Nätverkstekniker

Plats
Stockholm (Stad)
Annonserat
den 12 november 2021
Stängs
den 3 december 2021
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Tradition i utveckling. Statens fastighetsverk förvaltar en mångfald av statligt ägda fastigheter – däribland regeringsbyggnader, domstolar, slott och kungsgårdar, teatrar, museer, ambassader samt en sjundedel av landets yta bestående av skog och mark. De är en del av vår gemensamma historia och framtid. Vi äger allt detta tillsammans och SFV:s uppgift är att förvalta och utveckla detta på ett långsiktigt hållbart sätt. 

Staben IT och digital utveckling är organiserad i 4 enheter och i rollen som Nätverkstekniker kommer du tillhöra enheten IT-drift och IT-teknik. Enheten ansvarar för IT-driften av SFV:s tekniska plattformar relaterat till SFV:s verksamhetssystem samt SFV:s nätverks- och kommunikationslösningar. Enheten ansvarar också för att all IT-support relaterat till SFV:s verksamhetssystem hanteras av rätt supportgrupp. Vi sitter i nyrenoverade lokaler, centralt vid Slussen och vi förstärker nu vår enhet med två nätverkstekniker.

Din roll 

Som Nätverkstekniker kommer du att ingå i ett team med flera andra Nätverkstekniker. Du kommer att jobba med SFVs LAN/ WAN/WiFi- miljöer, där du har del i ansvaret för att underhålla och utveckla nätverksinfrastrukturen så att SFV har en säker och modern IT- miljö. Dina huvudsakliga ansvarsområden kommer främst att vara underhåll, installation, konfiguration och felsökning av LAN/ WAN/ WiFi- miljöer. Du kommer också att jobba med drift och övervakning av hela nätverksmiljön tillsammans med övriga kollegor i nätverksteamet. Då vi har kontor och fastigheter över hela Sverige kommer du att behöva resa i tjänsten.

Din profil 

Vi söker dig som har flera års erfarenhet av arbete som nätverkstekniker. Du har mycket god och aktuell erfarenhet från arbete av installation, underhåll och felsökning av nätverksmiljöer samt fysisk nätverksinfrastruktur. Du har B-körkort och goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift.

Vi vill även att du har arbetserfarenhet och fördjupad kompetens inom:

  • Installation och konfiguration av nätverk och nätverkskomponenter
  • Test och verifiering av nätverk och nätverkskomponenter
  • Felsökning gällande nätverk (LAN/WAN/WIFI)

Det är meriterande om du har operativ erfarenhet av produkter och lösningar från Juniper, Palo Alto, Aruba, OP5 (ITRS), Cisco och DNS/DHCP/IPAM (Infoblox).

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Som person behöver du vara lösningsorienterad och ha en god förmåga att lösa uppkomna problem. Du är även strukturerad och målmedveten och organiserar, planerar och slutför ditt arbete väl. Vi vill även att du har en mycket god samarbetsförmåga samt har lätt för att skapa relationer både med verksamheten och kollegorna på IT.

Mer information 
SFV tillämpar 6 mån provanställning

Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas. För denna säkerhetsklassificering krävs ett svensk medborgarskap.

Fackliga representanter för SACO, SEKO och OFR nås via vår växel, 010-478 70 00. Mer information om SFV hittar du på www.sfv.se.  

Statens fastighetsverk erbjuder en attraktiv arbetsplats som eftersträvar jämn könsfördelning och värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten. Vi är stolta över att vara statsanställda och få bidra till en positiv samhällsutveckling. 

Sista ansökningsdag är 2021-12-03 och vi ser fram emot din ansökan och CV. Välkommen till oss! 

Kontakt:

Patrik Blomgren, Enhetschef
010 478 73 72

Liknande jobb

Liknande jobb