Polismyndigheten

Senior Software Engineer till polisens operativa verksamhet vid IT-avdelningen, Stockholm

Rekryterare
Polismyndigheten
Plats
Stockholms län
Annonserat
den 16 november 2021
Stängs
den 9 december 2021
Ref:
C68234/2021
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Arbetsplatsbeskrivning

Vi söker nu en erfaren systemutvecklare som är redo att bidra till ett tryggare Sverige och söker dig som vill vara med att utveckla system till poliser i yttre tjänst. Vi arbetar i nära samverkan med den polisiära verksamheten och ligger långt fram när det gäller utveckling av nya spännande tekniska lösningar.

Om du är redo för en större uppgift så har vi rätt tjänst för dig!

Som anställd på IT-avdelningen är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och en möjlighet att göra skillnad på riktigt. Våra system används i polisernas vardag - dygnet runt, året runt. Från ett ingripande mitt i natten till att färdigställa en förundersökning inför en rättegång.

Polisens IT-avdelning har cirka 1000 anställda och ansvarar för all IT som används av myndighetens cirka 34 000 medarbetare.

Vårt uppdrag är att säkerställa att Polisen har bästa möjliga IT-stöd i sitt dagliga arbete ute i fält.

Vi på Trafiksystem ansvarar för hela livscykeln där nyutveckling, underhåll, förbättring och vidareutveckling ingår av våra digitala verktyg och applikationer. Vi ligger i framkant när det gäller utveckling av spännande tekniska lösningar och du som utvecklare är med och påverkar de tekniska val vi gör framöver. Nyligen utvecklade gruppen en mobil applikation för avrapportering av trafikolyckor och vi befinner oss just nu i en spännande fas där vi bland annat ska påbörja utvecklingen av nya lösningar för kontroller av farligt gods i trafiken.

Nu söker vi dig som är en erfaren och passionerad systemutvecklare. Du är nyfiken och gillar att bygga bra produkter och leverera dem med kvalité till verksamheten. På Polisens IT-avdelning finns många olika specialist-grupperingar som du i rollen som systemutvecklare kommer samverka med, t.ex. vid erfarenhetsutbyte, integration med andra system, användning av befintliga lösningar, förbättring av plattformar och driftsättningar.

Vi arbetar agilt utifrån verksamhetens behov med slutanvändarnas upplevelse i fokus. Det är därför viktigt att ha god förståelse för hur polisen arbetar och vilka behov de har, varför du kommer att få möjlighet till studiebesök och verksamhetspraktik i polisverksamheten.

Arbetsbeskrivning

Vi är nu i behov av att förstärka och komplettera vårt team med ytterligare en erfaren systemutvecklare för att öka vår leveranstakt i det spännande och viktiga arbetet vi har framför oss.
Teamet är tvärfunktionellt med kompetenser inom systemutveckling, UX-design, test och uppdragsledning. Ditt fokus kommer att ligga på att ta fram lösningar som ska underlätta vardagsarbetet för poliser i yttre tjänst.

Arbetet innebär att du kommer få:

 • Utveckla nya system och lösa utmaningar.
 • Samarbeta med andra team och bidra till lösningar över systemgränserna för att främja våra leveranser.
 • Förbättra våra äldre system med uppdateringar av gamla plattformar samt vara flexibel vid modernisering och jobba både med frontend och backend.
 • Lösa problem, bolla idéer med kollegor, vara innovativ och hitta nya lösningar.
 • Kommunicera kring våra system med andra team för att tillsammans få till integrationer, uppfylla säkerhetskrav och nå våra uppsatta leveranser och det med god kvalité.
 • Hjälpa till med förbättringar kring teamets testautomatisering.
 • Tillsammans med teamet arbeta med ständiga förbättringar av våra arbetsprocesser, prioriteringar och bidra till att vi i teamet utvecklas.
 • Kunna stötta dina kollegor och vid behov parprogrammera och hjälpa till där det behövs.

På Polisens IT-avdelning är du en integrerad del av polisverksamheten och hos oss gör du skillnad varje dag.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

 • Relevant akademisk utbildning inom IT
 • 5+års aktuell och relevant arbetslivserfarenhet av systemutveckling, företrädesvis Java men det är inte ett krav
 • Aktuell och relevant arbetslivserfarenhet av samarbete och samverkan i agila team med flera olika kompetenser

 • Du behöver behärska svenska väl, både i tal och skrift

  Meriterande kompetenser
  Vi tror att du har erfarenhet av flera punkter nedan

  Plattform:
 • Linux
 • Docker och Kubernetes
 • CI/CD pipelines som körs på Jenkins
 • GitOps

 • Apputveckling:
 • iOS och SwiftUI

 • Frontend SPA:
 • Angular
 • JavaScript/TypeScript

 • Databaser:
 • MySQL

 • Säkerhet:
 • OWASP Application Security Verification Standard (ASVS)

 • Övrigt:
 • Prestandaoptimering
 • Testautomatisering
 • Jira/Confluence

Du gillar att lära nytt och har en ständig strävan att bli riktigt bra i din profession med stort fokus på leverans. Du behöver vara duktig på att kommunicera, en lagspelare som hjälper andra i och utanför teamet när det behövs samtidigt som du kan arbeta självständigt med de egna uppgifterna. Du ser nytta i att förstå användarna och drar lärdom av deras beteende och omsätter det i förbättrad implementation. För oss är ödmjukhet, förmåga att dela och lära av andra viktigt. Du gillar att hacka kod och du vet att det är en fantastisk känsla när en efterlängtad funktion driftsätts eller ett riktigt svårt problem väl blivit löst.

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och din personliga lämplighet.

Kontaktpersoner

Cecilia Grubbström Gruppchef 073-066 50 64 cecilia.grubbstrom@polisen.se Sigrid Palmkvist HR-konsult sigrid.palmkvist@polisen.se

Fackliga företrädare

Fredrik Bergh, SACO, tfn 010-563 91 37 Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-56 38710 Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010-56 77 092 Karna Tillheden, Seko Polisen, tfn 010-56 16 627

Övrig information

Placeringsort: Stockholm/Kungsholmen
Anställningsform: Tillsvidareanställning som inleds med provanställning om 6 månader

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 7e december 2021. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats. I ditt bifogade CV och/eller personliga brev önskar vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma recruit.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på https://polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Liknande jobb

Liknande jobb