Systemadministratör till avdelningen för säkerhetsunderrättelsetjänst, Must

Förfaller i dag

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Stockholm, Stockholms län, Sverige
Annonserat
den 12 november 2021
Stängs
den 28 november 2021
Ref:
25838
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Om tjänsten

Vill du ha ett meningsfullt arbete och bidra till ett säkrare Sverige i en osäker värld? Det förändrade omvärldsläget medför att vårt försvar behöver förstärkas och den ökade underrättelseverksamheten mot Sverige och Försvarsmakten är omfattande. Den Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must) bedriver verksamhet inom försvarsunderrättelsetjänst, militär underrättelsetjänst och militär säkerhetstjänst.

Vårt erbjudande
Vi erbjuder ett viktigt och stimulerande arbete där du dagligen bidrar till Sveriges säkerhet. Vi erbjuder också mycket goda möjligheter till kompetensutveckling. Hos oss finns det friskvårdsmöjligheter som inkluderar träning tre timmar i veckan på arbetstid samt möjlighet att ha balans mellan fritid och arbete.

Om enheten
Säkerhetsunderrättelseavdelningen (SÄKU) arbetar med att indikera, klarlägga och motverka säker-hets-hotande verksamhet samt att bedriva försvarsunderrättelseverksamhet kopplat till säker-hets-hotande aktörer som riktas mot Sverige och svenska intressen, med särskild fokus på den främmande underrättelseverksamheten som riktas mot Försvarsmakten.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Arbetet bedrivs på SÄKU vid Must Säkerhetskontor, där du kommer att ansvara för enhetens sambands- och It-materiel avseende driftsättning, konfigurering, programmering och driftstöd. Du kommer att hantera sekretess-klassificerad information vilket ställer mycket höga krav på din integritet. I rollen är det viktigt att du inte har behov av att stå i centrum eller få offentligt erkännande av ditt arbete.

Kvalifikationer
 • Genomförd Sb/It teknikerutbildning eller motsvarande.
 • Erfarenhet och djup kunskap av:
  • Systemadministration
  • LINUX
  • Microsoft server
  • Upprättande och driftsättande av nätverk.
 • Erfarenhet av arbete i ledningscentral eller motsvarande.
 • Kunskap och erfarenhet av IT- säkerhet samt signalskydd.
 • Minst B-körkort.

Meriterande
 • Genomförd specialistofficersutbildning.
 • Bakgrund inom FM Special- Underrättelse- eller Säkerhetsförband.
 • Erfarenhet av arbete i ISUS.

Personliga egenskaper
Som person har du stark integritet och ett mycket högt säkerhets- och sekretessmedvetande. Du är kreativ och initiativrik och har lätt för att samarbeta med andra. Du kan självständigt hantera dina arbetsuppgifter, prioritera då så krävs och fatta beslut inom ramen för ditt ansvarsområde. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se ).

Övrigt
Tjänsten är en tillsvidareanställning med sex månaders provanställning. Befattningen är öppen för militär och civil personal att söka. Arbetsort Stockholm.

Upplysningar
Frågor om befattningen eller rekryteringsprocessen kan mejlas till: hkv-rekrytering-must@mil.se , vänligen skriv "Systemadministratör" i ämnesraden.

Fackliga företrädare
Fackliga representanter är Camilla Robertsson för SACO/HKV, Roger Ericsson för OFR/O, Lise-Lotte Larsson för SEKO samt Maria Ekelund för OFR/S, vilka nås via 08-788 75 00.

Ansökan med personligt brev och CV skickas med post till
Försvarsmakten

Must Ledk HR

107 85 Stockholm

Märk din ansökan "Systemadministratör SÄKU"
Varmt välkommen med din ansökan senast 2021-11-28. Din ansökan ska innehålla cv samt ett personligt brev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must) är en del av Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm. Vi ger regeringen och Försvarsmakten kvalificerade beslutsunderlag om omvärldsutvecklingen och hot mot Sveriges och Försvarsmaktens säkerhet. Vår vision är "Ett säkrare Sverige i en osäker värld". Must är en kunskapsorganisation och erbjuder både spännande och för Sverige angelägna arbetsuppgifter. Här arbetar både officerare och civila experter inom olika områden, t ex statsvetenskap, IT, ekonomi, teknik, matematik och HR. En stor del av Must verksamhet omfattas av sekretess och vi ber dig därför att inte berätta att du sökt jobb hos Must för andra personer än dina närmaste. Läs gärna mer om Must och vår verksamhet här Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen. Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra. I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv. Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar. En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Liknande jobb

Liknande jobb