IT-tekniker

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Stockholm, Stockholms län, Sverige
Annonserat
den 12 november 2021
Stängs
den 27 november 2021
Ref:
25842
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Om tjänsten

Försvarsmaktens telekommunikation- och informationssystemförbands (FMTIS) ledningsstödsenhet behöver förstärka arbetslaget och vi söker nu en IT-tekniker. Vi arbetar i en krävande miljö där vår ambition är att lösa vårt uppdrag med god kvalitet. Vi strävar mot att hela tiden bli bättre på det vi gör.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som tekniker kommer du att ingå i vår användarstödsgrupp som i första hand fokuserar på tekniskt stöd till användare samt installation av datorer och tillbehör. Du kommer tillsammans med kollegor och självständigt arbeta med IT-beställningar, felsökning och rådgivning.

Försvarsmakten erbjuder kvalificerade (interna och externa) utbildningar inom de områden du ska arbeta med. Förutom att du kommer att lära dig och jobba i ITIL lägger vi stor vikt kring IT-säkerhet.

Ditt arbete kommer att vara omväxlande och utförs mestadels i Försvarsmaktens lokaler i Stockholm. Du har möjlighet att träna på arbetstid upp till 3 timmar i veckan.

Beredskapstjänstgöring i hemmet kan förekomma.

Om verksamheten
FMTIS Ledningsstödsenheten (LSE) Genomförandeavdelning Stockholm stödjer Högkvarteret och Försvarsmaktens adresser i Stockholm avseende drift och underhåll av lednings- och insatssystem, i samtliga beredskapsnivåer både nationellt och internationellt.

Vi erbjuder dig
I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat:
  • Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål.
  • Tre timmar träning i veckan på arbetstid och du kan få ersättning för träningskläder och startavgifter
  • Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28 - 35 semesterdagar beroende på din ålder
  • Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB samt möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning

Kvalifikationer
  • Gymnasial utbildning med inriktning mot IT/datakommunikation eller motsvarande kunskaper som kan bedömas likvärdiga av arbetsgivaren
  • Goda kunskaper om Windows klientoperativsystem och klienthårdvara
  • Kunskaper inom IT/kundsupport
  • Goda kunskaper i svenska och engelska
  • B-körkort

Personliga egenskaper
Vi söker dig som är engagerad och serviceinriktad, har lätt för att ta kontakt med människor och har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Du tar gärna initiativ, kan arbeta självständigt och strukturerat under eget ansvar likväl som att vara en god lagspelare i vårt arbetslag. Du har god analytisk förmåga och utför uppgifter med hög kvalitet. Då Försvarsmakten är föränderlig behöver du vara flexibel och kunna söka ny information. Du behöver vara villig att ta till dig nya uppgifter och vara redo att lära dig det som behövs för att lösa uppgiften.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av kvinnor och män i alla åldrar med olika bakgrund skapar en dynamisk och sund arbetsmiljö.

Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid som civlt anställd och inleds med sex månaders provanställning för dig som för närvarande inte är anställd inom Försvarsmakten.

Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Placering: Stockholm.

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta sektionschef Yvonne Eriksson, yvonne.eriksson@mil.se eller Avdelningschef Stefan Salwin, stefan.salwin@mil.se. För upplysningar om anställningsvillkor, kontakta HR-generalist Hanna Ottosson via växeln, 019-39 35 00.

Fackliga kontaktpersoner vid FMTIS
OFR/O Johan Nestwall-Boo
OFR/S Martin Sparr
SACO Pär Loman
SEKO Matz Felix
Samtliga nås via växeln på 019-39 35 00.

Välkommen med din ansökan senast 2021-11-26.Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats. -------------------------------------------------------- Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om. Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Liknande jobb

Liknande jobb