OKG AB söker en Arbetsledare inom IT, Drift och Service

Rekryterare
Uniper
Plats
Oskarshamn (Kommun), Kalmar
Annonserat
den 22 november 2021
Stängs
den 8 december 2021
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Brinner du för att arbeta med IT i en energifull verksamhet? OKG AB söker en Arbetsledare inom IT, Drift och Service

 

Passion for Energy
Vi på Uniper gillar passionerade medarbetare och kollegor. Med passion som drivkraft ser vi till att leverera el med högsta kvalitet till samhälle och industri i Sverige – varje sekund av årets alla dagar. Det är i det personliga engagemanget, i dialog, mångfald och olikheter på jobbet som vi tillsammans levererar samhällsnytta i realtid – och samtidigt fokuserar vår innovationskraft mot framtidens energilösningar. Eller som vi säger: ’”Passion for energy”. Vi behöver fler som brinner för energi och vill göra skillnad på riktigt. Är du en av dem?

 

The Uniper Way – så arbetar vi
Våra medarbetare är grunden för Unipers framgång och framtid. Vi arbetar tillsammans och i dialog. Hos oss utvecklas och förstärks kompetens på individnivå. Vi visar entreprenöranda och tar ansvar, i alla delar av koncernen. Vi har en gemensam hållning och värdegrund för hur vi bedriver det dagliga arbetet inom koncernen och i våra olika verksamheter. Vi kallar det ”The Uniper Way”.

 

Vad vi söker

Till avdelningen för gemensam service och IT och vi söker nu en ny kollega som vill jobba med oss. I denna roll kommer du att få kombinera tekniskt och operativt arbete med att ta ansvar som en av de två arbetsledarna i gruppen. 
Avdelningen ansvarar bland annat för driften av OKGs kommersiella IT miljö samt vissa delar av Uniper Sveriges IT miljö. Utöver det så arbetar vi även med IT-säkerhet både för OKG samt övriga bolag inom koncernen i Sverige. Arbetsgruppen utgörs av cirka 30 medarbetare och består av både anställda och inhyrd personal. 

 

Vad kommer du jobba med?
I rollen som arbetsledare får du ett stort eget ansvar för att i det dagliga arbetet leda gruppens processer och uppdrag framåt. Ledningsuppdraget sker i team tillsammans med gruppchef och en annan arbetsledarkollega. Personalansvar ingår ej. Huvudfokus kommer att ligga på arbetsledning men tekniska uppgifter ingår också.
Arbetet innebär bland annat:
-    Tekniskt och operativt arbete inom Windows server (AD, Installation, konfiguration), samt ärendehantering via JIRA
-    Arbetsledning utifrån uppdrag
-    Uppföljning och återkoppling både på individ- och gruppnivå
-    Kvalitetssäkring och förbättringsarbete
-    Utvecklingsarbete som t ex införande av nya IT-system inom gruppen 
-    Att ingå i enhetens ledningsgrupp med fokus på strategiska och mer långsiktiga frågor och uppdrag.

 

Uniper är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bl.a. av regler kring säkerhetsskydd, exportkontroll och nukleär icke-spridning. Vi kommer därför att genomföra säkerhetsprövning av alla våra tjänster och komplettera med registerkontroll för säkerhetsklassade befattningar, i enlighet med Säkerhetsskyddslagen. Eventuell hälsoundersökning inklusive drogtest kan också vara aktuellt innan anställning.

 

Vem vi söker

För att lyckas i denna roll behöver du goda ledaregenskaper, bra samarbetsförmåga, flexibilitet och ett stort engagemang för grupputveckling. Vi kommer att fästa stor vikt vid dina personliga egenskaper så som egen drivkraft och förmåga att skapa engagemang. Att du som person är kommunikativ, tydlig, ansvarsfull och prestigelös är också av betydelse.
 
Det är ett krav att du har några års arbetslivserfarenhet från IT-arbete med erfarenhet av planering och uppföljning. Du har en bred övergripande kunskap inom IT och en god förståelse för att varje del har sin betydelse för helheten. Du behöver också kompetens eller utbildning inom Windows server (2012-2019) operativsystem. Har du en ingenjörsexamen inom IT samt ledarerfarenhet är detta meriterande. Du har god förmåga att kommunicera i tal och skrift, både på svenska och engelska. 

 

OKG - en naturlig del av framtidens energilösningar

OKG är ett kärnkraftsbolag inom Uniper. Företagets fossilfria elproduktion bidrar till elförsörjningen och motverkar också den globala uppvärmningen. Vi är övertygade om att kärnkraft är en oumbärlig teknik för att nå de övergripande klimatmålen och hantera klimatutmaningen. Därför stöttar vi utveckling inom området och arbetar också med effektiv och säker nedmontering av anläggningar som inte längre är i drift, som en naturlig del i vårt ansvarstagande.
Vi strävar efter att spegla samhällets utveckling och vi ser gärna att du medverkar till att bredda vår mångfald. Vi anser att olikheter skapar möjligheter. Ta chansen att bli en av oss och vår spännande verksamhet!

 

Kontaktinformation

Kontaktinformation
Vid frågor är du välkommen att kontakta:
Rekryterande chef, Daniel Abrahamsson 
+46 761 154214
daniel.abrahamsson@okg.uniper.energy
 
Fackliga kontaktpersoner
Unionen, Tonny Granberg 
+46 706 650991
Sveriges Ingenjörer, Magnus Nicklasson 
+46 76 1154687
Ledarna, Tommy Appelqvist 
+46 702 776375

 

Information

Avtalsvillkor: Tillsvidare avtal ,   Arbetstid: Full time,   Startdatum: 2021-05-01 Sista ansökningsdag:    2021-12-08 Lönespann:  

Liknande jobb

Liknande jobb