CGI

Citrixkonsult/Arkitekt

Rekryterare
CGI
Plats
Stockholm, Stockholm , Sweden
Annonserat
den 14 januari 2022
Stängs
den 15 mars 2022
Ref:
J1121-1752
Kategori
It-arkitekt
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
CGI är en global IT leverantör som levererar högkvalitativ affärsrådgivning, systemintegration och outsourcing tjänster. Vi arbetar sida vid sida med kunder för att omvandla innovation, data och teknik till framgång för dem. Du kan läsa mer om oss på vår hemsida https://www.cgi.se.

Vi på CGI behöver nu förstärka vårt Workplace Virtualization-team, inom Digital Workplace Services, med en erfaren och driven konsult/arkitekt inom Citrix och Azure Virtual Desktop-området.

Digital Workplace Services ansvarar för daglig drift av våra användarnära tjänster såsom IT-arbetsplats, Mobile Device Management, Citrix, Azure Virtual Desktop, Printing, Office 365 samt on-prem Microsoft kollaboreringstjänster såsom Exchange, SharePoint och Skype for Business. Enheten består av medarbetare runt om i landet med en bred skala av kompetens. Enhetens huvudsakliga uppgift är att säkerställa kvalitativ drift i form av standardiserade uppdateringsförfaranden, incident- och beställningshantering men även projektdeltagande.
Digital Workplace Services supporteras av förstalinjens support som mottager, paketerar, initierar felsökning och tar vidare ärenden till oss när djupare kompetens krävs. På så vis effektiviseras arbetet samtidigt som Digital Workplace Services får större möjlighet att fokusera på de mer avancerade arbetsuppgifterna.

De produkter enheten arbetar med innefattar bland annat Citrix, NetScaler, Nutanix, Azure, SCCM, Intune, MDM-lösningar, Windows OS, Office365, SharePoint, Skype for Business och Exchange samt Windows servertjänster såsom Active Directory, GPO- och Print Management.
Som medarbetare i Digital Workplace Services arbetar Du med spännnade uppgifter och problemlösningar som ständigt utvecklar Din kompetens inom olika områden.

Dina arbetsuppgifter
Som teknisk Citrixkonsult/arkitekt i Workplace Virtualization kommer du tilsammans med dina närmsta kollegor att arbeta med att säkerställa kvalitativ drift av de Citrixplattformar (Citrix Suite) vi levererar till våra kunder - bygda på XenServer, Nutanix, Azure, Microsoft RDS och Vmware Horizon.

Fokus ligger på problemlösning, genomförande av förstudier, bygga kundunika lösningar från design till färdig lösning tillsammans med kollegor och kund samt att vara delaktig i kostnadskalkyleringar. Driftarbete såsom underhållsarbete, övriga förändringsuppdrag samt incident- & problemhantering förekommer också i tjänsten.
Teamet Du kommer att tillhöra består av erfarna konsulter och drifttekniker inom samma kompetensområde.

I ditt dagliga arbete kommer Du att arbeta i driftsmiljöer för stora och välkända företag i Sverige, många gånger i de senaste teknologierna.

Tjänsten innefattar beredskap vilket innebär att du medverkar i teamets rullande beredskapsschema där du under överenskomna tillfällen tar emot och agerar på kritiska incidenter som uppstår utanför normal arbetstid.

Dina ansvarsområden:
• Deltaga i nya affärer för att bidra med teknisk konsultering i designarbete samt kostnadskalkylering utifrån angiven lösning
• Deltaga som teknisk resurs i införandeprojekt
• Bidra i kontinuerligt arbete för att förbättra och effektivisera tjänsteutbud
• Incident-, Problem-, Changehantering
• Goda kunskaper om Windows OS och kringliggande komponenter
• Driftsdokumentering
• Att ständigt kompetensutvecklas för att bli en mångsidig konsult inom området

Är Du den vi söker?
Vi söker dig som har mycket god erfarenhet av liknande arbetsuppgifter kopplat till design, teknisk rådgivning samt uppsättning av nya driftsmiljöer inom Citrix Suite, NetScaler, Nutanix, MS RDS, Azure Virtual Desktop, applikationsvirtualisering och har god kännedom om kringliggande infrastrukturer.

Du är driven, ambitiös och som har ett stort intresse för problemlösning såväl på egen hand som tillsammans med kollegor och kund.
Vi söker dig som är öppen för att kompetensutvecklas och som har lätt för att ta till sig och lära sig mer om nya saker inom dessa områden. Du har god social kompetens och kan föra dig väl i såväl tal som skrift - svenska och engelska.

• Erfarenhet av teknisk drift inom Citrix Suite, NetScaler, Nutanix, MS RDS, applikationsvirtualisering, Azure Virtual Desktop
• Erfarenhet av konsulting för att tillsammans med kollegor och/eller kund designa kundunika lösningar på teknisk nivå
• Erfarenhet av tekniskt projektarbete kopplat till ovan kompetenser
• Vana för ITIL-processer och ITSM-verktyg för ärendehantering
• Stort generellt intresse för IT/IT-drift
• Driven och ambitiös i arbetet
• Öppen för- och drivande för att kompetensutvecklas
• Gillar problemlösning
• Kan föra Dig väl i såväl tal som skrift
• Svenska & Engelska

Mer om tjänsten
Heltid
Beredskap/jour kan förekomma
Placering: Stockholm, Göteborg, Bromölla, Malmö, Jönköping, Skara
Personlig säkerhetsprövning kan komma att förekomma om kunduppdrag kräver det.

För mer information samt för att söka tjänsten, vänligen kontakta Eric Hallberg, Manager, eric.hallberg@cgi.com, +46 705-56 50 46
Vi hanterar ansökningar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Sista ansökningsdatum är: 2022-06-01.

Vad kan vi på CGI erbjuda dig?
CGIs kombination av global och lokal närvaro, med kontor på 30 orter i Sverige, ger nöjda kunder men innebär även att du som anställd alltid har ett kontor nära dig. Detta i kombination med flexibla arbetstider ger dig möjlighet till balans mellan privatliv och arbete, oavsett var i livet just du befinner dig.

På CGI finns även stora möjligheter till interna karriärvägar där du kan välja att bli specialist inom ditt område, bredda dig inom nya områden eller ta en ledande befattning. Via våra interna nätverk, projekt och åtaganden i globala och nationella industrier, erbjuder vi dig kompetensutveckling och engagerade ledare som stöttar just dig i din utveckling.

Mer information om våra förmåner:
• Aktieprogram och delägarskap: Som delägare har du möjlighet att påverka och i vårt aktieprogram matchar CGI ditt bidrag, krona för krona upp till 3% av din månadslön.
• Friskvårdsbidrag: Vi erbjuder ett årligt friskvårdsbidrag på 3 000 kr.
• Föräldralön: Vi betalar upp till cirka 90% av din lön under den första tiden hemma.
• Trygg anställning: Våra medlemmar anställs med kollektivavtal och försäkringar.
• Pensionslösningar: Vi erbjuder attraktiva och förmånliga pensionslösningar.
• Personalbil: Personalbilen används som en privatbil men leasas av CGI.

CGI
CGI leder digitaliseringen av Sverige och är världsledande på att omvandla innovation, information och teknologi. Genom djup branschkunskap och en förståelse för kundens utmaningar, bidrar vi med insikter för att skapa hållbara resultat. Vi finns i 40 länder med 80 000 medarbetare. I Sverige finns våra 4000 anställda på 30 orter med huvudkontor i Stockholm. Läs mer om CGI på vår hemsida: www.cgi.se

Dina framtida arbetsuppgifter

Kvalifikationer för att bli framgångsrik denna roll

Utveckla din karriär hos oss.

Det är en extraordinär tid i vår bransch. Den digitala transformationen accelererar och CGI är i centrum för förändringarna - som hjälp för våra kunders digitala resor och med spännande karriärmöjligheter för våra medarbetare.

På CGI når vi framgång genom våra medarbetares talang och engagemang. Som ett team delar vi de utmaningar och belöningar som kommer genom att vi skapar ett växande företag, vilket stärker vår ägarskapskultur. Alla våra medarbetare drar nytta av det värde vi gemensamt skapar.

Var med och bygg ett av världens största oberoende tjänsteföretag inom IT och affärsprocesser.

Liknande jobb

Liknande jobb