Polismyndigheten

Gruppchef och agil produktägare till gruppen Polisens Ärendehantering, IT-avdelningen

Rekryterare
Polismyndigheten
Plats
Stockholms län
Annonserat
den 18 november 2021
Stängs
den 2 december 2021
Ref:
C68478/2021
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift?

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 34000 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli. Myndigheten befinner sig i en omfattande tillväxt som kommer att pågå de kommande åren. Detta för att kunna möta framtidens utmaningar. Att arbeta för polisen är att skapa trygghet i människors liv. Varje dag.

Som anställd på Polismyndighetens it-avdelning är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och en möjlighet att göra skillnad på riktigt. Våra it-produkter används i polisernas vardag dygnet runt, året runt. Polisens it-avdelning har ca 900 anställda och ansvarar för all it som används av myndighetens ca 34 000 medarbetare. Vi arbetar nära våra användare utan mellanhänder.

Gruppen Polisens Ärendehantering ingår som en av fyra grupper i sektionen Myndighetsgemensamma system. Sektionens primära uppdrag är att utveckla, upphandla och förvalta administrativt gemensamma system som tex lönesystem, lärplattformar, ekonomisystem och ärendesystem. Inom gruppen Polisens Ärendehantering upphandlar samt utvecklar vi systemstöd som anpassas efter Polisens behov. Hos oss får du möjlighet att arbeta med experter från flera olika delar av verksamheten. En av de myndighetsövergripande produkterna som ärendehanterings-gruppen levererar är system för Förvaltningsrätt, Allmänna ärenden, Medborgarservice och Registerutdrag.

Vi söker nu en gruppchef/agil produktägare till gruppen Polisens Ärendehantering.

Arbetsbeskrivning

Som chef och tillika agil produktägare inom Polisens Ärendehantering rapporterar du till sektionschef samt ingår i sektionens ledningsgrupp, där ni tillsammans ansvarar för att uppdrag genomförs samt att driva myndighetens förändrings- och utvecklingsarbete. Du har särskilt ansvar för att leda och utveckla gruppens medarbetare i en organisation som bidrar till samhällsnytta samt stöd till Polisens alla avdelningar. Du kommer att ansvara för gruppens dagliga produktutvecklingsarbete och den löpande förvaltningen av både inköpta system men framförallt våra egenutvecklade system. Tillsammans med gruppen, och i mycket nära samarbetet med verksamhetens Rättsavdelning och Nationella Operativa Avdelningen, tar du fram användarvänliga, smarta och moderna lösningar för kollegor inom Polismyndigheten och du ansvarar också för gruppens ekonomi samt löpande planering och uppföljning. Tillika är du agil produktägare inom it-avdelningen där du bland annat ansvarar för den produktbacklog som gruppen arbetar utifrån. Du arbetar aktivt nära Polismyndighetens olika verksamhetsintressenter för att förstå behoven, ta fram och kommunicera planer, prioriteringar och sprintmål. Som gruppchef företräder du hela Polismyndigheten både internt och externt samt arbetar för att stärka förtroendet för polisverksamheten.

Att vara chef och ledare inom Polismyndigheten innebär att skapa trygghet och bygga förtroende genom att utöva ett uppriktigt, modigt och lyhört ledarskap med tillit till andras kompetens och förmåga. Som chef driver du utveckling genom att inspirera och uppmuntra till reflektion och återkoppling på ett sätt som utgår från att vi följer lagen och behandlar människor lika. Du skapar förutsättningar och verkar för goda relationer som bidrar till att vi agerar tillsammans utifrån vad som är bäst för medborgarna och uppdraget som helhet.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:
 • minst 3 års sammanhängande erfarenhet av att ha arbetat som arbetsledare inom IT (med personalansvar och budgetansvar), den senaste femårsperioden
 • för funktionen relevant systemvetenskaplig examen eller annan utbildning och erfarenhet som Polismyndigheten bedömer som likvärdig
 • erfarenhet av att leda andra mot uppsatta mål och resultat
 • erfarenhet av att leda förändrings- och utvecklingsarbeten
 • erfarenhet från aktuellt verksamhetsområde (IT)
 • erfarenhet från produktägarroll, projektledare, lösningsarkitekt, systemutvecklare eller liknande
 • goda kunskaper i det svenska språket, såväl i tal som i skrift (talar och skriver obehindrat)

 • Vi ser det som meriterande om du utöver detta även har:
 • chefs- och ledarskapsutbildning
 • ingått i ledningsgrupp eller motsvarande ledningsforum
 • erfarenhet av att bygga effektiva team som samverkar med T-shaped fokus
 • praktisk erfarenhet av agila arbetsmetoder och agilt förbättringsarbete
 • erfarenhet från facilitering och att driva workshops och arbetsmöten
 • erfarenhet från att ta fram produktvision, utvecklingsplaner, leda arbetet med produkt backlog och interagera med olika intressenter

 • När vi anställer kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och ledarskapsförmågor. Som grund för den bedömningen ligger Polismyndighetens ledarkriterier. Ledarkriterierna anger en beskrivning av ett önskvärt ledarskap inom Polismyndigheten och omfattar följande förmågor:

 • Analys och helhetssyn
 • Mål och resultat
 • Utveckling och förändring
 • Social säkerhet
 • Muntlig och skriftlig kommunikation
 • Skapa delaktighet och motivation
För att läsa mer om Polisens ledarkriterier, besök vår hemsida:
https://polisen.se/siteassets/jobbannonsdokument/polismyndighetens-ledarkriterier-overgripande-beskrivning.pdf/download?v=c11d41a147deb335a3f04ee24e779337]

Som en del i urvalsprocessen kommer även tester att användas.

Kontaktpersoner

Peter Frisk Rekryterande chef 010-5638645 070-364 34 98 Stina Yllequist HR-konsult 073-0738755 stina.yllequist@polisen.se

Fackliga företrädare

Facklig information lämnas av: Saco-S: Fredrik Bergh, tfn 010-563 91 37 Polisförbundet: Sofia Ask, tel. 010 563 87 10 ST: Johan Gertz, tel. 010 5677092 Seko Polisen: Karna Tillheden, tel. 010 561 66 27

Övrig information

 • Placeringsort: Stockholm
 • Tillsvidareanställning med ett förordnande för befattningen om fyra år med möjlighet till förlängning
 • Anställningen kan komma att inledas med en provanställning
 • Placering vid It-avdelningen, Enheten Medborgarkontakt & Myndighetsgemensamma system, gruppen Ärendehantering 1.

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 1/12 2021. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma recruit.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på https://polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Liknande jobb

Liknande jobb