Säkerhetsspecialist IT - Vattenfall Eldistribution AB

7 dagar kvar

Rekryterare
Vattenfall AB
Plats
Trollhättan, Sweden
Annonserat
den 10 november 2021
Stängs
den 5 december 2021
Ref:
113851
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
En spännande vardag - för en fossilfri framtid. Hos oss får du vara med och påverka morgondagens klimatsmarta samhälle och skapa framtidens elnät.

Vill du arbeta som OT/IT-säkerhetsspeciallist på ett företag med ett viktigt samhällsuppdrag eller söker du ett varierat arbete där du får möjlighet att arbeta brett med olika arbetsuppgifter kring säkerhet med stora möjligheter till personlig utveckling då är detta jobbet för dig.

Du kommer att

 • vara en del av vårt säkerhets-team med fokus på våra säkerhetsfunktioner så som hantering av brandväggar, härdning av system, säkerhetsloggning etc.
 • delta i interna forum inom IT-säkerhet
 • delta i säkerhetsarbetet kring vår OT/IT-infrastruktur (SCADA/DMS, Mätinsamling, Telefoni) som till stor del är virtualiserad och har mycket höga krav på tillgänglighet och säkerhet
 • medverka vid förstudier och delta i projekt för att ta fram och införa ny funktionalitet.
 • eventuellt kan beredskap ingå i tjänsten på sikt.


Vi söker dig som

 • har högskole-/civilingenjör inom IT eller har en motsvarande utbildning.
 • har några års erfarenhet inom IT och ett genuint säkerhetsintresse
 • har kunskaper inom ett eller flera av följande områden: brandväggar, säkerhetsloggning, härdning av Linux/Windows, sårbarhetsskanning, Active Directory
 • goda kunskaper i svenska och engelska både i tal och skrift


Meriterande är om du har erfarenhet inom ett eller flera områden

 • kunskap kring OT/ICS miljöer
 • arbete i SIEM-verktyg
 • genomföra hot- och riskanalyser
 • arbetat med dokumentation avseende IT-säkerhet, så som policy och rutiner etc.


Som person är du positiv, initiativrik och ansvarstagande. Du klarar av att hantera stressiga situationer, arbetar strukturerat, organiserat och har förmågan att göra goda prioriteringar i ditt arbete. Vidare har du mycket god samarbetsförmåga samt en god förmåga att fatta beslut.

Vi erbjuder

Förutom att du får vara med och forma framtidens smarta energisamhälle så erbjuder vi en arbetsplats med goda möjligheter till utveckling. Vi uppmuntrar dig som vill komma vidare och utforska nya områden inom företaget. Med vår karriär- och utvecklingsmodell vill vi skapa tydlighet i vilka möjligheter du har att utvecklas i den inriktning du vill. Det är viktigt att hela livet fungerar och därför är vi måna om att våra medarbetare upplever en god balans mellan arbete och fritid. Vi är övertygade om att mångfald och inkludering leder till nytänkande, förbättrade affärsresultat och ökat engagemang och vi strävar efter att representera mångfalden bland våra kunder och samhället vi verkar i.

Övrig information

Rekryterande chef: Ann Hedlund

Rekryterare: Jessica Petersson

Fackliga representanter för denna tjänst är Eva Jirhem, Ledarna, Anne-Marie Sjöbohm, Akademikerna, Ann Petersson, Unionen, Ulf Tengman, SEKO. Alla kontaktpersoner nås via Vattenfalls växel 08-739 50 00.

Placeringsort: Trollhättan

Känns detta som ett jobb för dig? Vi ser fram emot din ansökan!

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vattenfall Eldistribution AB är ett av Sveriges största elnätsföretag och levererar el till ungefär 900 000 privat- och företagskunder. Läs mer om oss på: www.vattenfalleldistribution.se

#LI-SE

Liknande jobb

Liknande jobb