FRA

DBA med erfarenhet av systemutveckling

6 dagar kvar

Rekryterare
FRA
Plats
Stockholm, Sweden
Annonserat
den 15 november 2021
Stängs
den 5 december 2021
Ref:
2822879
Kategori
Databas
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker dig som har ett stort intresse för teknik och vill arbeta som databasadministratör (DBA) med drift och förvaltning av databaser. Är du den vi söker kan vi erbjuda ett varierande arbete i en innovativ och unik IT-miljö. På FRA arbetar vi med unika uppgifter - för Sveriges säkerhet och integritet.

Ditt uppdrag

Som databasadministratör hör du till avdelningen för Teknik. Avdelningen har till uppgift att förse FRA med de tekniska system som behövs för verksamheten. Avdelningen utvecklar, anskaffar och driftsätter nya system samt sköter drift, förvaltning och underhåll av befintliga system.

Som databasadministratör har du en viktig roll då vi arbetar med stora mängder data och det är av största vikt att den tas om hand på ett korrekt sätt. Ditt uppdrag består huvudsakligen av att arbeta med drift och förvaltning av databaser i FRA:s IT-system, men du bidrar också med dina kunskaper inom systemutveckling.

Rollen innebär ett stort ansvarstagande för det egna arbetet och stora möjligheter till personlig och professionell utveckling. I ditt team har du kunniga, positiva och engagerade kollegor. Resor i tjänsten kan förekomma. På FRA har vi en stark sekretess och det är viktigt att du är bekväm med att hantera det.

Du kan

För att lyckas och trivas i rollen har du kunskap och erfarenhet enligt följande:
 • Akademisk utbildning inom relevant område, alternativt motsvarande kompetens förvärvad genom arbetslivserfarenhet.
 • Minst 3 års erfarenhet inom ett område som är relevant för tjänsten.
 • Rätt person för tjänsten har arbetat med drift och förvaltning av Postgresdatabaser.
 • Erfarenhet av Unix/Linux.
 • Skriver och kommunicerar obehindrat på svenska och engelska i tal och skrift.

Vi ser det även som meriterande om du har erfarenhet av ett eller flera områden:
 • Drift och förvaltning av Oracledatabaser
 • Systemutveckling/databasutveckling
 • Agil metodik
 • Arbetat i DevOps-team
 • Databasmodellering
 • Stora transaktionsintensiva databaser
 • Prestandaoptimering
 • Backup/recovery
 • Säkerhet i databaser
 • Installation, konfigurering, uppdatering och patching
 • noSQL, Elastic Search, Hadoop
 • PL/SQL

Du är

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som har ett stort intresse för teknik, gott omdöme och förmågan att prioritera på ett effektivt sätt. Du tar ansvar för att arbetet blir gjort och i stressiga situationer är du lugn och fokuserar på uppgiften. Du kan anpassa dig till nya omständigheter. Som person är du prestigelös, strukturerad och har hög integritet. Vi ser också att du har en positiv attityd, lätt för att samarbeta effektivt med andra och en vilja att utvecklas i arbetet. Du delar med dig av information och expertis för att uppnå önskade resultat samt främjar och utvecklar andras idéer. Du kan driva nya initiativ och självständigt söka nya utmaningar.

Om FRA

FRA är en civil myndighet med ca 900 anställda som lyder under Försvarsdepartementet. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Det sker också genom vårt arbete med att skapa förutsättningar för ett cyberförsvar och att bidra till att skydda samhällsviktiga informationssystem.

Vi erbjuder flexibla arbetstider och tror att frihet under ansvar och flexibilitet bidrar till balans mellan arbete och fritid och välmående personal. Vi värdesätter god hälsa hos våra medarbetare och erbjuder bland annat friskvård under arbetstid. På FRA finns en sedan länge starkt förankrad idrottsklubb som möjliggör att våra medarbetare har tillgång till diverse olika träningsaktiviteter.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och förutsättningar till intern karriärrörlighet. Vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö - våra olikheter är vår styrka.

Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta rekryterande chef på telefon 010-557 42 96. Fackliga företrädare nås på 010-557 46 00.

Vi tar emot ansökningar via www.fra.se senast 2021-12-05.
Referensnummer 4068/21.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Liknande jobb

Liknande jobb