Leveransområdesledare till Kronofogden IT

Rekryterare
Kronofogden
Plats
Sundbyberg (Stad), Stockholm
Annonserat
den 18 november 2021
Stängs
den 5 december 2021
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Har du ett brinnande intresse för ledarskap, teknik samt vill bidra till en positiv samhällsutveckling? Då kan det här vara rätt jobb för dig!

Nu rekryterar vi en viktig ledarskapsroll för Kronofogden it. Vi söker efter en Leveransområdesledare till vårt leveransområde Verkställighet. Leveransområdet Verkställighet stöttar Kronofogdens process för verkställighet som ansvarar för att driva in och verkställa förpliktelser som rör betalning eller återställande av rättsförhållanden. Kronofogden bedriver en satsning på att digitalisera och automatisera sina verksamhetsstöd.

Som Leveransområdesledare är du en del av it-avdelningens leveransledning. Leveransledningens uppdrag är att utveckla och styra en effektiv it-leverans med nytta för myndigheten genom en helhetssyn och kvalitetssäkring.  Låter det intressant?! Läs vidare.

Vi söker dig som vill vara med och utveckla vår verksamhet och samtidigt utvecklas själv tillsammans med oss.

Vi är närmare 200 medarbetare på Kronofogden som arbetar på Kronofgodens it-avdelning. Vi skapar de tekniska förutsättningarna för våra 2 200 kollegor, som till vardags bidrar till att säkerställa finansieringen av den offentliga sektorn, skapa ett väl fungerande kreditsamhälle för medborgare och näringsliv samt att motverka brottslighet.

Dina arbetsuppgifter
Vi är inne på en förändringsresa och intensifierar vårt agila arbetssätt där vi arbetar tvärfunktionellt med högpresterande team.  

Som Leveransområdesledare har du ansvar för ett leveransområde som stödjer en av Kronofogdens verksamhetsprocesser. I ansvaret ingår att se till att systemen stödjer verksamhetens behov både på kort och långsikt.

Som Leveransområdesledare arbetar du på strategisk/taktisk nivå i en process och ansvarar för utveckling med inslag av it i processens taktiska backlog realiseras. Genom nära samarbete med tjänsteägaren säkerställer leveransområdesledaren framtagande, uppdatering, prioritering och uppföljning av den taktiska backloggen och dess epics avseende utveckling med inslag av it i förhållande till övrig utveckling. En viktig del i uppdraget är att stötta och coacha leveransledarna i sitt område.

Leveransområdesledaren leder och sätter riktningen för leveransområdet Verkställighet över tid för att områdets systemstöd ska stödjer verksamhetsprocessen utveckling. Framgångsfaktorer för leveransområdesledaren är att dagligdags inte involveras i detaljer på operativ nivå avseende it-leveransen samt övergripande förståelse för processens dagliga verksamhet. Det ingår även i ansvaret att området är rätt bemannat gällande antal medarbetare med rätt kompetens för att skapa en effektiv it-leverans. 

Som leveransområdesledare ansvarar du för nya initiativ samt livscykelhanteringen inom område, inklusive budget, prognos och uppföljning av leveransen. Du har även ansvar för systemens tillgänglighet.

Vi söker dig som har

 • Erfarenhet av att leda medarbetare inom en it-organisation.
 • God ledarförmåga och erfarenhet av att leda via ledare.
 • Erfarenhet av att leda förändringsarbete.
 • Erfarenhet som projektledare inom systemutveckling med beroenden och komplexitet
 • Erfarenhet av olika agila metoder och ramverk såsom SAFE &, Scrum
 • Utbildning på minst gymnasienivå
 • Flytande i svenska och engelska.


Du har personliga egenskaper som innebär att du har ett helhetsperspektiv där du förstår hur olika delar av verksamheten påverkar varandra. Du har en förmåga att se problem och lösningar ur olika synvinklar och är serviceinriktad och resultatinriktad.

Du är förändringsbenägen och bidrar till effektiva lösningar utifrån verksamhetens behov. Du är flexibel och lösningsorienterad och har lätt för att samarbeta och skapa goda relationer.

Du har en mycket god ledarförmåga, visar mognad och mod, skapar delaktighet och engagemang. Vidare är du strategisk, strukturerad och har dessutom en god analytisk förmåga.

Du är en god kommunikatör som anpassar ditt språk både skriftligt och muntligt till mottagaren. Du har även goda kunskaper i engelska.
 

Information om oss och jobbet
Vid tillsvidareanställningar tillämpar vi provanställning på sex månader.

Tillträde är enligt överenskommelse.

En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

Det är viktigt för oss på Kronofogden att de vi anställer har de personliga egenskaper som vi efterfrågar. Därför använder vi oss av kompetensbaserade intervjuer och det förekommer tester vid rekryteringar.

Din ansökan ska innehålla ett CV, men vi vill inte att du bifogar ett personligt brev.

Lär känna oss bättre genom att följa oss på LinkedIn och besöka vår webbplats.

Ett jobb som räknas- för andra och för dig! På Kronofogden jobbar vi nära människor i utsatta situationer. Vår uppgift är att hjälpa den som inte har fått betalt och vägleda den som ska betala. Det kräver kunskap och handlingskraft. Omtanke och mod. Hos oss kan du räkna med utmanande arbetsuppgifter som även är utvecklande för dig. Så när du går hem från en dag på jobbet kan du vara säker på att du har gjort något som verkligen räknas – både för andra och för dig.

Vi samarbetar med Skatteverket i våra rekryteringar, vilket innebär att Skatteverkets HR-avdelning kommer att hantera din ansökan.

Kronofogden använder det statliga ramavtalet för annonsförmedling. Vi undanber oss därför vänligen samtal från annonsförmedlare eller försäljare.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enl överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Sundbyberg
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2021/425
Kontakt

 • Anders Ekström, Sektionschef, 010-579 24 13
 • Linda Elg, 010-574 57 66

Facklig företrädare

 • Henrik Jonés, SACO, 010-579 25 35
 • Malin Almkvist Klaesson, ST, 010-578 38 68

Publicerat 2021-11-16
Sista ansökningsdag 2021-12-05

Liknande jobb

Liknande jobb