Teknisk förvaltare av webbplatser för kunskapsstöd i vården

Rekryterare
Region Stockholm
Plats
Stockholm (Stad)
Annonserat
den 17 november 2021
Stängs
den 28 november 2021
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Är du intresserad av att utveckla och förvalta våra kunskapsstöds webbplatser – då har vi en tjänst för dig!

Region Stockholm tillhandahåller evidensbaserade kunskapsstöd för vården via flera webbplatser och tjänster. Vi tar fram och sprider producentobunden och kvalitetssäkrad information kring läkemedel och aktuella behandlingsriktlinjer, vårdprogram och vårdförlopp. Våra webbsidor omfattar bland annat viss.nu, psykiatristod.se, csdsamverkan.se, janusinfo.se och janusmed.sll.se.

Vi söker dig som brinner för att arbeta med verksamhetsnära förvaltningsledning för webbplatsernas underhåll och tekniska utveckling.

Tjänsten är förlagd till enheten Kunskapstjänster läkemedel inom avdelningen Kunskapsutveckling på Hälso- och sjukvårdsförvaltningen i Region Stockholm. I rollen kommer du samarbeta nära redaktionerna för webbplatserna vilket innebär en viktig samverkan mellan enheter på avdelningen.

Arbetsuppgifter

Som teknisk förvaltare kommer du att:

- koordinera och driva webbarnas tekniska underhålls- och utvecklingsarbete i samarbete med avdelningens webbansvariga och redaktörer
- omvandla webbplatsernas underhålls- och utvecklingsbehov till tekniska kravspecifikationer och därigenom fungera som en länk mellan verksamhet och teknik
- upphandla webbtjänster och drift samt formulera och kravställa uppdrag till konsulter
- samarbeta med interna och externa leverantörer
- ansvara för att upprätta och kontinuerligt uppdatera systemdokumentation
- tillsammans med verksamheten ta fram årlig utvecklings- och underhållsplan
- delta i säkerhets- och riskbedömningar enligt förvaltningens riktlinjer för informationssäkerhet
- leda framtagningen av besöksstatistik över användningen av webbsidorna

Kvalifikationer

- Utbildning inom t.ex. medicinsk informatik, system/datavetenskap eller likvärdig utbildning med inriktning på IT
- God kunskap i olika Content Management System och webbplattformar med tonvikt på Sitevision
- Erfarenhet av webbutveckling, gärna inom kunskapsstöd eller hälsa och sjukvård
- Stor erfarenhet av arbete med integration och kommunikation mellan olika IT-system
- God kännedom om olika webbmiljöer och relevant teknik
- Stor erfarenhet av att arbeta med webbstatistik och olika webbstatistikverktyg
- Vana att arbeta i team och i projektform

Meriterande:

- Kännedom om medicinska kunskapsstöd och även kunskapsstöd om läkemedel
- Kunskap i att arbeta med olika projekt- och ärendehanteringssystem, t.ex. Teams, Jira
- Kunskap om API:er
- Erfarenhet från arbete med system som är medicintekniska produkter eller NMI
- Arbete med pm3 och- eller andra förvaltningsmodeller
- Projektledarerfarenhet
- God kännedom om trender inom området och webbdesign

Vem är du?

Vid rekryteringen kommer vi lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. För att vara framgångsrik i rollen som teknisk förvaltare är du strukturerad och tar ett helhetsansvar för dina system/webbplatser. Du är drivande inom utvecklingen av de tjänster du ansvarar för. Du har förmågan att driva dina frågor framåt på ett lösningsorienterat sätt där du prioriterar mellan arbetsuppgifter av både hög och låg karaktär. Du motiveras av många kontaktytor i en koordinerande roll som präglas av stor frihet under ansvar. Du kan anpassa din kommunikation efter sammanhang och utgör en brygga mellan teknik och innehåll. Då du kommer att samverka med olika intressenter är det viktigt att du är lyhörd och skapar förutsättningar för ett gott samarbete och tycker om att arbeta i team. Du är nyfiken att lära dig nytt och har en stark vilja att hålla dig uppdaterad inom ditt verksamhetsområde. Du brinner för webb och digitalisering precis som vi!

Om arbetsplatsen/organisationen

Det händer mycket i Region Stockholm och organisationen är under ständig förändring. Arbetet är en chans till en spännande utvecklingsresa tillsammans med kompetenta, erfarna och trevliga kollegor. Du som börjar hos oss kommer även att bli delaktig i utvecklingen av ett nytt system för organiseringen av kunskapsstyrningen för hälso- och sjukvården som pågår just nu både regionalt och nationellt.

Hälso- och sjukvårdsförvaltningen ansvarar för att invånarna i Stockholms län har tillgång till en god och säker hälso- och sjukvård samt tandvård. Det innebär att förvaltningen beställer och följer upp hälso- och sjukvård och tandvård för omkring 60 miljarder kronor årligen. Förvaltningen ansvarar också för kunskapsstyrningsorganisationen i Region Stockholm, samt en rad funktioner som är avgörande för hälso- och sjukvårdssystemet, såsom smittskydd, vårdhygien, kris- och katastrofberedskap. Läs mer här

 

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddad identitet. Om du har skyddad identitet ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.
Läs mer här

Anställningsform Tillsvidareanställning Anställningens omfattning Heltid Tillträde 2022.01.01. Antal lediga befattningar 1 Sysselsättningsgrad 100 Ort Stockholm Län Stockholms län Land Sverige Referensnummer 2021/1992 Kontakt

  • Anikó Vég, 08-123 135 91

Facklig företrädare

  • Heléne Söderholm, Vision, 08-123 140 54
  • Linnea Pettersson, SACO, 08-123 131 42
  • Thérèse Juvall, Akademikerförbundet SSR, 08-123 139 42
  • Annie Velander, Vårdförbundet, 08-123 143 03

Publicerat 2021-10-22 Sista ansökningsdag 2021-11-28

Liknande jobb

Liknande jobb