söker vi dig som har god samarbetsförmåga, är uthållig och coachande leder din organisation framåt med fokus på stabilitet och trygghet.

I ansökan behöver du tydligt visa på vilket sätt du uppfyller ovanstående för att komma vidare i processen. Sista ansökningsdag 2021-12-22.

Fackliga representanter

Du hittar kontaktuppgifter till fackliga representanter på KTH:s webbsida.

Ansökan

Du som sökande har huvudansvaret för att din ansökan är komplett när den skickas in. Vänligen sök tjänsten genom att klicka på "ansök"-knappen här intill. Ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista ansökningsdagen vid midnatt, CET/CEST (CentralEuropean Time/Central European Summer Time).

Om anställningen

Anställningen gäller tillsvidare enligt avtal.

Anställningen inleds med sex månaders provanställning.

Övrigt

Strävan efter jämställdhet, mångfald och lika villkor är både en kvalitetsfråga och en självklar del av KTH:s värdegrund.

För information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering läs mer här.

Referensnummer

VP-2021-0320

 

Kontaktperson
Sissel Pettersen
468-12050426

Tjänstens omfattning
Anställningsform
Tillsvidare
Placeringsort
STOCKHOLM

Liknande jobb

Liknande jobb