Familjebostäder söker Förvaltningsledare IT

Rekryterare
Familjebostäder
Plats
Stockholm (Stad)
Annonserat
den 17 november 2021
Stängs
den 3 december 2021
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

AB Familjebostäder

Familjebostäder, en del av Stockholms stad, är ett bolag i stark tillväxt. De kommande åren utökas dagens ca 20 000 hyresrätter med flera tusen nya bostäder. Vi äger, utvecklar och förvaltar attraktiva hyresbostäder och lokaler för Stockholms behov. Med engagemang, kundfokus, affärsmässighet och nytänkande i fokus jobbar vi för dagens och morgondagens kunder. Vill du också ha ett viktigt jobb på ett företag som hela tiden utvecklas? Välkommen att bli en av oss!

Till vår enhet Digital Utveckling söker vi nu en Förvaltningsledare IT. Rollen innebär bland annat att vara ansvarig beställare i den vidareutveckling som beställs och genomförs samt förvaltning av din produktportfölj där du är länken mellan verksamheten, IT-förvaltning och externa leverantörer.

Med ett växande fastighetsbestånd, är effektiva arbetsprocesser och effektiva systemstöd kring ny- och ombyggnation samt fastighetsförvaltning av avgörande betydelse. Vi jobbar för våra hyresgäster och för framtidens Stockholm och vi tänker digitalt först – hos oss bidrar du till att leverera smarta och välkomnande boendemiljöer för dagens och morgondagens stockholmare.

Dina arbetsuppgifter
Vi arbetar enligt förvaltningsmodellen pm3 som grund, där vi just nu står inför en översyn kring modellen för att se hur den bäst kan passa Familjebostäders verksamhet, och förvaltar våra system i ett antal portföljer. Du kommer att ingå i en grupp med Förvaltningsledare IT inom enheten som tillsammans förvaltar bolagets samlade systemportfölj, där du kommer att vara ansvarig för en del i portföljen. I portföljen ingår bl a fastighetssystemet Fast2. Vartefter nya systemlösningar införs i portföljen är du ansvarig beställare för vidareutveckling och förvaltning av dessa. Du leder och samordnar arbetet vid framställning av förvaltningsplan för din portfölj och driver en kontinuerlig styrning och uppföljning mot uppsatta mål i Familjebostäders affärsplan. Som Förvaltningsledare IT är du en nyckelspelare i det arbetet.

Din roll innebär också

 • Budget- och verksamhetsansvar för förvaltningsobjekt (och ibland mindre projekt) med särskilt fokus på styrning, uppföljning och rapportering.
 • Taktiskt driftansvar för de system som ingår i förvaltningsportföljen inklusive integrationer mellan ingående system i förvaltningsobjekten. Den operativa driften är outsourcad och styrs av systemansvariga på enheten men Förvaltningsledare IT har det yttersta ansvaret.
 • Ansvar för och beställare av uppgraderingar och vidareutveckling.
 • Att leda och samordna acceptans- och leveranstester.
 • Interna dialoger med många olika roller i bolaget.
 • Att driva möten och forum tillsammans med verksamhet och leverantör för till exempel prioritering eller mer komplexa krav- och lösningsdiskussioner.
 • Stöttning vid framtagning av krav- och lösningsspecifikationer.
 • Omvärldsbevakning av den digitala utvecklingen inom moderna IT-lösningar och arbetssätt.

Kvalifikationer

 • Akademisk examen eller motsvarande inom teknik eller IT.
 • Minst 3 års erfarenhet av att driva, genomföra och följa upp IT-projekt och/eller förvaltningsobjekt.
 • Flera års erfarenhet inom området IT och i samarbetet med externa leverantörer.
 • Vana att arbeta med kravledning, releasearbete, moderna arbetsmetoder och strukturerad projektmetodik.
 • Erfarenhet av att planera och leda utveckling- och releaseprocess på en övergripande nivå vilket omfattar allt från idé- och kravarbete till lösning och driftsättning. Erfarenhet av kravarbete i olika former.
 • Goda kunskaper och insikter om gränslandet mellan verksamhetens behov och teknikens möjligheter.
 • Meriterande om du har erfarenhet av arbete med inköp, avtal, avrop/upphandling.
 • Det är även meriterande om du har erfarenhet i förvaltningen av system inom kommunal eller offentlig förvaltning

Personliga egenskaper
Som person är du utåtriktad, engagerad, analytisk och självgående. För att lyckas väl i arbetet som Förvaltningsledare IT hos oss tror vi att du är en medspelare med god samarbetsförmåga som är kreativ, inte rädd för att ta initiativ och som driver överenskommen linje till mål. Att vara kundorienterad, dela med dig av din kunskap till andra och nå lösningar i samförstånd är en självklarhet för dig. Vidare är du en god kommunikatör som har lätt att uttrycka dig i både tal och skrift på svenska och engelska.

Din huvudsakliga arbetsplats är på vårt huvudkontor i Hammarby Sjöstad men det kan ibland bli aktuellt med en del besök till våra övriga kontor. 

Att jobba hos Familjebostäder
Att vara en del av ett genuint och trevligt bolag med goda värderingar och ett fint arbetsklimat som månar om miljö, samhällsfrågor och sina anställda samtidigt som bolaget är i en tillväxt-och utvecklingsfas. Du jobbar inom ett av de viktigaste och mest spännande områden som finns för Stockholm både på kort och på lång sikt; bostadsförsörjning. Hos oss får du ett arbetsklimat där du ges stor frihet att utvecklas under eget ansvar och där vi vet att människor måste få växa i sin roll för att trivas. Här blir du en i gänget som jobbar för nöjda och trygga hyresgäster samtidigt som vi ser till att det byggs nya hyresrätter i Stockholm. Hos oss får du en yrkesroll där du gör skillnad i människors liv!

Ansökan
Om du tycker att du känner igen dig i beskrivningen och rollen låter spännande ser vi fram emot din ansökan senast den 3 december. Ansök redan idag då vi träffar kandidater löpande. Har du frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Lina Andersson, HR-partner 08-737 20 44 eller Marie Martinsson, Gruppchef 08-737 20 40.

Välkommen med din ansökan!

 

Anställningsform Tillsvidareanställning Anställningens omfattning Heltid Antal lediga befattningar 1 Sysselsättningsgrad 100% Ort Stockholm Län Stockholms län Land Sverige Referensnummer 2021/6742 Kontakt

 • Lina Andersson, 087372044

Publicerat 2021-11-16 Sista ansökningsdag 2021-12-03

Liknande jobb

Liknande jobb