PROGRAM BACKLOG OWNER TILL VING

Rekryterare
Ving
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 18 november 2021
Stängs
den 18 december 2021
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du vara med och digitalisera resebranschen tillsammans med oss? Nu söker vi en ”Program backlog owner” som arbetar med hela tågets backlog och är med och tar oss vidare till nästa nivå i vår agila transformation.

Din roll

En stor del av vår försäljning av resor och kundmöten sker via våra digitala kundkanaler. Detta innebär att våra digitala lösningar och vår IT-plattform är prioriterade utvecklingsområden.

Som ”Program backlog owner” har du en central roll inom program management och i utvecklingen jobbar du tätt ihop med övriga roller på tågnivå. Huvuduppgiften är att ansvara för backloggen för det agila leveranståget, där du koordinerar och jobbar tätt ihop med ansvariga för teamens backlog och är ansvarig för Business & IT roadmap. Arbetet innebär även samarbeten med intressenter inom våra affärsområden och andra roller inom Business & IT, såsom Release Train Engineer (RTE) och enterprise- och domänarkitekter.

I din roll som ”Program backlog owner” har du fokus på innehållet i backlog, till skillnad från RTE:n som har fokus på metod och framdrift.

Du har ”Head of Portfolio & Enterprise architecture” som närmsta chef och arbetar inom vår integrerade Business & IT avdelning. Vi arbetar med att förbättra vårt agila arbetssätt genom att ta ytterligare ett steg i ett uppskalat agilt arbetssätt med inspiration från SAFe där du blir en viktig pusselbit.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Äga och vara kontaktperson för program backloggen för ett av våra agila leveranståg
  • Jobba tätt ihop med vår 'release train engineer' och övriga roller på tågnivå
  • Koordinera med ansvariga för Business & IT roadmap och teamens backlogg
  • Facilitera forum för att prioritera backloggen på tågnivå
  • Rapportera tågets progress, leverabler och värdeleverans
  • Driva förbättring av det agila arbetssättet i samverkan med övriga roller
  • Coacha/supportera teamens backlog ägare i deras roll och aktiviteter t ex agil kravhantering

Vem är du?

För att framgångsrikt axla rollen ser vi att du har en dokumenterad erfarenhet av storskaligt agilt arbetssätt inom SAFe eller motsvarande på tågnivå där du ansvarat för tågets backlog. Lämplig bakgrund kan vara erfarenhet av en RTE-roll och att du nu vill fokusera mer på området backlog på programnivå eller att du har en kombinerad bakgrund av enterprisearkitektur och storskaligt agilt arbetssätt. Du har erfarenhet av kravanalys på en övergripande nivå (feature) och nedåt.

Som person har du förmåga att kommunicera på ett pedagogiskt och tydligt sätt och att tala i större grupper. Du är välstrukturerad och gillar att jobba med olika typer av personer och roller.

Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift.

Vi erbjuder

Du får ett stimulerande jobb på en arbetsplats där Business & IT avdelningen jobbar tätt med verksamheten. Vi har kommit långt i vårt agila arbetssätt. Vi har roligt, bryr oss om varandra och är engagerade i vårt arbete. Vi strävar alltid efter att leverera det bästa till våra kunder och användare.

Förutom härliga kollegor och en väldigt rolig och utmanande roll får du hos oss också riktigt bra reseförmåner, tjänstepension och friskvårdsbidrag. Din placering blir i våra fina lokaler på Kungsholmen i Stockholm med möjlighet till ett kombinerat arbete på kontoret och distans.

Låter det intressant?

Välkommen med din ansökan. Urval sker löpande, så vi välkomnar din ansökan så snart som möjligt. Vill du veta mer, kontakta gärna Nordic Leisure Travel Groups samarbetspartner för denna roll, rekryteringskonsult Maria Grevillius på Boxhill Recruitment,tel. nr. 072-727 62 94 alternativt maria.grevillius@bhill.se

Om företaget

Nordic Leisure Travel Group som består av researrangörerna Ving, Globetrotter, Spies, Tjäreborg, flygbolaget Sunclass Airlines samt hotellbolaget Hotels & Resorts (inkl. Sunwing Family Resorts, Ocean Beach Club och Sunprime Hotels), har funnits i över 60 år och är idag Nordens ledande resebolag. Vi erbjuder klassiska paketresor, egenpaketerade resor med reguljärflyg samt kryssningar. Under ett normalt år säljer vi runt 1,5 miljoner resor i de nordiska länderna. Under pandemin har resandet gått ner i världen men nu med vaccin tar resandet fart och tillsammans med våra engagerade ägare Strawberry, Altor och TDR Capital, satsar vi för fullt på resan framåt.

Vi har nyligen lanserat en helt ny varumärkesidentitet, parallellt jobbar vi med trygghet på resan i form av extra säkerhetsrutiner under pandemin på våra flyg, hotell och resmål. Vi har även lanserat nyheter som padelresor samt resor till Ishotellet i Jukkasjärvi med mera. Ett av våra viktigaste satsningsområden är den digitala reseupplevelsen framåt. Vi har ett stort kunnande, högt tempo samt drivkraft att hela tiden bidra till att förbättra vår verksamhet. Ett företag där vi har roligt och bryr oss om varandra.

Sökord: #SAFe, #productmanagement, product management, backlog

Liknande jobb

Liknande jobb